Pants: NLY
Wool coat: Zara
Sweater: Pull&Bear
Boots: Nude of Scandinavia
Sunglasses: Céline
Scarf: LV

Denne turen har gått over all forventing, og tanken på å forlate New York kan nesten sammenlignes med kjærlighetssorg i et langdistanseforhold, om jeg skal beskrive følelsen. Jeg burde kanskje ikke si dette, men hver gang jeg kommer hjem fra en reise til USA får jeg litt kultursjokk. Her er alle så hyggelige, høflige og ønsker genuint andre mennesker godt. Ja, til og med fremmede! New York er vakkert og magisk, men jeg kjenner at det som faktisk gjør meg mest lykkelig når jeg er her – det er menneskene. Man slår kanskje av 50 samtaler med fremmede i løpet av en dag, og her holdes ingenting igjen.

New Yorkere gir komplimenter i hytt og pine, og dulter du borti noen rekker du ikke si ‘oh, so sorry!!’ før de har sagt det selv. Har du på deg en fin jakke får du komplimenter for den gjennom hele dagen.. Hjemme i Norge? Der får du mest sannsynlig et stygt blikk, så går vedkommende hjem og googler seg ihjel for å finne ut hvor jakken er fra istedenfor å være hyggelig og spørre… Forstår dere poenget mitt? Jeg kunne ønske vi var litt mer som dem, faktisk. Jeg kjenner jeg personlig passer mye bedre inn her enn hjemme – for det er slik jeg ønsker å være, og det er slik jeg kunne ønske at alle andre også var. Her i New York er det ikke tid til å bruke energi på og være slem eller stygg mot andre, her gjør man det beste utav hvert sekund. Andres lykke er egen lykke – uavhengig om man kjenner vedkommende eller ikke. Jeg kunne oppriktig flyttet tilbake bare for menneskene. Noe å tenke over – selv om flertallet av dere som legger igjen kommentarer her inne, virker akkurat som dem. Nå skal jeg hjem, og jeg har blitt inspirert til å være den hyggeligste i gata..! Xx

Previous Post
Next Post

41 thoughts on “Mest lykkelig i New York

 • susannecasandra
  du er så pen! <3 er helt enig med deg, folk i norge kan være så slemme/overlegne, håper det en gang i tiden forandrer seg! <3
  håper dere har kost dere kjempe masse i NY.
  kan du være så snill å linke til den svarte jakka du gikk med første dagen i NY ?leiter meg gjel hahaha <3
  god tur hjem ! <3

 • sigrid
  Helt enig med deg, heldigvis finnes det noen gledesspredere her i Norge også som tør å gi komplimenter på gaten 🙂 Krysser fingrene for at flere tørr å gjøre dette i fremtiden!

 • Victoria
  Hei fine deg!

  Så utrolig hyggelig det ser ut som dere har hatt det 🙂
  Et spørsmål som ikke har noe med innlegget å gjøre, men bare lurer på dine tanker rundt dette.
  Jeg har tidligere slitt med mat og har derfor et noe anstrengt forhold til det. Men jeg har følt veldig på at den dagen jeg får kjæreste vil jeg ha vanskelig med å spise usunt eller være redd for å legge på meg i frykt for hva han vil tenke.. Hva er dine tanker rundt det å spise usunt med en kjæreste eller fokus på kropp når du er singel vs, når du er i et forhold? 🙂

  Ha en fin uke videre!

  • Hei Victoria! Ikke noe kjekt å høre at du har hatt et anstrengt forhold til mat. Det har jeg også hatt i mange år tidligere, og det er så slitsomt. For å være helt ærlig så føler jeg ikke noe forskjell på om jeg er i et forhold eller ikke, når det kommer til det å spise sunt eller usunt. Jeg gjør begge deler, og så lenge jeg vet at jeg trener og holder meg aktiv utenom tenker jeg i grunn aldri noe særlig over at jeg er redd for at det skal gå utover kropp 🙂 Synes ikke du skal bekymre deg for hva kjæresten tenker! Han setter nok bare pris på en jente som kan spise 😀 Det er attraktivt! Klem

 • KamillaM
  Akkurat det samme tenkte jeg da vi var i New York tidligere i år. Jeg ble helt satt ut av hvor hyggelige de var 🙂 Nordmenn er så grinete i forhold, haha ! Jeg stemmer for at vi skal lære av de høflige amerikanerne, og gi hverandre et kompliment – kun for å være grei 🙂 Kjenner jeg gleder meg allerede til å dra tilbake neste år.

  Gleder meg til mer jul på bloggen fremover, Eirin! 🙂 God tur hjem <3

 • Jeg skjønner så godt hva du mener! Hadde ganske den samme følelsen da jeg selv var i New York, og lengter alltid tilbake.. Ha en fin tur hjem – gleder meg til å se flere bilder!

 • Ida
  Så enig i det du sier! Var selv i New York i 2013, og ble virkelig «satt ut» over hvor hyggelig folk var! Fikk komplimanger hele tiden fra jenter, noe som ikke er vanlig i Norge.. Reflekterte litt over hvor glad det gjorde meg, så derfor begynte jeg selv med å gå ut av komforsona når det gjelder å komplimentere andre. Flere ganger jeg har kommentert parfyme, kjole osv til fremmede, og de har blitt såå glad! Det er hverdagsglede ❤️

  • Det er så viktig! Jeg elsker å gi komplimenter til både kjente og fremmede. Bare synd å se at de som oftest blir paffe – for det skulle vært en selvfølge at man er hyggelige og oppmuntrer hverandre 😀

 • Jeg er SÅÅÅ enig.. Jeg følte på det samme da jeg var i NY for mange år siden, men følte veldig på det da jeg var i Paris for noen måneder siden. Alle smilte, var vennlige, ga komplimenter. Jeg har seriøst aldri fått så mange fine komplimenter i hele mitt liv, som jeg fikk på 4 dager i Paris. Jeg gråt da jeg skulle hjem, rett og slett fordi jeg hadde det SÅ fint, og følte meg genuint lykkelig. Synd vi ikke har det sånn her..

  • Føler deg! Ble helt trist når jeg landet på flyplassen.. Er så stor kontrast. Vi får kjempe om å gjøre landet til et hyggeligere sted 😀 Helt utrolig hvor mye mer lykkelig man blir med den innstillingen!

 • Line
  Såå fin! Digger bloggen din, Eirin! Kan du linke til klærne du har på deg??

 • Marie
  Må si jeg kjenner meg utrolig godt igjen i det du sier! Kom hjem fra NY for 2 dager siden, og jeg merker jeg savner den fantastisk hyggelige kulturen. Som forteller så har man utrolig mange fin samtaler med vilt fremmede hver dag, og man får masse komplimenter! Jeg setter så utrolig pris på en slik kultur, og har derfor satt meg mål om å bli flinkere på å gi komplimenter til fremmede selv! Og senest i dag ga jeg en dame komplemet for den fine treningstigsten hennes, og det er så fantastisk å se hvor glad andre blir for slike små kommentarer!

  • Så enig Marie, ta med deg den opplevelsen videre. Kanskje det bedrer seg til slutt, vi må bare prate om det 😀 Krever så lite å gjøre en fremmed glad!

 • Mia
  Åh tror det er veldig typisk alle nordmenn som drar til USA. Husker selv da kjæresten min og jeg var i California og på flyet hjem inngikk en deal om at vi skulle ta med den amerikanske vennligheten og utadvendtheten hjem til Oslo. Varte kanskje i én uke..

 • Maria
  Så fin outfit!

 • Tine
  Helt enig med deg, nordmenn generelt er lite høflige dessverre. Utrolig befriende bare å reise så kort som til England, er en helt annen stemning med en gang!

 • For noen nydelige bilder! Jeg er helt enig, tenker ofte på det faktisk. Bare jeg kom til Bergen tidligere i høst, var folk myyye mer åpne og hyggelige enn i Oslo. Aldri vært i New york, men da kan jeg tenke meg forskjellen er stor! Det er verdt å komme seg bort fra Norge inn i mellom, jeg får et helt annet perspektiv på ting hver gang jeg er ute å reiser utenfor landegrensene. God tur hjem, ikke minst! <3

 • Lillith
  Hei!
  Så fine sko! Har du link til dem? <3

 • Alice
  Åh, føler med deg!
  Jeg gikk på krykker på et senter i Norge og folk bare gikk rett i meg?? De gadd ikke å flytte seg engang.
  Men har hørt at NewYorkere er frekke i forhold til andre plasser i USA, men er kanskje bare tull?
  Du er så inspirerende, digger at du har begynt med videoer på bloggen og!
  xoxo

  • For meg er det bare tull, jeg møtte ikke én slem person hele turen. Kanskje folk mistolker ærlighet med frekkhet – New Yorkere sier det som det er! Personlig elsker jeg det 😀 Mye bedre enn å være falsk og gå rundt grøten!

 • S
  ELSKER håret ditt!! Kan du lage et detaljert innlegg eller en video om det? Hvordan du får så mye volum, hvordan du lager skillen din og hvordan du får den til å holde seg på plass? Klem <3

 • Malin Solvoll
  Jeg har så sykt tenkt på akkurat det samme som du! For litt siden var jeg er tur på cruise i Karibien, og der var det utrolig mange amerikanere. Alle er så utrolig hyggelig, sier hei og er høflige, men her i Norge er det ikke slikt. Jeg skulle ønske jeg hadde en stemme som du, hvor jeg kanskje kunne vært med på å bevistgjøre nordmenn på hvordan man faktisk kan oppføre seg. Nå har #metoo-kampanjen vært utrolig stor, men er det kanskje en ide og starte en type kampanje hvor folk blir litt ops på akkurat dette? #heipådeg, eller et eller annet som skaper litt oppmerksomhet på temaet. Så skal i allefall jeg gjøre mitt for å si hei til folk og smile til forbipasserende, akkurat som du 😀

 • Nina
  Elsker bildene dine! <3 Hvilket program bruker du til redigering? Kos dere masse videre.

 • V
  Jeg er helt enig med deg! Når jeg er på ferie vil jeg aldri hjem, fordi det føles som kjærlighetssorg </3 Man rekker ikke komme lengre enn til taxfreen før man møter norske, likegyldige mennesker. Jeg er veldig glad i England blant annet, det er så hyggelig der at jeg nesten ikke tror dem. Har også veldig lyst å oppleve New York etter å ha følgt bloggen din. God tur hjem!

  • I know.. :/ Synes det er trist. Du bør absolutt dra dit en gang du får muligheten, du kommer til å føle deg som et nytt og oppløftet menneske 😀 Jeg ELSKER New York!

 • Stine
  Aldri vært i NY men får ikke mindre lyst til og dra etter og se bildene dine. Takk for en inspirerende side man kan drømme seg bort i hver dag. ✨ Bare lurte på en ting og det er hva skjerfet fra LV heter? Modellen altså ☺️

 • Caroline
  Å, jeg vet så godt hva du mener! Jeg har bodd 3 år i London, og godheten og høffligheten i menneskene er helt fantastisk. Synes nesten det er litt trist når jeg blir super sjarmert av noe så enkelt som manerer.. Vi tror vi lever i verdens beste land og vi har det så godt, men vi har mye å lære på å sette andre menneskers smil ovenfor egne goder fra tid til annen.

  Ønsker deg en strålende førjulstid❤️

 • Ida
  Hei Eirin! Kan du fortelle meg hva navnet på skjerfet heter? Det er ikke logomania? Synes ikke lignet helt.. setter pris på det <3

 • Mia
  Kan du linke til buksen? 😀 eller skrive hvilket merke det er, nelly sitt eget merke?

 • Celine
  Du har så utrolig rett Eirin! Dette «sjokkerte» meg litt i starten da jeg var der for første gang, i form av det at jeg ikke helt klarte å vende det til meg før etter noen dager. Men det gikk seg jo til, og den andre turen var det helt annerledes! Da visste jeg litt mer hva jeg kom til og klarte å være litt mindre formell ? Sier jo bare litt om hva jeg er vandt med her hjemme.. Glemmer aldri da jeg gikk nedover gatene i New York, og en jente mer eller mindre roper på meg. Hun hadde «fulgt» meg lenge, kun fordi hun synes JEANSEN jeg hadde på meg var SÅ kul at hun bare måtte spørre hvor den var fra.. Er jo bare helt fantastisk spør du meg! Jeg hadde jo aldri turt å gjøre det samme her i Norge :/

 • Martine
  Hva kostet skjerfet? Love IT!!

 • Silje
  Hei. Har du link til skoene ? ?

 • F
  Hei 🙂 jeg lurte på om du kunne legge ved lik til den kåpen du har på deg på bilde?☺️

Comments are closed.