Stopp en halv! Ikke scroll videre. Denne rosekaken er nemlig ikke så vanskelig å lage som den kanskje ser ut til. Tvert i mot er den veldig enkel! Jeg snakket halvannen time på telefonen med besteforeldrene mine i går, og mormor og jeg snakker enda om denne kaken jeg bakte i mai i fjor. Den er så vanvittig god og fin! Derfor måtte jeg rett og slett ta et lite dypdykk i arkivet å hente den frem igjen. Kanskje du skal i konfirmasjon og vil bake noe godt? Arrangere champagnefrokost på 17.mai? Ikke vet jeg, men denne må du lage neste gang en anledning byr seg. Dessuten er baking som terapi og jeg elsker det!

Nå gleder jeg meg til å reise hjem til 17. mai feiring og alt som er. Jeg savner kjøkkenet og redskapene mine slik at jeg kan bake! Det gleder jeg meg til. Til rosekaken brukte jeg denne oppskriften på gulrotkake til langpanne (muligens verdens beste oppskrift..!) men stekte den heller i to runde kakeformer som jeg plasserte oppå hverandre. Da ble kaken høy og fin! Jeg doblet glasuren for å få nok til og lage de fine rosene. Det går nemlig en del glasur til disse! Mellom lagene hadde jeg passion fruit curd for å friske den opp litt. Dette kan sløyfes, men det er veldig godt med noe syrlig mellom det søte.

De vakre rosene lager man enkelt ved å bruke 1M tupp i sprøytepose. Begynn innerst og lag sirkler rundt hverandre til du får en rose! Øv deg gjerne på et bakepapir først, men jeg lover – det er ikke mer enn 2-3 roser som skal til før du har “dreisen”. Dryss gjerne over litt dekorperler for siste finish..!

Previous Post
Next Post

11 thoughts on “Rose cake on the menu

 • Char

  Nydelig kake! Husker du hvilke størrelse på formen du bruke ?
  Du legger sjelen din i det du gjør og det skinner igjennom. Til og med i en Gulerotkake. Elsker å følge deg 😀

 • Andrea

  Så pent! Hvor er kakefatet og gull spaden fra? 🤩❤️

 • Elin

  Lagde denne når du postet den i fjor, den var helt fantastisk <3 imponerte alle!

 • Ingrid

  Hei. Lurte på hvilken størrelse du har på sengen i leiligheten din? er det 150cm eller 180cm?
  Mvh Ingrid

  • Hei! Reell størrelse m. ramme 192×206 cm (madrassmål 180x200cm) 🙂 Jeg har Wonderland Adpative A6 og den er designet slik at rammen er større enn madrassen.

   • Ingrid

    Hei. Tusen takk for svar!
    Et siste spørsmål: er størrelsen på baderomsflisene du har 60x120cm både på vegg og gulv?
    Ha en fin dag! 🙂

 • Wow, FOR en fantastisk flott kake! 😀 Jeg vet ikke om jeg hadde turt å spise den, den er jo så fiiiin! 😀 Haha, nei vent, den hadde nok fått bein å gå på, når jeg tenker meg om! 😛 <3

  https://siljealice.com

Comments are closed.

Translate