Full feed

Hvilepuls i bakgården

Foruten noen tilskudd av grønne vekster og hagemøbler, er bakgården vår ellers urørt siden vi overtok huset. Jeg finner den likevel nokså sjarmerende og elsker å tilbringe tid her ute når solen skinner. Vi har store planer for både bakgården, takterrassen og fasaden – men det blir ikke før til neste sommer.

Jeg er så takknemlig for at vi har mye uteplass til tross for at vi bor i et inneklemt Bergenshus. Selv om bylivet bare er noen minutters spasertur unna, føles det rolig og idyllisk her hjemme. Elsker å bo her!

Det beste jeg vet er å legge meg i soltørket sengetøy. Lukten av tøymykner siver inn vinduene våre når klesvasken henger til tørk, og det er sommer for meg. Sydhavsdrøm lukter helt nydelig av kokos og vanilje.

Magnolia
Japansk kirsebærtre
Epletre Kronprins
Epletre Katja

Bringebær
Syrinhortensia
Søtkirsebær
Syriner

Epletreet mitt gir endelig frukt igjen. Jeg kjøpte meg ett til for bare noen uker siden, og de har allerede befruktet hverandre. mye epler som dette tror jeg aldri jeg har fått før! Jeg gleder meg til å lage hjemmelaget eplekake og smuldrepai når de er modne. Det er så godt med vaniljeis! Mmm..

På takterrassen har jeg plantet søtkirsebær (moreller) og syriner. Gleder meg til å følge med på fremgangen. Jeg sørget for å kjøpe en selvfertil variant, slik at jeg ikke trenger flere trær for at det skal bære frukt. Det har allerede begynt å komme bær på det og jeg er spent på om de blir like gode som de pappa og jeg plukket i Tømmervågen da jeg var liten… Det er fine minner, det! Ha en fin kveld og nyt kveldssolen. Klem E

Dagens to-do’s og favoritt blazeren

annonse / fordi jeg har på meg klær fra Mäele ·

God morgen fine dere! Jeg har ikke ord for hvor hyggelig det er å sjekke inn her igjen og lese alle de fine kommentarene deres. Herregud som jeg har savnet min lille community her inne! Dere gir meg så mye inspirasjon og motivasjon. Hver eneste kommentar treffer meg rett i hjertet, og jeg har sommerfugler i magen jeg ikke har kjent på en stund. Tusen takk! I dag kjenner jeg at jeg har skikkelig fredagsfølelse, men det er nok fordi pappa og jeg alltid spiser middag sammen på fredager, men flyttet det til i dag.

Dagens agenda er litt nips og naps. Jeg sjonglerer arbeidsoppgaver mellom tre ulike selskap, og tiden går til mye arbeid bak kulissene. Jeg elsker å dele, men tiden strekker ikke alltid til! Derfor er det hyggelig å sette av en time eller to til bloggen igjen. Jeg kjenner det gjør godt for hodet med en liten time-out her inne, å fokusere på ting som gir påfyll av good vibes. Solen skinner både i Bergen og hjertet mitt i dag! Wiih.

Bukse: Zara
Solbriller & blazer: Mäele
Sandaler: Nakd

Dagens antrekk ble favoritt- blazeren som Mäele lanserer neste uke, sammen med en morsom bukse, t-shirt og sandaler. Blazeren har jeg allerede flyttet inn i for mange måneder siden! Jeg har brukt mange runder og måneder på å perfeksjonere denne. Store skulderputer for en skarp silhuett, oversized og clean – inspirert av en vintage blazer. Typ den perfekte blazeren du finner blant hyllene på bruktbutikken! Den kommer også i en nydelig beige farge, og begge med matchende dressbukser. Den sorte kommer også med et matchende skjørt som er nydelig både om sommeren og høst/vinter med strømpebukser og boots.

· Svare på mails, sende ordrer
· Møte med fabrikk og shipping agent
· Bygge nettbutikken til Mäele ifb. lansering på søndag
· Lage innholdet til sosiale medier / markedsføring for Mäele
· Tegne design for emballasjen til produktet i juleprosjektet
· Ordne neglene mine i en sommerlig farge. Me-time!
· Middag hos pappa. Gleder meg!

Som en tidlig bursdagsgave unnet jeg meg YSL LouLou nylig. Jeg har ønsket meg den lenge og synes det er en veldig fin veske som rommer alt jeg har med meg i hverdagen. M kommer til å klikke på meg, men det er en støyt jeg får ta når han kommer hjem. Jeg fikk streng beskjed om at jeg ikke fikk kjøpe den før huset er ferdig. Det er bedre å be om tilgivelse enn tillatelse og det har faktisk han lært meg! Håper ikke han har dekning i Nordsjøen og leser dette.. Eller jo, forresten. For da har han en hel uke å fordøye det på. Vel nok om det, nå er det på tide at jeg svinger meg tilbake til jobb! Håper solen skinner der du er. Klem E

The most dreamy account to follow

@lamusadelasflores

Jeg drømmer meg daglig bort i kontoen til Gabriela, floristen bak kontoen La Musa de Las Flores på Instagram. Hun inspirerer meg til å senke tempoet i hverdagen og verdsette de små, vakre øyeblikkene. Ikke minst inspirerer hun meg til å utfolde lidenskapen jeg har fått for blomster og alt som spirer i hagen.

Gabriela sin reise som florist startet for bare 6 år siden, men hun ble allerede i barndommen inspirert av sin mor til å dyrke sine egne blomster og se magien av prosessen. I Valle de Bravo, Mexico bestemte hun seg i 2014 for å lage en liten snittblomst hage, selv uten spesiell kunnskap om hvordan det skulle gjøres. I dag bugner den av vakre snittblomster, og det har blitt til fulltidsjobben hennes. Det er en fryd å følge henne.

Tenk å våkne opp til dette synet hver morgen! Jeg ønsker meg min egen snittblomst hage en vakker dag, men inntil videre får jeg drømme meg bort hit. Gabrielas øye for vakre kreasjoner er virkelig unik.

Livet, helsen, huset og kjærleiken

Livet.

Hvor skal jeg starte.. Hei? Håper dere har det bra. Bloggverden er ikke det samme som før. Har jeg rett når jeg sier at mangfoldet av dere har sluttet å lese blogger som «i gamle dager»? Tidligere fulgte jeg slavisk mine favoritter, men nå leser jeg nesten aldri blogg lengre. Alt har blitt mer instant og i øyeblikket – vi vil ha det enkelt og raskt – gjerne på farten. Noe sier meg at det er fordi vi spoler gjennom livet i et høyere tempo enn aldri før. Det føles i hvert fall slik. Vi kaver oss mot nye høyder og har blitt litt dårligere til å leve i nuet. Det har jeg også, og jeg har veldig lyst til å stoppe tiden litt oftere. Kanskje det er derfor jeg er her igjen? Jeg savner å skrive om inspirasjon og kapre fine øyeblikk via kameralinsen min. Faktisk har jeg aldri vært mindre inspirert enn det siste året siden jeg skrev mitt siste blogginnlegg (beklager silent treatment, det bare skjedde. Akkurat som livet). Jeg ble selv inspirert av å reflektere over de små øyeblikkene her inne i mitt lille univers. Om alt fra lukten etter regn, til vakre blomster, oppskrifter og feelgood-lister.

Jeg har det fint og i det siste har jeg kjent på et savn når det kommer til bloggen. Jeg ønsker ikke å komme tilbake for å dele reklame og annonser; men for inspirasjonen sin del. Jeg ønsker at bloggen skal være mitt fristed igjen, som jeg kan rømme til for å skape gode vibber når jeg føler for det. Slik den en gang var! Dessuten er det så mye spennende som skjer i år, alt fra prosjekter til renovering av huset. Nettopp dette har jeg så lyst til å dele mer av! Jeg gleder meg til å henge mer med dere igjen og skrive litt lengre tekster enn en caption. Jeg synes det er vanskelig å være veldig personlig på Instagram, men her inne har jeg mindre sperrer og det føles veldig befriende. Om du leser blogg lengre eller ei, velkommen skal du være!

Helsen.

Jeg føler dette fortjener et eget punkt, og jeg har lyst til å bli flinkere til og dele ting som ikke alltid er så rosenrødt. Dessuten kan dette kanskje gjøre at dere blir bedre kjent med meg også, og ikke bare blomstene mine i bakgården – hehe. Siden sist vi pratet har jeg fått mange overraskelser servert. Både PCOS, insulinresistens og laktoseintoleranse. Å hei hvor det går! Nei, men fra spøk til alvor så har det vært ganske tøft skal jeg være ærlig, og det gav selvbildet mitt en god skramme i lakken. Selvom det er fryktelig kjedelig er jeg glad for at jeg tok meg den sjeldne turen til legen og fikk bekreftet det jeg følte – at kroppen min ikke spilte helt på lag. Jeg må forandre mye i livsstilen min for å holde symptomene i sjakk og føler at jeg er på god vei kombinert med medisiner. Mistanken om at det var noe som ikke stemte dukket opp da jeg sluttet på p-pillen for omtrent ett år siden; jeg ville slutte å mate kroppen min med hormoner, og så fort jeg stoppet kom PCOS-symptomene på rullebånd. Jeg gikk opp i vekt uten kosthold- og aktivitetsendring, mistet menstruasjonen, fikk påvist cyster på eggstokkene og følte meg generelt som en skygge av meg selv. Nå har jeg akseptert at sånn er livet, og jeg jobber for å leve et godt liv med både det ene og andre. Jeg er sjeleglad for at flere snakker høyt om kvinnesykdommer om dagen. Det er helt fantastisk! Jeg ante ikke hva PCOS var før jeg fikk diagnosen selv, og det er for gale når det anslås at så mange som 10% av norske kvinner har tilstanden. Spør du meg antar jeg flere – mange går rundt uten en diagnose og det er trist.

Huset.

Det mest stilte spørsmålet de siste månedene har definitivt vært «hvordan går det med huset?». Og det skjønner jeg godt! Vi bygget først av alt opp igjen leiligheten i huset som i utgangspunktet var ment for utleie, og endte opp med å bli boende der lengre enn planlagt. Av en så enkel grunn at vi tok en avgjørelse om å stoppe opp da Covid kom og prioritere andre ting først. Vi har ingen byggeleder eller firma som organsierer og planlegger for oss – vi gjør alt selv utenom deler av selve oppbyggingen av huset, og det er nesten en fulltidsjobb når det faktisk står på. Puh! På siden av selve renoveringen har M og jeg startet 3 nye firma det siste året som har krevd alt av vår oppmerksomhet, økonomi og tid. Huset måtte rett og slett komme sist i rekken, men nå som vi endelig har fått ballen til å rulle i nyoppstarten av de ulike bedriftene er det med stor glede å si: det blir hus i år og vi er allerede smått i gang. Sommerfugler i magen! Jeg lover å oppdatere @eirinhome kontoen snart. Og forresten, mens jeg snakker om business: det nye firmaet / prosjektet mitt avsløres etter sommeren og det har med jul å gjøre. Iiih! Dere vet hvor glad jeg er i julen.. Det blir magisk og det er bare å glede seg! Jeg tror mange av dere kommer til å bli overrasket.

Kjærleiken(e).

M og B. Min lille familie! Vi har det veldig fint og jeg er så imponert over oss og alt vi har gått gjennom det siste året. Jeg er så stolt over M som har startet for seg selv, og jeg vet hvor skummelt det er når man er vant til økonomisk sikkerhet og rutiner.. Men som jeg alltid sier; man må satse for å vinne og det har han virkelig gjort for alt det er verdt. Baksiden av medaljen er at han vært borte ekstremt mye i år, mange uker på rad. Det er både fint og til tider tøft, men jeg ville aldri byttet det ut med noe. Etter 4 år er det ganske magisk å være nyforelsket hver gang han kommer hjem! Vi får heldigvis hele juli sammen og skal nyte ukene til det fulle. Og selvfølgelig, med verdens beste bamse B. Jeg kan ikke tro at han fyller 7 år i oktober! Jeg googler ukentlig «tips to make your dog live longer». Ja, jeg har til og med lært meg Dog-CPR via YouYube i de sene nattetimer fordi jeg er så livredd for at det skal skje han noe. Bestevennen min! Jeg må nesten le av meg selv og hysteriet mitt. Er det rart hunden min er mørkredd når jeg har sydd puter under armene hans hele livet. Vel – det er en historie for seg selv. Skal sannelig si jeg hadde mye på hjertet i kveld, men hvorfor ikke legge alle kortene på bordet når man først er i gang, si. God natt, vi skrives og det gledes! Klem E

Bridget Jones,
always

 

 «December 25, weight 140 pounds plus 42 mince pies. Alcohol units, oh, thousands. BUGGER OFF!»

 

Bridget Jones fortjener et eget innlegg i mitt lille univers. Disse filmene er en stor del av meg! Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg ser filmene minst én gang i uken. Jeg elsker spesielt eneren og toeren. Hun har blitt som min personlige terapaut når livet er litt kjipt eller jeg rett og slett bare vil ha en girls-night med good vibes for meg selv. Jeg blir aldri lei, og om jeg så bare kommer hjem og synes det er litt stille – ja, da setter jeg på Bridget Jones i bakgrunnen. Vi vasker leiligheten sammen, lager mat sammen, gråter sammen, drikker vin sammen. Jeg føler at vi er skummelt like, og det er litt deilig å føle på innimellom. Makes sense? Haha.

Dette er meg på lørdagskvelden litt for ofte. Spesielt periodene M er mye borte. Hver gang vi prater på telefonen milevis unna hverandre og hodet mitt krangler litt sier han: «Sett på Bridget Jones».

<3