Årets 17. mai feiring blir helt klart veldig annerledes enn vi er vant til. I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for å ta det helt rolig og holde oss hjemme. I går begynte vi å diskutere litt rundt dagen, og kom frem til at vi er litt for glad i 17. mai til å “skippe” den. Da kastet vi inn håndkleet og endret planene: champagne, fest og moro i bakgården med en liten håndfull gode venner! Da blir det bunad og bobler likevel, visst. I fare for dårlig vær tenker vi å sette opp et stort partytelt og varmelamper.. Hva er deres planer for dagen?

✓ Vaske og stryke bunadskjorten min.
✓ Kjøpe strømpebukse til bunaden (jeg går alltid for svart).
✓ Pusse bunadsølvet (legg det i zip-poser, da gulner det ikke så mye).
✓ Henge bunaden til lufting, eventuelt vaske over den med en fuktet klut.
✓ Pusse bunadskoene og sjekke at de fremdeles passer! Man vet jo aldri, hehe..
✓ Bestemme meg for hvilken frisyre jeg skal gå for, å legge frem det jeg eventuelt trenger!
✓ Teste at bunaden enda passer. Etter disse tider regner jeg nok med at beltet må sys ut, haha.
✓ Legge frem de viktigste tingene jeg trenger i bunadvesken. Den rommer jo ikke så mye!
(I min finner du kort (ID), leppestift, clear eyes, hårbørste, strikk og mobil)
✓ Stryke flaggene å gjøre klart det som eventuelt skal heises opp utenfor.
✓ .. Handle inn det vi måtte trenge til frokosten og utover dagen.

I fjor rigget vi til frokost til 25 stykk, men i år dropper vi den biten og blir 4 til bords før resten av gjengen kommer. Likevel har jeg lyst til å gjøre frokosten litt ekstra fin! Det blir nok pavlova i tradisjonens tro, noen fine blomster og bobler… Det er ingen tvil om at det vil bli en spesiell feiring, men vi skal gjøre det beste ut av det. Mest trist er jeg over at mormor og morfar ikke kommer til Bergen for dagen! Men likevel skjønner jeg dem godt.. Det er ikke det samme uten hovedprosesjonen og den gode stemningen i luften! Vi får ta det igjen til neste år. P.S. Gratulerer med dagen til verdens beste morfar som fyller år i dag. Du och jag ♥

Ønsker dere en nydelig 17. mai feiring 🇳🇴

Previous Post
Next Post

6 thoughts on “Checklist til 17.mai

 • Martine

  Hvor er spise bordet og stolene fra?
  Mulig å få til en rabattkode på ellos home for møbler ?

 • Emma J.

  Så fin du var på håret her! Kan du vise hvordan man lager en fin, oppsatt frisyre til 17.mai? 🙂

 • Martine

  Hei Eirin! 🎀⭐️

  Jeg har samme bunadsskjorte som deg, hvordan vedlikeholder du den og vasker den?

  Min ser ikke like fin ut som din…

  Elsker å følge med på husrenoveringen, og all inspo du deler! ☀️☀️

 • V

  Så fint! Gleder meg til å pynte til 17.mai, det er jo kjekt å feire selv om situasjonen er litt annerledes for alle. <3 Håper vi får se mer av renoveringen snart, det er så gøy å følge med!

 • A

  Håper du hadde en nydelig feiring i går🇳🇴🥂 Hvor er servicet ditt fra? 😍

 • Meg

  Hei,

  Hvor er glassene dine fra? Stor klem <3

Comments are closed.