Moving
moodboard

annonselenker ·

Nå nærmer flytting seg med stormskritt.. På torsdag kommer flyttebyrået og vi flytter inn i en AirBnb for en måned før vi kan flytte inn i leiligheten i huset. Yes, du leste riktig. Tro meg mine venner – å renovere er virkelig ikke barnemat! Fy søren, snakk om å gå fra ung og lovende til å føle seg umiddelbart ekstremt voksen. Du vet det har gått langt når “drenering”, “pipesjakt” og “bæring” er de mest brukte ordene rundt middagsbordet, og din største bekymring om nettene er om en presenning har blåst av taket, eller om containeren som er bestilt klarer å bli levert uten at noen har flyttet sperringen foran huset. Haha, livet!

Vesker til flytting / random stuff: HER & HER │ Genser: HER │ Joggebukse: HER
│ Undertøy: HER │ Weekend bag: HER │ Sneakers: HER │ Duftlys: HER


I leiligheten skal vi bo i noen uker til huset er ferdig. Det blir en ganske spesiell tid fremover på flyttefot, og det gjelder å holde tungen rett i munnen! I tider som nå er det viktig å være mest mulig organisert og forberedt. Nå begynner jeg å bli ferdig med pakkingen her hjemme (er SÅ glad jeg startet tidlig…) og straks står neste steg for tur – selve flyttingen til et nytt, midlertidig hjem. Da gjelder det å være comfy og prepared! Jeg fant de fineste “flytteveskene” hos Lagerhaus, og disse rommer vanvittig mye. Et tips til dere som er i samme situasjon, eller som rett og slett er på jakt etter fine organiseringsvesker til hjemmet!

7 gode tips til flytteprosessen

1. Kvitt deg med alt. Nesten

Nå som vi får en “ny start” i et nytt hjem, føles det godt å rense ut alt av rot og skrot som ikke lengre gjør nytte og som jeg ikke vil ha med meg videre i livet. Ta vare på ting som nyttige, vakre eller verdifulle – resten kan du kaste eller gi bort. Jobb deg gjennom rom for rom, og sorter i pappesker etter hva som skal beholdes og hva du skal kvitte deg med. Hvis du er i tvil om noe vil du mest sannsynlig ikke savne det.

2. Pakk smart og oversiktlig

Pakk ting i gode pappesker (+ kjøp en tapedispenser, life-saving) og gå til innkjøp av en tykk sprittusj du enkelt kan markere dem med. Skriv hvilket rom tingene skal i, slik at du vet hvor du skal plassere eskene på flyttedagen. For eksempel: STUE / lysestaker, magasinholder, bøker… You get the drill. Og for guds skyld, ikke pakk for tunge esker. Det vil du angre på! Da er det bedre men én ekstra eske. Jeg lover.

3. Minimer garderoben til 10 plagg

Pakk ned alle klærne dine i god tid før flyttedagen, og spar på 10 plagg som kan brukes sammen over lengre tid. Da har du en liten garderobe å forholde deg til den perioden det er mest kaos. Ikke minst, du slipper å rive deg i håret over hvor alle klærne dine er og hva du skal ha på deg! Mindre å velge i, mindre å stresse over. Jeg har levd på en minimal garderobe de to siste ukene, og savner ingenting. Utrolig deilig!

4. Planlegg flyttedagen.

Dyner, puter, tannbørste, mobillader, toalettsaker.. Spar dette til sist og pakk det for seg selv slik at du har full kontroll på hvor de viktigste tingene dine er når flyttedagen først kommer. Jeg har pakket litt stearinlys, kortspill og en flaske rødvin i flyttebaggen vår også – viktig å kose seg midt oppi alt, eller hur.

5. Nytt hjem, ny…. Stil?

Kvitt deg med ting som ikke lengre vil passe inn i ditt nye hjem. Jeg personlig kjenner at jeg vil gå for en ganske annerledes stil i vårt nye hus, og derfor går mye til Fretex og Finn.no!

6. Mellomlagring, flyttebyrå, utvask?

Jeg har heldigvis booket alle disse tre punktene i god tid og det er jeg sjeleglad for. Hold dere fast – jeg har spart 15 000,- på å bruke litt ekstra tid på å innhente priser hos forskjellige byråer. Det er vilt hvor store avvik det er og det lønner seg virkelig! Et tips er å bruke mittanbud.no. Vi kunne selvsagt gjort alt dette selv (utenom mellomlagringen, heh..) men i noen tilfeller synes jeg det er verdt å betale for litt ekstra frihet og tid. Som om ikke det er nok stress rundt en flytteprosess! Jeg liker dessuten å tro at og legge litt penger i utvask, flyttebyrå og mellomlagring redder forholdet i en slik prosess. Haha.

7.  Viktig å huske på!

Bestill adresseendring hos både Posten og Skatteetaten i god tid. Hos posten kan du også betale noen kroner ekstra for å få ettersendt posten din en måned eller tre – hvis du er usikker på om du har fått registrert flytting til alle i tide. Husk også å bestille nye postkasse- og dørskilt. Ellers må du sørge for å si opp strømavtalen, bredbånd, tv-pakke.. Tjah, alt som hører med ditt gamle hjem. Lykke til med flytting!

Fastelavnsboller med jordbærkrem

Hva er vel mer hyggelig enn å våkne opp søndagsmorgen og bake fastelavnsboller?

.. Da jeg var liten bakte mamma alltid de beste fastelavnsbollene, og jeg kan fremdeles føle konsistensen og smaken i munnen. Hun lurte alltid inn litt syltetøy i kremen, og da ble bollene ekstra gode!

Jeg sverger til denne oppskriften på boller av flinke Ida Gran Jansen. De blir så myke og luftige! Jordbærkremen lager jeg ved å piske en boks fløte med 1 ts vaniljesukker og 2 ss sukker. Når kremen begynner å nærme seg perfekt, tilsetter jeg 4 ss jordbærsyltetøy de siste sekundene av pisketiden.

.. Voila! Håper dere koser dere med melis-neser og mektige fastelavnsboller i dag. Klem!

Smykkene jeg sverger til i hverdagen

Reklame│ David-Andersen ·

David-Andersen er i mine øyne den beste gullsmeden i landet. Er det noe jeg ønsker meg av små skatter er det alltid her jeg stikker innom først. Dessuten er det en fryd å følge de på Instagram! De deler alltid så mye fint innhold, og skiller seg virkelig ut i bransjen. Dere som kjenner meg vet at jeg alltid har ringer på fingrene i ulike størrelser og varianter. Jeg elsker å kombinere flere for en stilfull look! Ringer har definitivt blitt mitt go-to tilbehør. I dag skal jeg vise dere noen helt nydelige sølvringer med det lille ekstra.

Oval Signetring: HER
Rektangulær Signetring: HER
Øreringer i sølv: HER

· Gjør ringene personlig ·

Ringene kan du personliggjøre med ord, symboler eller uttrykk etter ønske. Du kan dessuten velge mellom 4 ulike skrifttyper. Jeg gikk for to ulike størrelser i mine (54 og 58) slik at jeg kan bruke dem begge på ulike fingre etter ønske. Sammen med de små øreringene i sølv blir det den perfekte hverdags-looken!

Her har jeg også på meg noen fine, enkle sølvringer med ulike mønster. Disse komplimenterer de andre ringene som er litt mer “statement-pieces” perfekt! De er også veldig fine alene. Ta gjerne en titt på utvalget av alle de enkle sølvringene. Så mange fine å velge mellom! Jeg har på meg “Evighet” og “Kuler”.

Som alltid er selve gaveinnpakningen du får når du unner deg selv eller noen andre skatter fra David-Andersen et smykke i seg selv. Silkepapir, esker og silkebånd! Det gjør opplevelsen enda mer spesiell.

Oval Signetring: HER
Rektangulær Signetring: HER

.. Fint, ikke sant? I over 140 år har David-Andersen drevet med vakre smykker og ordentlig håndverk. De har en stor lidenskap og kompetanse i tråd med tradisjoner, så skulle du være på utkikk etter noe fint til deg selv eller gaver til livets store og små begivenheter er du alltid i trygge hender hos dem.

Blown away,
literally

Reklame │ Mäele ·

En forblåst mandag mildt sagt. Bergen, kom igjen! Dette funker ikke lengre. Jeg lengter etter vår, sol og vindstille dager. Muligheten til å gå ut av bilen uten at døren nærmest flyr av, kunne spasere lengre enn til postkassen uten at håret ser ut som et fuglerede.. Ja, til og med Billy savner å tisse som en mann på to bein, og ikke på alle fire for å sikre balansen i vindkastene. Hjelper ikke akkurat at vi bor med havet heller. Nå er det nummeret før hele familien må gå med redningsvest på lufteturene, før bølgene plasker oss overende.

Det var dagens klaging, jeg lover å holde fred nå. Helgen har til tross for været vært veldig fin! Jeg har vært i babyshower og hatt en etterlengtet kveld med vin, skravling og kos sammen med venninner, samt tilbragt søndagen hjemme hos mamma med fullt koldtbord. Vi spiste tapas og i tillegg disket hun opp med både boller, riskrem, donuts, suksesskake, cupcakes… Gud bedre! M og jeg lå i stabilt sideleie resten av søndagskvelden. Snakk om å forvandle en liten søndagsmiddag til konfirmasjonsfest! Jeg elsker det.

Kåpe: HER
Sneakers: HER
Bukse: Zara

.. Nå skal det jobbes litt med Mäele før kvelden skal nytes med litt serie-titting. Vi har begynt å se ‘The Stranger’ på Netflix, og den er faktisk veldig bra. Anbefales! Håper dere har hatt en god start på uken, hvis ikke er det alltid en ny dag i morgen. En kjip mandag behøver ikke bety en dårlig uke! Klem

Translate