Testpanelet: de
vakreste fargene

Det er et prosjekt i seg selv å planlegge farger for et helt hus. I leiligheten min på Bjorøy var alt i ‘Klassisk hvit’ foruten soverommet som hadde en kontrastvegg i ‘Soft skin’. Jeg må innrømme at det var behagelig og aldri noe jeg angret på – rent, lyst og fresht. Et sikkert valg! I huset derimot skal vi gå for myke, behagelige og lune farger. Jeg ønsker at hele huset skal ha en rød tråd, til tross for ulike fargevalg i rommene. Drømmen er at alle fargene skal smelte sammen å skape en deilig atmosfære. Farger er gøy!

Jeg startet med å gjøre research og håndplukket prøver hos Jernia. Jeg tok med alle prøvene til huset og filtrerte ut mine favoritter. Da endte jeg opp med paletten over og den er i mine øyne helt magisk! Jeg dro tilbake til Jernia og kjøpte små bokser med prøver som en venninne og jeg malte på gipsplater og stilte opp mot veggene i huset. Da ble det plutselig åpenbart hva som skulle hvor, og fargepaletten falt naturlig.

Jeg får ro i sjelen av disse fargene! Håndverkerne begynte å male i dag og jeg gleder meg til å se.. Neste påske skal jeg forresten bryne meg på et DIY-prosjekt som jeg plukket opp på Jotun sin inspirasjonsblogg. Kanskje dere kan kose dere med det allerede nå? Mal egg i like farger som du har på veggene hjemme, og dekorer på kvister i en vase. Da får du en deilig, ton-i-ton påskepynt som sklir rett inn i hjemmet. Love it!

Weekend
activities

God søndag! Håper dere nyter helgen. Jeg har slappet av og kost meg med litt smått som har stått på want-to-do’s listen min en liten stund. Lørdag morgen drakk vi årets første morgenkaffe utendørs i påskesolen. Det var så deilig og forfriskende med litt solstråler i ansiktet igjen! Etterpå dro jeg til huset og plantet i bakgården. Epletreet jeg plantet i fjor fikk godt selskap av et nytt kirsebær- og magnolia tre. Såå gøy! Jeg er så glad i bakgården vår, og jeg gleder meg helt vilt til sommeren. Da skal den virkelig få en stor makeover, og fasaden på huset skal også få kjørt seg. Husker dere moodboard-innlegget jeg laget i fjor?

Coat: Mango
T-Shirt: Vintage
Jeans: Levis

.. I morges tok jeg en opprydning i MacBooken og flyttet alle gamle bilder over på harddisken. Da kom jeg over dette antrekket som jeg ikke kan huske at jeg har delt før! Et ganske chill hverdagsantrekk.. Nyt dagen så snakkes vi på! Her står en sen frokost på menyen, og etterpå skal jeg hive meg i joggeskoene å ta en liten løpetur. Jeg savner Barry’s så inderlig! Er ikke noe særlig glad i jogging utendørs skal jeg være ærlig, men denne skrotten må nesten få litt bevegelse før den gror fast i sofaputen.. Hehh.

Fuel for mind,
body and soul

Dagens lille time-out… Et lite øyeblikk for meg selv med påfyll av inspirasjon til hjernen, boost til immunforsvaret, fukt til huden og grønt til kroppen. Ganske magisk! Nå kan helgen (snart) starte.

Grønnsaker og dip, ingefær shot og en rykende fersk utgave av Costume.

Her har påskestemningen meldt sin ankomst. Snøen daler som aldri før, samtidig som solen titter innom støtt og stadig. I går kveld da M kom hjem hadde jeg laget en liten påske-rebus. Det slo virkelig an, og vi bestemte oss for at dette må bli en tradisjon! Haha.. Premien var selvfølgelig et stort påskeegg til slutt.

Håper dere har det bra. Nå er helgen her! I kveld blir det Idol og hjemmelaget pizza på menyen.

Status:
Renovering

Mye har skjedd i huset siden sist vi pratet, og endelig begynner vi å se lyset i enden av tunnelen. (Så lenge det ikke er en motgående bil, som mamma sa.. Haha) For tre og en halv uke siden var det bare et skall, men nå er alle tre etasjer bygget og rammet, elektro er trukket og rør er på plass. Nå gjenstår kun lukking av vegger og det estetiske. Det er så gøy! I helgen skal utleiedelen males og kjøkkenet monteres. Det betyr at vi kan flytte inn i neste uke! Der skal vi bo til huset er ferdig. Offisielt ett steg nærmere husdrømmen!

Det går ikke en dag uten at vi er i huset. Det er mye å holde i, småting som må planlegges, og koordinering av de ulike håndverkerne. Det er ingen lek å renovere, og jeg kan nok trygt si at vi aldri kommer til å gjøre det igjen. Planen var jo som tidligere nevnt aldri å gå så hardt til verks som vi har gjort, men huset var i en kritisk stand – noe som ikke fremkom i taksten. Men men. Det positive er at da kan vi bygge det opp igjen akkurat som vi ønsker oss! Forhåpentligvis blir vi boende her til vi er gamle og grå. Nesten som nå… Neida. Men jeg må innrømme at jeg nesten ikke kjenner oss igjen. Det er lite fokus på oss, vår egen helse og de hverdagslige tingene man normalt sett tar for gitt. Bekymringsløse middager med venner, en søndag på latsiden, reiser, en helt vanlig dag uten at vi snakker om hus… Bahh, jeg gleder meg til å få livet tilbake.

Her står jeg i 3. etasje hvor det vil bli ett master-soverom med tilhørende bad, samt gjesterom med utgang til takterrassen. Før var det to soverom, en liten gang og stue. Her er det skråtak hvilket byr på en del utfordringer, men jeg synes vi har løst det greit gjennom prosessen. Her gjelder det å utnytte plassen best mulig, og det føler jeg at vi har klart. Vi har ikke brukt arkitekt, men planlagt hele løsningen i huset selv. Magnus lærte seg SketchUp tidlig i prosessen, og det har virkelig vært et godt hjelpemiddel. Den mannen der, altså! Det er ingenting han ikke kan. Han jobber som ROV-pilot nå, men har tidligere jobbet som elektriker. Det har spart oss for mye, ettersom han har trukket alt det elektriske i huset. Bartender har han også vært, så en stram Gin Tonic kommer godt med når renoveringen tar litt ekstra på! Haha.. 😂

Tenk, for tre og en halv uke siden var huset bare et tomt skall. Helt vilt!

.. Jeg har endelig laget en egen Instagram konto for huset og det er så gøy! Der kan dere følge med på prosessen underveis med litt hyppigere, hverdagslige oppdateringer. Følg den her! Klem

GIRLS NIGHT IN

I disse dager må man være litt ekstra kreative når det kommer til det sosiale. Har du vurdert å ha jentekveld via dataskjermen? Herregud så gøy! I går kveld rigget vi oss til med vin og snacks. Cath laget quiz, og det var bare deilig å være litt sosial igjen! Nå har vi bestemt oss for å gjøre det igjen på fredag, og rullere på quizmaster gang for gang. Kanskje dette blir vår nye greie fremover, haha! Det må virkelig prøves ✨

Translate