Da mine kjære venner, har det skjedd magi på kjøkkenet. Jeg spurte dere om tips til oppskrifter uten kjøtt og jeg fikk så mange gode og fristende tips! Dere aner ikke hvor mye det betyr for meg. Blir så glad! I dag prøvde jeg meg på en av dem og jeg har med hånden på hjertet ikke spist noe så godt på evigheter. Dette er en skikkelig kose-gryte som man kan nyte på mørke høstkvelder – ikke minst varme seg på. Denne kommer jeg til å lage minst 100 ganger til!

Jeg tipper selv den største vegetar-skeptikeren hadde elsket denne oppskriften. Kokosmelk møter lime, hermetiske tomater, curry, deilige linser, koriander, løk, chili og ingefær. Er ikke dette den ultimate høstgryten så vet ikke jeg! Dessuten er det enkelt å lage denne om man skal ha gjester over. Middagen lager seg selv i gryten, og den smaker så MYE og GODT! Akkurat nå er jeg glad M ikke er hjemme, for det betyr ‘leftovers’ til meg i morgen! Mohaha.

Endelig en smakfull middag som gir en lang og god metthetsfølelse uten å tappe en for energi. Det trenger man om høsten! Server gjerne med ferskt brød og smør til, om du ønsker det. Oppskriften finner dere HER! Den skal ikke jeg ta æren for (selvom jeg kunne ønske det).. Ha en riktig fin kveld 🐻

18 Responses to Lun og magisk høstgryte

 1. SÅ glad for at du inspirerer til å spise mer plantebasert! Det har både sjelen og jorden godt av.

  Du stråler om dagen! Fortsett og inspirere<3

 2. Hei eirin ❤️Så gøy å gå innom bloggen din og møte masse spennende innlegg! Du stråler for tiden og det er godt å se. Lurte på om du vil skrive om tips for å pleie slitte negler som er ødelagt etter bruk av falske. De er så vonde og tynne at jeg ikke klarer å skrelle en appelsin engang 😂håper du har noen gode tips. Klem ❤️

  • Tuusen takk!! 😭♥️ Herregud, mine er helt like nå!! Har brukt SNS lenge, og da var neglene mine sterke. Her i Marbella tok jeg gellac og neglene mine er tynn som papir. helt jæ*** 😂 Jeg skal la neglene hvile litt nå, og bruker forsterkende top coat fra Essie + Haircare kosttilskudd som skal styrke negler og hår! Klem 😀

 3. Så deilig at du vil lage mer vegomat, Eirin😍 jeg følte meg tusen ganger bedre etter jeg kuttet kjøttet! Gikk ned en del i vekt og fikk veldig mye overskudd🙌 håper du også merker forandring!
  Kan tipse om å spice opp sånne linsegryter med alt du har av leftover grønnsaker. Jeg kaster ofte oppi gulrøtter, potet, brokkoli, sopp, paprika, blomkål, you name it! Veldig bra måte å få brukt råvarer før de blir dårlige🌞

  • Det håper jeg også! Nå har jeg vært to uker uten kjøtt og jeg føler meg så lett i kroppen! Veldig god følelse 😀 Tusen takk for tips forresten, det kommer veldig godt med ♥️ Klem!!

 4. Hei! Har du vurdert å legge ut ting du ikke vil ha lenger etc på Tise eller lignende? Syntes du har så utrolig fin stil, og det er det nok fler som gjør også. Hadde nok blitt en suksess😊 Klem

 5. Åh, den gryten er helt magisk! Og super at du promoterer vegetar/vegan mat 😀
  Perfekte introduksjonsretten til et veganskeptisk publikum 🙂
  Hun har et innlegg der hun samler opp andre gryteretter her: https://greenbonanza.com/2018/09/18/varme-og-gode-linsegryter/
  Den nederste med smørbønner og ovnsbakt søtpotet er også en av mine favoritter, Den ser litt “tam” ut basert på ingrediensene, men den blir fantastisk god.

  God helg 🙂

 6. Linsegryte er såå godt!! Men enda bedre med biter av søtpotet og liittegrann kanel! Helt himmelsk og en av mine absolutt favorittretter!!

Follow @ Instagram