
· You can barely taste the difference ·
Jeg kan ikke si annet enn HALLO i luken, dette er den beste desserten jeg har spist hele uken. Kanskje siste måneden, halvåret. På flyet hjem fra Oslo rett før helgen fant jeg en oppskrift på brownies med søtpotet i ShapeUp, og jeg bestemte meg for at denne oppskriften bare måtte jeg prøve meg på i helgen. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk da jeg ikke er noe fan av søtpotet generelt, men dette smaker seriøst vanlig sukker- og sjokoladebombe av en saftig brownies. Yuuum! Gjett om jeg gleder meg til å slenge meg på sofaen med denne i kveld med god samvittighet. Kake på en mandagskveld liksom!
// On my way home from Oslo last Friday I was reading ShapeUp on the plane, and this sweet potato brownie recipe caught my attention. I decided that I wanted to try it out this weekend and so I did! I’ll admit that I’m not a huge fan of sweet potatoes in the first place, but I thought why not give it a try. I’m so incredibly happy I did, cause this is definitely my new favorite dessert recipe! Holy moly, this brownie tasted just like the unhealthy version I swear!
You’re gonna be so surprised..
· The sweet potato brownie recipe ·
2 egg / 2 eggs 300g søtpotet / 300g sweet potato 4 ss kakaopulver / 4 tbs cocoa powder 2 ss smeltet smør / 2 tbs melted butter 100g sukrin gold / 100g sukrin gold (sweetener) 100g siktet rugmel eller annen / 100 g flour of choice 1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder 4 ss fibersyrup / 4 tbs fiber syrup E klype salt / A pinch of salt
Først og fremst vil jeg påpeke at jeg doblet denne oppskriften, og det er jeg veldig glad jeg gjorde, hvis ikke ville det blitt flattbrød i den ildfaste formen min.. Ha i bakepapir eller smør den ildfaste formen. Først kutter du søtpoteten i biter og koker den til den blir mør (ca. 10-15 min). Deretter moser du søtpoteten med stavmikser til den blir fin og jevn, og pisker inn eggene. Deretter blander du inn alt det tørre + smør. Om du vil kan du inkludere litt hakkede valnøtter eller ferske bringebær. Sistnevnte er en uslåelig kombinasjon med sjokolade! Stek brownien på 180 grader i ca. 20 minutter. Husk at den skal være litt seig i midten, den stivner når den blir kald! Strø over litt sukrinmelis når den har kjølt seg ned og server med god samvittighet og vann i munnen, mmm..
// First of all I gotta say that I doubled this recipe, and I’m SO happy I did. The brownies turned out to be just perfect! Add baking sheet in a cake tin. Cut the sweet potatoes into small bites and boil them until they get soft. Blend the sweet potato with a mixer until it get’s really smooth, and then you blend in the eggs. Last but not least, add the rest of the ingredients to the mixture. If you want you can add a little bit of walnuts and/or fresh raspberries as well! It’s perfect with chocolat.. Let the brownie bake in the oven for about 20-25 minutes on 180 degrees celcius. Serve, enjoy (and tell me if you liked it or not!)

It’s a cake party!
Du har rett og slett en fantastisk fin blogg, og jeg blir ofte inspirert av innleggene dine. Litt utenfor tema, men jeg lurte på hvilken størrelse du har i den sorte genseren din med hvite striper fra Zara? Synes den er så klassisk og nydelig! Det ser det ut til at den er kommet inn i hvit, så da lurer jeg på hvordan den er i størrelsen.
<3 <3
Hvor er det fine bestikket ditt fra?
xx
http://mariannelle.com/
– Klem fra Vårild 🙂
Ha en fin dag!
Beauty – Travel – Lifestyle
Do-Dolce Blog
& Bloglovin