Full feed

Sunday mood

Jeg elsker søndag… Denne dagen har en helt egen ro over seg og i dag var den ekstra fin. Jeg har gått i sweats hele dagen, sett film i sofakroken med mine to favoritter (M og B, såklart), sjekket til at barna mine i bakgården ikke har druknet over natten (epletreet, magnoliaen, jordbærblomstene og kirsebærtreet).. Bakt kanelboller med jazzy tunes i bakgrunnen, gitt huden litt ekstra kjærlighet.. Mhmm! Søndagen sin, det.

Når regnet pøser ned føles det ekstra kos å være inne. Jeg kan ikke huske sist jeg bakte, og da jeg våknet i morges fikk jeg så lyst til å gjøre det! Det er som terapi for meg, med en smakfull premie på slutten. Jeg fulgte denne oppskriften til Ida Gran Jansen som i mine øyne er den beste som finnes. Winner!

Det å steke boller i form har gitt hvetebakst en ny mening for meg. De blir så mye mer saftig og juicy når de heves og stekes inn i hverandre! Hvis ikke dere har prøvd dette før vet dere hva dere skal neste gang..

Voila! Nå lukter det kanelboller i hele huset og det slår aldri feil..

Resten av søndagen har jeg i grunn ikke så mye annet på agendaen enn å lade opp batteriene enda litt til før ny uke i morgen. Hvis noen av dere har filmtips hadde jeg blitt superglad! Her kommer ett til dere: De urørlige på Netflix. Denne har jeg sett 3 ganger, og jeg synes den er så fin.. En nydelig, fransk klassiker.

Soft morning at home

annonselenker ·

God morgen fra en noe trøtt men glad sjel! M og jeg satt oppe halve natten og spilte Yatzy. Det er så typisk oss. Vi trives sånn i leiligheten og det er en lettelse i magen hver morgen jeg sperrer opp øynene og innser at vi har flyttet inn i drømmehuset vårt. Jeg elsker nabolaget, at jeg kan spasere rett over gaten til den sjarmerende, lokale dagligvaren å kjøpe ferskt brød, nyte solen fra alle kanter i hjemmet.. Årh, lykke!

Rosa velour stol: HER
Marmor spisebord: HER
Gubi spisestol: HER

Hvit bluse: HER
PU skinnbukse: HER

Ja, for solforholdene her er faktisk magisk. På morgenen våkner jeg til solstråler inn stuevinduet, og utover dagen kommer den i bakgården og gjennom soverommet. I går hadde vi vårt første måltid utendørs i bakgården. Ferske reker og iskald pepsi max! Mmm… Etterpå tok vi en kjøretur ut til gamle trakter og besøkte våre x-naboer som nå har blitt til venner for livet. Verdens fineste mennesker. Jeg kjente det litt i hjertet da Billy løp mot vår gamle ytterdør og ville inn. Huff.. Men gjett om det var stor gjensynsglede da han traff på bestevennen sin (mistenker at de er kjærester). Da de løp mot hverandre ute på gresset i full sprint var det nesten som om jeg så det i sakte film med “My Heart Will Go On” musikk i kulissene..

Vel, over til noe annet.. Dere husker jeg snakket om at jeg ønsket meg en teddy sofa men at det var for lang leveringstid? Hehh.. Jeg bestilte den likevel. Fant ut at det var bedre å vente enn og kjøpe en jeg ikke har lyst på. Men nå har vi heldigvis stoler! Den rosa velour stolen er et kupp fra Finn og den er så god å sitte i.

Malingen i stuen får jeg mange spørsmål om, så jeg gjentar meg selv: Skandinavisk lys fra Jotun heter den. I mine øyne verdens fineste beige tone! Den er ikke for beige, men heller ikke hvit.. Som M sa: “jeg blir glad av å se på den”. Og apropos maling – i dag skal jeg male ytterdøren vår. Det har jeg gledet meg til!

Ønsker dere en strålende dag og håper at solen skinner hos dere også!

Bunadsfrisyre på 1-2-3

Denne frisyren er alltid en vinner til bunad, og det beste av alt – så enkel! Jeg synes det er veldig fint å sette håret opp og la bunaden være i fokus.. Har du en fin hårspenne liggende kan du gjerne bruke den også som en ekstra detalj! Eller kanskje lage en sløyfe av et tynt 17. mai bånd og sette den på en hårspenne før du fester den? Brudeslør blomster er også et nydelig alternativ. Fest med litt hårspenner og hårspray!

1. Spray håret med tørrsjampo for bedre tekstur, hold og volum
2. Gre alt håret bak i en lav hestehale, fest med transparent gummistrikk
3. Flett hestehalen, og dra deretter litt i den slik at den blir stor og voluminøs
4. Snurr fletten rundt seg selv som en ‘bun’ og sikre med fliseklemmer
5. Lås frisyren med en god hårspray, da holder den hele dagen!

Og med det ønsker jeg dere en riktig fin helg og ikke minst en fantastisk 17. mai feiring. Håper dere koser dere glugg ihjel til tross for at dagen blir litt spesiell i år! Jeg er tilbake på mandag, så innen den tid benytter jeg anledningen allerede nå til å si: Gratulerer så mye med dagen fine folk. Hipp hipp huuurra!

Checklist til 17.mai

Årets 17. mai feiring blir helt klart veldig annerledes enn vi er vant til. I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for å ta det helt rolig og holde oss hjemme. I går begynte vi å diskutere litt rundt dagen, og kom frem til at vi er litt for glad i 17. mai til å “skippe” den. Da kastet vi inn håndkleet og endret planene: champagne, fest og moro i bakgården med en liten håndfull gode venner! Da blir det bunad og bobler likevel, visst. I fare for dårlig vær tenker vi å sette opp et stort partytelt og varmelamper.. Hva er deres planer for dagen?

✓ Vaske og stryke bunadskjorten min.
✓ Kjøpe strømpebukse til bunaden (jeg går alltid for svart).
✓ Pusse bunadsølvet (legg det i zip-poser, da gulner det ikke så mye).
✓ Henge bunaden til lufting, eventuelt vaske over den med en fuktet klut.
✓ Pusse bunadskoene og sjekke at de fremdeles passer! Man vet jo aldri, hehe..
✓ Bestemme meg for hvilken frisyre jeg skal gå for, å legge frem det jeg eventuelt trenger!
✓ Teste at bunaden enda passer. Etter disse tider regner jeg nok med at beltet må sys ut, haha.
✓ Legge frem de viktigste tingene jeg trenger i bunadvesken. Den rommer jo ikke så mye!
(I min finner du kort (ID), leppestift, clear eyes, hårbørste, strikk og mobil)
✓ Stryke flaggene å gjøre klart det som eventuelt skal heises opp utenfor.
✓ .. Handle inn det vi måtte trenge til frokosten og utover dagen.

I fjor rigget vi til frokost til 25 stykk, men i år dropper vi den biten og blir 4 til bords før resten av gjengen kommer. Likevel har jeg lyst til å gjøre frokosten litt ekstra fin! Det blir nok pavlova i tradisjonens tro, noen fine blomster og bobler… Det er ingen tvil om at det vil bli en spesiell feiring, men vi skal gjøre det beste ut av det. Mest trist er jeg over at mormor og morfar ikke kommer til Bergen for dagen! Men likevel skjønner jeg dem godt.. Det er ikke det samme uten hovedprosesjonen og den gode stemningen i luften! Vi får ta det igjen til neste år. P.S. Gratulerer med dagen til verdens beste morfar som fyller år i dag. Du och jag ♥

Ønsker dere en nydelig 17. mai feiring 🇳🇴

Hotellvibber på drømmebadet

Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger M har tatt meg i hånden på at jeg skal få lov til å styre hvordan huset skal se ut innvendig. Likevel når det kommer til stykket har han alltid sterke meninger. Det er jo typisk. Vi har totalt tre bad i huset, og når det gjaldt akkurat dette fikk jeg lov til å ta styringen. Det ble innmari fint om jeg får si det selv! Det ble alt annet enn kjedelig til tross for at det er nokså lite.

Det minner meg om et “petite”, fransk bad og den gode hotellfølelsen er absolutt i luften.

Lysforholdene her inne er magiske, og hver morgen blir de fine Arabescato flisene til et rent kunstverk. Gulldetaljene komplimenterer dem perfekt og gir badet det lille ekstra! Servanten i matt hvit demper uttrykket, og jeg er sjeleglad for at valget falt på bolleservant og ikke nedfelt akkurat her.

.. Nå mangler bare et fint speil og det er på vei! Gleder meg til å vise dere det endelige resultatet..