.. Jeg elsker at vi har kjøpt et gammelt hus med historie i veggene! Bokstavelig talt – aviser fra 1951.

E T  H U S  M E D  S J E L  O G  H I S T O R I E

Jeg kan ikke få sagt nok hvor glad jeg er for at vi endte opp med å kjøpe et sjarmerende Bergenhus fra 1890. Joda, det bærer naturligvis med seg en hel haug med arbeid (og kostnader..) men fy søren så spennende det er med tanke på all historien! De forrige eierne fant aviser fra 1950 i veggene, og disse fikk vi overlevert under overtakelsen. Ikke minst fikk vi en liste over alle som har levd i akkurat vårt hus fra dag én til nå. Min indre etterforsker jubler!

Herregud så kult (og rart) det var å lese gjennom disse!

Gjett om jeg er spent på hva vi vil finne når vi skal totalrenovere alt. Skattejakt! Bare det å se hvilket gulv som har blitt lagt tidligere, tapeter, fliser, treverk.. You name it! Synes sånne ting er skikkelig spennende, jeg. På en måte har jeg lyst til å gjøre noe kreativt med disse avisene og potensielle funn for å ‘bevare’ litt av sjelen i huset på lekker måte. Noen tips? Kanskje ramme det inn i en vintage ramme..? Hmmm.. Blir veldig glad for ideer og innspill! Klem

Previous Post
Next Post

30 thoughts on “Back to the 50’s

 • Herregud, så spennende!! 😀 Disse synes jeg du må ta vare på og gjøre noe kreativt med, slik du nevner! Gleder meg til å se hva du kommer opp med! 😀 <3

  http://siljealice.com

 • Karoline

  Hvis du finner et skikkelig gammelt og vakkert tregulv, stukkaturer, originale dører (blir ofte gjemt i vegger), rosetter i taket osv mååå du forsøke å bevare det 😍 brenner virkelig for slike gamle, originale ting, altfor mange hus og leiligheter blir ‘for’ renovert. Misforstå meg rett, skjønner godt at dere vil gjøre noe eget med huset og rive ned tapet fra 70-tallet som evt skulle skjule seg altså! Men håper dere bevarer noen vakre, klassiske elementer om dere finner noe vakkert bortgjemt 😍 lykke til, gleder meg til å følge med!

  • JEG OG! Det skal vi absolutt gjøre om vi finner noen skatter 🙂 Synd å totalrenovere en perle til det moderne uten å bevare noe fra tidligere! Skal gjøre så godt jeg kan 💕 Tusen takk forresten! Klem

 • Anne

  Hvor er skoene fra?😍

 • V

  Så spennende! Elsker å lese gamle aviser etc.

  Huset ser forrsten såå koselig ut! Håper vi får se mer🤩

 • Celine

  Wow, så spennende 😀

 • Merethe

  Off topic, men jeg MÅ vite hvor den svarte oppbevaringsboksen du hadde øredobbene dine i som du la up på snapstory i går er fra?

 • RASH

  Hva med å legge avisene på et spisebord/ stuebord eller evt. sidebord i rustikk tre eller lignende, og legge et glass over dette i samme form som bordet? Hvis du skjønner hva jeg mener 😀

 • Thea

  Hei 😊 Håret ditt ser så utrolig sunt og friskt ut, tillegg har det vokst utrolig fort! Vil du dele dine hårrutiner og tips til et sunt og friskt hår?

 • Så spännande! Oj, vad roligt! Mitt barndomshem är från 1821 och när vi renoverade där på 90-talet hittade vi massor med gamla tidningar, föremål och bilder. Så spännande, nästan kittlande! Jag personligen älskar gamla hus och tycker det låter fantastiskt om ni lyckas bevara något av det gamla. Ååååh, tänk om ni hittar några vackra trägolv under nyare golv? I så fall måååste ni ta hand om dem och spara, så vackert med rustika, gamla trägolv <3 (tycker jag i alla fall hihi). Och kanske hittar ni någon fulsnygg tapet, det vore ju en jättebra idé att rama in en bit och kanske ha på den väggen tapeten suttit på? Eller om ni hittar flera gamla tapeter kan ni göra som en liten tavelvägg med dem. Lycka till med allt! <3

  • Så mange gode ideer Cornelia!! Det er noe litt magisk over gamle hus som bærer på så mye historie 😀 Jeg gleder meg til prossessen, og håper vi finner mye fint under renoveringen. Klem!! 💕

 • Julie

  Så kult! Det du virkelig må gjøre når dere pusser opp er å legge noen aviser og ukeblad fra nåtiden inne i veggen slik at om kanskje 50-100 år er det nye personer som finner det du har lagt i 🙂

 • Dina

  Har du et lite gjeste bad, tapetser hele veggen/veggene med gamle aviser om dere finner flere i veggene, moderne vri på noe gammelt😉 gleder meg til og følge oppusings reisen deres videre😁

 • Nabo

  Herregud Eirin, vi blir naboer! Bokstavelig talt naboer! Det synes jeg er stas 🙂

 • Kaja Isdahl

  SÅ koselig!! Gleder meg til å følge prosessen og å se resultatet <3
  Lurer på en ting om den fine kåpen din, hvordan er den i strl? Blir den veldig stor om man velger en strl større enn man eller ville valgt eller er den litt oversized i modellen? <3
  klem

 • Maiken

  Love it! Det er «normalt» å legge inn aviser i veggene når man pusser opp, som en tidskapsel 🙂 gjør det dere også! Og legg ved kopier av de gamle avisene. Speaking of: jeg ville hatt noen kopier for din egen del også. Hvis se henges opp i en ramme vil de med tiden falme, så jeg ville hatt tro kopier hvis du vil ha de på veggen 🙂

  Vi pusset opp hus fra 1910 og fant reklamebrev som var adressert 😅 utrolig gammelt .. og dansk! Byantikvaren ville ikke ha det da, da det var reklame hehe

 • Anne

  Er du ikke redd for at det spøker der??

  • Nei 😇 Med min høysensitivitet (liker jeg å innbille meg) føler jeg bare gode vibber i dette huset, kontra hva jeg gjort på enkelte visninger 👻 Hehee

 • Emilie

  ville vært kjempe gøy hvis du kunne filmet gjennom prosessen, slik at man får se litt før og etter 🙂 synes sånt er kjempe spennende!

Comments are closed.

Translate