.. Og masse kjærlighet i innboksen min på Instagram! Nei huffameg, nå presser det på igjen. For en surrealistisk uke dette har vært, dere! Lanseringen av Mäele har vært noe av det villeste jeg har gjort i hele mitt liv og jeg er SÅ stolt. I dag åpnet vi offisielt nettbutikken, og det har vært en helt overveldende respons. Jeg er så GLAD! Og dagens resultater betyr at vi overlever som nyoppstartet klesmerke så langt, og at jeg kan fortsette på planene for neste kolleksjon. Klyp meg i armen! Den blir faktisk helt magisk fin.

Nettbutikken til Mäele har åpnet…! 💫

Se denne nydelige rosebuketten jeg fikk på døren av mormor og morfar! Hvor skjønne er ikke de… Jeg ble helt satt ut når blomsterbudet stod på døren med dem til meg.. “Til meg?!” Nå står de så fint og pryder skjenken i stuen. Jeg smiler hver gang jeg titter bort på dem og det fine kortet som henger på.

Denne uken har også vært den villeste i mitt liv på arbeidsfronten, uten tvil. Jeg har jobbet til 5:30 på morgenen, stått opp igjen 8:30, og spist takeaway til enhver tid. At Magnus måtte dra på jobb akkurat denne uken kunne ikke passet dårligere. Jeg må nok snart innse at jeg ikke kan holde i alt selv, alltid… Det var på et punkt i dag før lansering hvor jeg tenkte for meg selv “håper i hvert fall at jeg rekker å trykke publiser på nettbutikken før jeg svimer av”. Hehh.. Nei – men NÅ er katten ute av sekken, nettbutikken lansert, og ting ruller litt mer av seg selv. Jeg ser frem til en ny uke hvor jeg kan ta litt bedre vare på meg selv, og ikke minst begynne å glede meg til desember på alvor. På søndag skal juletreet opp og det er en mission i seg selv!

· · · · · · · · · · ·

Nå var det enormt mye meg, meg, meg. Hvordan har dere det, egentlig? 💖

Previous Post
Next Post

18 thoughts on “En bukett med kjærlighet på døren

 • Hanne

  Heii Eirin!
  Fantastisk kolleksjon, vær stol av det selv😘 prisen var derimot litt drøy for min pengebok akkurat når, men skulle gjerne hatt alle plaggene! Stå på ❤️

 • Bill

  Hørtes ut som en utmattende uke, ikke bra for helsa i lengden:-/ vurderer du å ansette en assistent utenom Magnus? Synd at du ikke blogger på lang tid pga at du har annen jobb å prioritere, som er viktigere enn blogg.. som menneske kan man ikke gjøre tusen ting på én gang og man kan ikke trylle, men med en assistent hadde du sikkert fått levert både her og der samtidig 🙂 er det du alenr som styrer mäele sin Instagramkonto også ? Utrolig moro med god respons på eget klesmerke da, gratulerer så mye med det! Er dere mange i teamet ? Du skriver “Vi lanserer” – er nysgjerrig på hvem “vi” er, men det er OK og ikke utdype det også selvsagt. Håper du lander litt og får pustet ut, og håper på mer blogging igjen 🙂

  • Hei! Ja, en assistent kommer jeg nok til å ansette med tiden. Jeg har bare ett problem – jeg klarer ikke å delegere oppgaver til andre. Er så kontrollfreak og “må gjøre alt selv”. En elendig egenskap 🙊Per dags dato styrer jeg alt. Nettbutikk, mail, instagram, dialog med fabrikk, fraktbyrå, designprosess, bestillinger av diverse, etccccc. Magnus styrer det økonomiske / praktiske, og oss er vi ❤️Takk for fine ord, du er god.

 • H

  Hei, hvordan har du kalkulert prisene på plaggene dine? Mange av plaggene, som kjolen, er 100% polyester – hvordan kan du forsvare at den da koster 1400 kr? Ikke kritikk, men vil gjerne høre tankegangen din. Forstår at du har lagt vekt på gode arbeidsvilkår for de som produserer klærne, men kolleksjonen er jo fortsatt produsert i Kina så så høye kostnader kan det jo ikke være.

  • Hei,

   Her kommer “tankegangen min” 🙂

   Mange av plaggene var å ta hardt i. Skjørtet er i 100% polyester og er det eneste som er det, faktisk. Likevel – en fantastisk style. Jeg gjorde også en sample på dette i ull, men det ble ikke i nærheten like fint. Synes kvalitetene er fantastisk bra og du finner sjelden en kåpe i 50% ull til den prisen. Mange merker tar dobbelt så mye med bare 10%. Kjolen står også som polyester, men det er bare inner lining. Alt tyll og mareriale utenpå er av eksklusiv lace. Skjorten er i 100% bomull og nydelig kvalitet. Skinnjakken er i eksklusiv PU-leather, som er mye tykkere enn vanlig, uekte skinn. Noe som naturligvis koster mye mer, men jeg ville ha en tung, tykk og fin “skinnjakke” av god kvalitet samtidig som cruelty free… Kun det beste er godt nok for Mäele. Hadde jeg gått for inner lining i silke i tillegg, hadde vi snakket Vincci priser. Med andre ord – å påstå at kvaliteten er dårlig synes jeg er misvisende og trist at du påpeker når det ikke er tilfellet. Tvert i mot.

   Jeg ønsker at Mäele skal være på et oppnåelig prisnivå, men samtidig levere god kvalitet. Da må man gi å ta. Jeg kunne skrevet en bibel her, men lar det være med dette.

   Og så var det prisene – jeg kommer ikke til å bryte dem ned for deg. Det hadde blitt et langt regnestykke. Det er så mye mer enn hva folk tror som ligger bak skjulte kostnader, og vi ligger faktisk på en 2.8 margin (3-4 er det vanlige). Med andre ord – jeg tjener ikke mye på dette, for målet er å bygge opp et solid merke over lang tid. Jeg har valgt å gå lavere på marginen, nettopp fordi vi ikke ønsker å være for dyre. Når man produserer i lave kvantum som nyoppstartet skyter prisene til værs – jo mer man bestiller, jo rimeligere blir det. Og påstanden om at det er produsert i Kina og derfor billig, er helt feil. Man kan ikke ta alle fabrikker i Kina under én kam – vi jobber med en WCA verifisert fabrikk, med mye mindre ansatte enn normalen og høye krav. En nokså liten fabrikk med fantastiske dyktige folk.

   Jeg har vært innom andre fabrikker (og faktisk jobbet med dem over flere måneder før jeg har trukket Mäele fra samarbeidet, til tross for at det har kostet meg dyrt…) i både Los Angeles og England. Jeg trakk samarbeidet fordi de ikke leverte bra nok. I England hadde de alt for lite valgmuligheter, mens i LA kunne de ikke tilby ull og hadde ikke samme forståelse for skandinavisk mote mtp. hvordan sesongene er der. Da ble det utfordrende å samarbeide når man satt i to forskjellige land. Nettopp fordi jeg har testet og prøvd så uendelig mange fremgangsmåter, har det tatt meg 3 år. Hadde jeg hatt et mål om “å bare lansere et klesmerke for å tjene penger på det” hadde jeg lansert i 2016. Dette har jeg lagt sjelen min i, og jeg er utrolig stolt over resultatet 🕊

   • H

    Hei igjen, takk for svar!

    Absolutt skjønner jeg du er stolt, det er en flott kleskolleksjon du har fått til. Er ikke overrasket over at du har gjort god research før du lanserte dette.

    Når jeg påpeker hvilke tekstiler og stoff du har brukt til klærne var det ikke for å kommentere kvaliteten, det nevnte jeg heller ikke. Polyester er både sterkt og langvarig, men det er noe av det billigste man kan produsere, derfor jeg lurte på hvordan du hadde kommet frem til prisene dine.

    Når det gjelder prisen på ullkåpen, jeg googlet raskt ‘wool coat’ og fikk opp flere nettbutikker og jakker med 50% ull eller mer til en billigere penge enn dine, blant annet & Other Stories og Mango som selger en jakke med 100% og 50% ull til henholdsvis 2000kr og 1300kr.
    https://www.stories.com/en_nok/clothing/jackets-coats/woolcoats/product.oversized-belted-wool-coat-blue.0773784003.html?gclid=Cj0KCQiA2vjuBRCqARIsAJL5a-LTS45evot-t673o_xnBeZReh9YKLjcYs0vXzBvNhroHbPqmbSXpoMaAkNcEALw_wcB

    https://shop.mango.com/dk/women/coats-coats/belted-wool-coat_67011501.html?c=43&n=1&s=search

    Skjønner selvfølgelig at Mango og & Other Stories som du sier kan kjøpe et mye større antall klær og kan derfor få det billigere, men at dette at man sjeldent finner kåper i 50% til mindre enn 2800kr er jo rett og slett feil.

    • Tusen takk 🙏🏼 Vi er som du sier ikke i nærheten til å kunne sammenlignes med Mango og & Other Stories. Hadde vi hatt gigantiske innkjøp som dem, hadde det vært en annen sak. Vi kommer aldri til å drive med wholesale, så jo – hvis du sammenligner oss med retail er det faktisk veldig riktig. Alle merker priser seg etter marginer, og i følge vår målt opp med kostnader og utgifter ligger vi som nevnt lavere enn andre på 2,8 (3-4 er vanlig). Det er et regnestykke man ikke kan forandre på uansett hvordan man vrir og vender på det. At man synes det er dyrt blir derfor en personlig mening om hva man synes at ting “burde” koste, og det er selvfølgelig helt akseptabelt og forståelig – det er bare ikke realiteten 😊

   • Marianne

    Flotte klær,men synes det er synd at størrelsene stopper på L

    • Tusen takk ♥️ Målet vårt er å utvide størrelsesspekteret både ned og opp. Men i oppstart har vi ganske stramme rammer, og foreløpig har vi ikke mulighet til å tilby større eller mindre størrelser utover det vi har nå. Gleder meg til den dagen vi forhåpentligvis har kapasitet til det 🙂

 • Go girl! Kjempe spennende <3

 • Ingvill

  Hvordan kom du frem til mäele? Er det også fransk? 😊

  • Mael er et populært unisex navn i Frankrike og betyr “prince” og “a desire of the finer things in life”. Men, jeg ville jazze det opp til noe litt mer feminint og nytt. Til slutt endte jeg opp med Mäele og jeg synes det er skikkelig, skikkelig fint ♥️

 • Stine Fjeldsrud Karlsen

  Hei fine! Ville bare kommentere og skrive gratulerer med lansering, merket ser helt nydelig ut! 😍 (Vil også kommentere fra meg med retailperspektiv, så syns jeg du har veldig gode priser!❤️) gleder meg allerede til å se neste kolleksjon!! Jeg er sikker på at du kommer til å gjøre det stort med Mäele!! Stor klem!

 • Eira

  Hei Kjære deg.
  Gratulerer med eget merke! Du er så flink og jeg elsker stilen din. Gleder meg til kjolen og jakken kommer i posten:)

  -Eira

Comments are closed.

Translate