Slik gjør jeg bunaden klar for 17. mai ??

Nå nærmer den store dagen seg med stormskritt, og jeg kunne ikke gledet meg mer! Jeg måtte faktisk prøve bunaden rett før helgen, bare for å sjekke at den fremdeles passer. Det er alltid litt nervepirrende, haha! Heldigvis gjorde den det, og da var det bare til å puste lettet ut. I og med at bunaden er det mest dyrebare plagget jeg eier, er det viktig for meg at den får riktig stell før 17. mai. Derfor tenkte jeg å dele med dere hvordan jeg forbereder den. Hipp hipp!

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

1. Oversett noen flekker på bunaden fra i fjor? Tørk dem forsiktig bort med en ren, fuktet klut. Ull er selvrensende, så om ikke det er ytterst nødvendig å ta bunaden på rens, holder litt selvstell i lange baner! Det må nevnes at det er veldig viktig at man går nøye over bunaden med en gang man tar den av etter den store dagen, og tørker bort flekker så fort som mulig. Ikke minst at man er nøye på hvordan man henger den opp! Da er den like fin til neste år.

2. Blankt og skinnende sølv er det fineste! Jeg pusser sølvet på vesten med pusseklut slik at jeg ikke skader vesten. Brosjen og andre løse deler pusser jeg med sølvrens. Alt har jeg kjøpt hos Bjørklund! Tips: hvis du oppbevarer sølvet i en tett plastpose med zip, holder det seg mye blankere og finere.

3. Sjekk over bunadskjorten. Kanskje den trenger en ny vask etter i fjor? Om den er ren, men du føler den har gulnet litt, kan du henge den ut i solen noen timer. En hvit, rynkefri bunadsskjorte er det fineste! Stryk den kvelden før og heng den opp. Jeg har strykefri skjorte, og det er jeg så utrolig glad for!

4. Dagen før dagen tar jeg bunaden min ut av bunadposen, og henger den utendørs på lufting noen timer. Skoene setter jeg også ut og sjekker over. Viktig at dette er under tak, spesielt i Bergen! Man vet aldri når himmelen åpner seg. Vipps, så var bunaden klar for 17. mai. Det fineste plagget jeg eier!

Gleder meg til å få på forklet, skjerfet og alt om hører med..! ??

Previous Post
Next Post

2 thoughts on “Tid for å klargjøre bunaden

  • Bunader er så utrolig flott! Denne var kjempefin! Hva slags bunad er det? (Altså hvor den er fra).

    • Enig! Dette er Rogaland bunaden 😀 (Mye finere med alt som hører til, såklart!) Skal vise dere den på når det nærmer seg 17. mai <3

Comments are closed.