annonse

Økonomi og penger er vanligvis ikke noe jeg prater med dere om. Jeg har et inntrykk av at det er litt tabubelagt og ubehagelig å ta opp, men det er likevel et viktig tema. Hvis jeg kan inspirere noen til å få en bedre oversikt over økonomien, mer kontroll og oversikt i hverdagen – ja til og med spare noen ekstra kroner? Da skriver jeg om det med glede! Dere har kanskje hørt om Lunar Way? Vel, jeg hørte om det etter at jeg flyttet til Marbella for ett år og kunne med hånden på hjertet ønske at jeg visste om det tidligere. For et kult konsept! Dessuten er det enkelt å bruke og gir en følelse av kontroll i hverdagen.

Det finnes mange gode tips og råd til hvordan man kan bli flinkere med økonomien i hverdagen og Lunar Way er absolutt et tips som er verdt å notere seg. Både Magnus og jeg har spart mye penger etter at vi begynte å bruke dette her i Marbella ettersom vi kan handle alt i lokal valuta (i tillegg til at vi slipper gebyrer som de norske kortene vi vanligvis bruker medfører). I Lunar Way appen endrer man enkelt og greit valuta ettersom hvilket land man er i eller skal handle i. Hvis du for eksempel skal handle på Asos og betaler med Lunar Way kortet i GPB (lokal valuta) istedenfor NOK, sparer du ganske mye penger i kassen! Jeg la ut et eksempel av dette når jeg filmet skjermen min på IG Story mens jeg handler på Asos, hvis dere fikk med dere det!

· Raskt overblikk over utgiftene
· Budsjettering etter egne kategorier
·  Internasjonale overføringer med lav avgift
· Et svart, stilrent, forhåndsbetalt MasterCard som
du selv overfører penger til (ikke kredittkort)
·  Veksle mellom ulike valuta – gjennom å betale i lokal valuta unngår
du avgifter som oppstår hvis du bruker ditt vanlige bankkort. Dette
gjelder både når du handler på nettbutikker og i utlandet.
· Chat med førsteklasses support direkte i appen
·  Samle alle kvitteringene dine direkte i appen.
·  Frys kortet ditt direkte i appen
·  Høy sikkerhet med BankID
 

Lunar Way er helt gratis å bruke og er IKKE et kredittkort. Det er veldig viktig for meg å presisere! Det er et prepaid MasterCard hvilket vil si at kortet er tomt når du får det. Det er altså du som må overføre dine egne penger for å kunne bruke det, akkurat som normalt. Det jeg liker spesielt godt med appen er at man kan sette opp sine egne budsjetter. Hver transaksjon registreres under en kategori som du allerede har satt opp i budsjettet ditt, hvilket gjør at du har stålkontroll på hvor mye du faktisk bruker på hva. Du sparer penger og har bedre kontroll over økonomien som kun er et tastetrykk unna på mobilen din!

1. Last ned appen  og registrer deg med BankID (tilgjengelig i både AppStore og GooglePlay) 2. Så fort du blir godkjent sendes kortet ditt hjem til deg ila 10 arbeidsdager. 3. Mens du venter på kortet: Aktiver kortet og sett over penger til det gjennom å legge til et av dine andre bankkort i appen. Sett opp et maksbeløp for hvor mye ønsker å bruke i løpet av måneden / eventuelt på en reise du skal på. Sett opp ønskelige budsjett kategorier 4. Når du har fått kortet – veksle valuta til den lokale valutaen som du handler i. 5. Følg utgiftene dine direkte i appen og ha full kontroll på hva du bruker pengene dine på..!

Q: Hvis dere har noen spørsmål er det bare til å skyte ut! Og hvis dere har noen gode tips til sparing og økonomi er det superhyggelig om dere deler det med meg og oss andre til inspirasjon. Man kan aldri få nok av gode råd! Håper dere blir like fornøyd med Lunar Way som meg. Det er virkelig genialt! ✨

Previous Post
Next Post

15 thoughts on “Why I love Lunar Way

 • Elisabeth
  Er det mulig å bestille et tvillingkort? Jeg tenker med tanke på kjærester som deler økonomi om det da er mulig å ha et kort hver 🙂

 • Julie
  Kan man bruke kortet i fysiske butikker? Både norske og utenlandske? 😄

 • Polina
  Hei! ser mange skiver i omtalen at de blir belastet for å sette over penger til dette kortet, stemmer dette? 🙂

  • Hei Polina! Lunar Way tar ingen gebyrer, men banken din derimot tar et gebyr for å overføre til Lunar Way kortet. Det varierer fra bank til bank hva gebyren er. Klem <3

 • Kristine
  Takk for tips 👌🏽 Mine topp to: Spar i fond i stedet for bankkonto (bruk appen Spare til å få råd om hvilket fond som passer deg). Inflasjon på 2% og rente på for eksempel 1,5% betyr at pengene faktisk taper seg i verdi, så plasser langvarig sparing i fond! Og ikke minst – helt gratis men potensielt enorm effekt – sjekk hvilket fond dere har plassert pengene i innskuddspensjonen gjennom jobben. Det er alltid minst 3 valg, som spenner seg fra lav til høy aksjeandel (høy aksjeandel = høyere risiko men mye høyere avkastning over tid). Vi unge skal ha pensjonssparingen leeenge så det er verdt å ta en titt på hvor den er plassert i dag og vurdere om det investeringsvalget bør endres (sannsynligvis) 😁

 • Hanna
  Vet du om man kan overføre penger til venner i andre land gebyrfritt? Sverige, Danmark?

 • Maja
  Hei, om man ikke ønsker å benytte seg av appen lenger, hva gjør man da? slutter man bare å benytte seg av kortet og sletter appen eller hvordan fungere dette ? 🙂

 • Camilla
  Hei, hvor er den fine hatten på bildene fra?

Comments are closed.