Jeg synes tørkede blomster er så fint om høsten. Det gir i mine øyne en skikkelig fin “vibe” i hjemmet. Og det beste av alt? De varer uendelig lenge, og man trenger ikke bruke penger på nye blomster hele tiden.

Rett før sommeren fikk jeg for meg at jeg ville tørke hortensia. Jeg kjøpte meg to-tre stilker, men ble superskuffet over resultatet. Det gikk ikke som jeg hadde tenkt! Da jeg dro tilbake til blomsterforhandleren ble jeg fortalt at jeg ikke kunne tørke hortensiaen man får kjøpt om sommeren. Høsthortensia derimot? Det kan man tørke! Og til min store glede fant jeg det hos Mester Grønn her forleden. Nå gikk det!

Slik gjør du:

Kjøp deg noen fine stilker av høsthortensia. Disse har du glede av lenge om du behandler dem rett. Skjær lange skråsnitt, skrap bort “det hvite” inni stilken og sett dem i lunkent vann. De trenger mye vann!

Når du føler at blomstene begynner å synge litt på siste verset, kan du starte prosessen med å tørke dem. Du kan absolutt henge dem opp ned for tørking, men etter litt research på nettet fant jeg ut at jeg ville prøve water-drying teknikken. Da skal de visst bli mye finere å holde bedre på fargen og fasongen. Dessuten har man glede av dem i hjemmet samtidig som de tørker, da man fremdeles har de i vase.

Ved tørking fjerner du alle bladene først, og fyller vasen med 2-3 cm vann. Etter 2-3 uker har hortensiaen sakte drukket opp vannet, og tørket naturlig (ikke gi de mer vann etterhvert som det forsvinner). Sørg for at de ikke står i direkte sollys i tørkeperioden. Spray med litt hårspray, så holder de seg fine i minst ett år!

Previous Post
Next Post

3 thoughts on “Tips: tørk høsthortensia

Comments are closed.