fbpx

Jeg har tidligere drømt om at mitt første hus skulle være et gigantisk, splitter nytt og fancy funkishus. Jeg mener, hvem har ikke drømt om det? Men for halvannet år siden var ikke det lengre den store drømmen min. Tvert i mot, jeg ønsket meg et gammelt bergenshus med sjel og sjarm i hjertet av Sandviken. I området pappa selv vokste opp, og også Magnus. Det overrasket meg at dette var vanskeligere å realisere enn hva det ville vært og bygget en fancy boks. Vi var på uendelig med visninger, og det tok over ett år før vi kapret en sjelden perle. Sandviken er et enormt ettertraktet område i Bergen, og kampen om husene er nesten latterlig når de en sjelden gang dukker opp for salg. I september i fjor trakk vi endelig det lengste strået – vi ble huseiere i Sandviken.

Huset vårt er en gammel skatt fra 1890 og har en spennende historie bak seg. Det har et fantastisk utgangspunkt, men sånn som det er akkurat  ville vi ikke flyttet inn. Det krever en stor renovasjon for at vi skal få det som vi drømmer om, og løsningene med små og mange rom i et stort hus er ikke lengre i tiden. Vi vil åpne opp, slippe inn lys, og skape drømmehjemmet fra scratch. Det passer meg forøvrig midt i blinken – jeg elsker jo å styre på med slikt.

Når det kommer til selve renoveringen har vi lyst til å planlegge nøye før vi setter inn alle støt. Den kommende tiden skal vi søke masse inspirasjon, ta kontakt med en arkitekt, sette opp en oversikt over alt som skal gjøres og i hvilken rekkefølge, tidsperspektiv, estimere kostnader, lage budsjett ++. Alt dette tar naturligvis tid, og den fysiske renoveringen setter vi nok ikke i gang med før til høsten. I mellomtiden skal vi nyte Marbella mens vi planlegger!

Dette er et hus vi ser for oss å bli boende i så lenge som det lar seg gjøre, og det er her vi vil slå oss til ro. Med gåavstand til de fineste turløypene som for eksempel Fløyen, for ikke å snakke om sentrum, er beliggenheten helt perfekt. Og når vi en gang i fremtiden forhåpentligvis kan skape vår egen familie, er det kort gåavstand til både barnehager, parker og skoler. For en frihet, og for et nydelig nabolag å vokse opp i! Vi har et spennende kapittel i vente.

32 Responses to Vi har overtatt huset

 1. Would you consider also writing in English? I’d love to read your blog without having to use a translator, which doesn’t translate that clearly.. 🙁 In instagram you speak and write in English so I think you have a huge amount of followers who would enjoy English text on the blog 🙂

 2. Ikke mange steder som slår Sandviken altså. Der kunne jeg selv tenkt meg å bo om noen år. I et sjarmerende hus, sånn som deres. Blir sååå bra dette!! Gleder meg til å følge med på reisen – iiiik <3

 3. Ååå gleder meg sånn til å følge dette!! Eier selv et gammelt bergenshus fra 1800-tallet på nordnes, elsker det! skal renovere loftet med masse skråtak på sikt, ser det minner litt om deres, så gleder meg til å se hvordan dere løser det! Blir råbra!

 4. Ååå gratulerer så mye begge to❤️🙌🏻Jippi for gammelt hus med sjel enn funkis hus.Myyye mer sjarm & personlig❤️✨
  Gleder meg vilt til å følge oppussingen og hvordan det blir seende ut til slutt✨✨🧚🏻‍♀️sikkert helt rått som alt du gjør☝🏼✨
  Klemklem

 5. Så utrolig vakkert!! Gleder meg til å følge med😍
  Vil anbefale Åse Interiørdesigner på Åsane som driver interiørtjeneste for Ikea!! HELT FANTASTISK!!!

 6. Gratulerer så mye fine Eirin! Bodde selv i Sandviken de tre årene jeg studerte i Bergen, og har SÅ mange gode minner herfra❤️

 7. Det ser mye mer ut som om dere bor på Skansen enn i Sandviken, og Skansen er en MYE MER attraktiv adresse enn Sandviken 😄 så bruk den for det det er verdt 😄 Uansett, nydelig hus og fantastisk utsikt! Slit’an!

  • Nå er det jo ikke lov å ha hundene lös på festningen da ihht skiltene. Selv er jeg dessverre redd for hunder da jeg blitt bitt og da er det kjedelig for meg å bo i Skuteviken men ikke törre gå på festningen da mennesker ikke fölger reglene om å ha hundene sine i koppel.

   • Det er trist å høre, men vi er der sammen med 3 andre fantastisk gode hunder i lunsjen og tar alltid i bånd så fort det kommer folk. Synd at noen ikke har kontroll på hunden sin. Jeg har måttet gått derfra et par ganger fordi jeg ikke tørr å slippe min hund med ukjente hund(er) .

    Det er faste tidspunkt vi samles, og ellers er det andre som vi ikke vil assosieres med som er der. Eiere og hund samt turister holder rusmisbrukere unna festningen.

Follow @ Instagram