Mye har skjedd i huset siden sist vi pratet, og endelig begynner vi å se lyset i enden av tunnelen. (Så lenge det ikke er en motgående bil, som mamma sa.. Haha) For tre og en halv uke siden var det bare et skall, men nå er alle tre etasjer bygget og rammet, elektro er trukket og rør er på plass. Nå gjenstår kun lukking av vegger og det estetiske. Det er så gøy! I helgen skal utleiedelen males og kjøkkenet monteres. Det betyr at vi kan flytte inn i neste uke! Der skal vi bo til huset er ferdig. Offisielt ett steg nærmere husdrømmen!

Det går ikke en dag uten at vi er i huset. Det er mye å holde i, småting som må planlegges, og koordinering av de ulike håndverkerne. Det er ingen lek å renovere, og jeg kan nok trygt si at vi aldri kommer til å gjøre det igjen. Planen var jo som tidligere nevnt aldri å gå så hardt til verks som vi har gjort, men huset var i en kritisk stand – noe som ikke fremkom i taksten. Men men. Det positive er at da kan vi bygge det opp igjen akkurat som vi ønsker oss! Forhåpentligvis blir vi boende her til vi er gamle og grå. Nesten som nå… Neida. Men jeg må innrømme at jeg nesten ikke kjenner oss igjen. Det er lite fokus på oss, vår egen helse og de hverdagslige tingene man normalt sett tar for gitt. Bekymringsløse middager med venner, en søndag på latsiden, reiser, en helt vanlig dag uten at vi snakker om hus… Bahh, jeg gleder meg til å få livet tilbake.

Her står jeg i 3. etasje hvor det vil bli ett master-soverom med tilhørende bad, samt gjesterom med utgang til takterrassen. Før var det to soverom, en liten gang og stue. Her er det skråtak hvilket byr på en del utfordringer, men jeg synes vi har løst det greit gjennom prosessen. Her gjelder det å utnytte plassen best mulig, og det føler jeg at vi har klart. Vi har ikke brukt arkitekt, men planlagt hele løsningen i huset selv. Magnus lærte seg SketchUp tidlig i prosessen, og det har virkelig vært et godt hjelpemiddel. Den mannen der, altså! Det er ingenting han ikke kan. Han jobber som ROV-pilot nå, men har tidligere jobbet som elektriker. Det har spart oss for mye, ettersom han har trukket alt det elektriske i huset. Bartender har han også vært, så en stram Gin Tonic kommer godt med når renoveringen tar litt ekstra på! Haha.. 😂

Tenk, for tre og en halv uke siden var huset bare et tomt skall. Helt vilt!

.. Jeg har endelig laget en egen Instagram konto for huset og det er så gøy! Der kan dere følge med på prosessen underveis med litt hyppigere, hverdagslige oppdateringer. Følg den her! Klem

Previous Post
Next Post

7 thoughts on “Status:
Renovering

 • AAA
  Spennende å følge med dere i prosessen! Skal selv til høsten flytte inn i leilighet som må renoveres, så det gledes stort til massevis av inspirasjon hos deg. Ønsker dere en fin helg <3

 • Tone
  Hei Eirin. Dette blir nok kjempebra når alt er på plass! Jeg bare lurer, har dere fått noe som helst igjen i form av kompensasjon fra selger eller på forsikring etc.? Det er jo helt ekstremt at dere har kjøpt et hus til en takst som tilsvarte et hus i god stand (går jeg ut fra?) og så måtte dere totalrenovere? Jeg har inntrykk av at du og Magnus har gode inntekter og sikkert ikke har hatt noe problem med å dekke dette, men hadde det skjedd noen som hadde kjøpt hus til max låneverdi og ikke hatt penger til å gjøre noe så er jo dette en skikkelig kjip situasjon. Vi endte nesten opp i en (litt) lignende situasjon der selger ikke informerte oss om at det lå en regning på 300,000kr blant papirarbeidet for arbeid som skulle utføres ETTER vi hadde overtatt….vi trakk oss i siste liten, men hjelp!

  • Hei Tone! Nei, det har vi ikke. Det er vanskelig for en takstmann å se hva som skjuler seg bak tak, gulv og vegger. Når man kjøper et hus som er fra 1890 tallet må man (dessverre) regne med litt overraskelser. Det ville blitt feil og krevd kompensasjon fra tidligere eiere, ettersom de bare er en av mange familier som har bodd i dette huset. De var garantert ikke klar over dette selv. Det hadde vært noe annet om huset hadde vært av nyere stand føler vi 🙂 Det er jo selvfølgelig fryktelig kjedelig, og grunnen til at vi har gjort så mye selv er nettopp fordi vi har prøvd å spare inn der vi kan ettersom jobben ble større enn estimert i utgangspunktet. Men som sagt – man kan ikke gå helt i sjokkmodus når man kjøper et så gammelt hus. Nå nærmer vi oss og til syvende og sist er jeg glad for at vi måtte ta huset til grunnmuren! Da blir det ingen overraskelser i fremtiden 🙂

 • Wow, her skjer det virkelig ting! Det har skjedd mye bare på den korte tiden og det kommer til å bli så BRA! Haha, den stramme Gin Tonic’n kommer nok godt med, kan jeg tenke meg! 😀 God klem <3

  https://siljealice.com

 • Margrete
  Så spennende at dere får flytte inn i huset denne uken! Det er veldig kjekt å lese om prosessen, og det hadde vært gøy å få se tegninger av rommene (kjøkken, soverom, garderobe, osv.).

Comments are closed.