Oppskriften på gløgg som jeg har delt her med dere tidligere er en klassiker hos oss i julen, og smaker hundre ganger bedre enn den man får kjøpt i butikken etter min mening. Likevel er den ganske søt, så hvis du har lyst på en litt friskere versjon er eplegløgg fantastisk godt! Jeg lagret oppskriften på denne fra Jotun sin inspirasjonsblogg i fjor jul, men først i år fikk jeg endelig laget den. Virkelig fantastisk god!

Oppskrift │ Eplegløgg
· · · · · · ·

1 liter eplejuice
3 ts nellikspiker
2 stk. kanelstenger
3 skiver fersk ingefær
3 stk. stjerneanis
3 stk. sitronskiver
1 ss honning

Slik gjør du: Varm forsiktig opp alle ingrediensene i en gryte og la det trekke under lokk på lav varme i 20 minutter. Når gløggen har kjølt seg ned har jeg den over på glassflasker (kan kjøpes hos Lagerhaus). Da har jeg alltid gløgg tilgjengelig! Dette er også supert å gi bort som julegave dekorert med en fin etikett.

Den perfekte drikken å varme seg på i julen når det er litt ekstra kaldt ute.

Previous Post
Next Post

2 thoughts on “Hjemmelaget
eplegløgg

  • Maren
    Hei🥰 Hvilken str har du i den røde kjolen fra nakd? Er den ok på str?
    Klemklem🌲
    Riktig god jul til dere 🧚🏻‍♀️

  • Sarah
    Så godt det så ut! Kakene ser også skikkelig gode ut. God Jul til deg 🎄

Comments are closed.