D53A2835

· You can barely taste the difference ·

Jeg kan ikke si annet enn HALLO i luken, dette er den beste desserten jeg har spist hele uken. Kanskje siste måneden, halvåret. På flyet hjem fra Oslo rett før helgen fant jeg en oppskrift på brownies med søtpotet i ShapeUp, og jeg bestemte meg for at denne oppskriften bare måtte jeg prøve meg på i helgen. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk da jeg ikke er noe fan av søtpotet generelt, men dette smaker seriøst vanlig sukker- og sjokoladebombe av en saftig brownies. Yuuum! Gjett om jeg gleder meg til å slenge meg på sofaen med denne i kveld med god samvittighet. Kake på en mandagskveld liksom!

// On my way home from Oslo last Friday I was reading ShapeUp on the plane, and this sweet potato brownie recipe caught my attention. I decided that I wanted to try it out this weekend and so I did! I’ll admit that I’m not a huge fan of sweet potatoes in the first place, but I thought why not give it a try. I’m so incredibly happy I did, cause this is definitely my new favorite dessert recipe! Holy moly, this brownie tasted just like the unhealthy version I swear!

D53A2780

You’re gonna be so surprised..

D53A2824

· The sweet potato brownie recipe ·

2 egg / 2 eggs
300g søtpotet / 300g sweet potato 
4 ss kakaopulver / 4 tbs cocoa powder
2 ss smeltet smør / 2 tbs melted butter
100g sukrin gold / 100g sukrin gold (sweetener)
100g siktet rugmel eller annen / 100 g flour of choice
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
4 ss fibersyrup / 4 tbs fiber syrup
 E klype salt / A pinch of salt

Først og fremst vil jeg påpeke at jeg doblet denne oppskriften, og det er jeg veldig glad jeg gjorde, hvis ikke ville det blitt flattbrød i den ildfaste formen min.. Ha i bakepapir eller smør den ildfaste formen. Først kutter du søtpoteten i biter og koker den til den blir mør (ca. 10-15 min). Deretter moser du søtpoteten med stavmikser til den blir fin og jevn, og pisker inn eggene. Deretter blander du inn alt det tørre + smør. Om du vil kan du inkludere litt hakkede valnøtter eller ferske bringebær. Sistnevnte er en uslåelig kombinasjon med sjokolade! Stek brownien på 180 grader i ca. 20 minutter. Husk at den skal være litt seig i midten, den stivner når den blir kald! Strø over litt sukrinmelis når den har kjølt seg ned og server med god samvittighet og vann i munnen, mmm..

// First of all I gotta say that I doubled this recipe, and I’m SO happy I did. The brownies turned out to be just perfect! Add baking sheet in a cake tin. Cut the sweet potatoes into small bites and boil them until they get soft. Blend the sweet potato with a mixer until it get’s really smooth, and then you blend in the eggs. Last but not least, add the rest of the ingredients to the mixture. If you want you can add a little bit of walnuts and/or fresh raspberries as well! It’s perfect with chocolat.. Let the brownie bake in the oven for about 20-25 minutes on 180 degrees celcius. Serve, enjoy (and tell me if you liked it or not!)

D53A2862

It’s a cake party!

D53A2804

Previous Post
Next Post

41 thoughts on “Sweet potato brownies

  • Susannecasandra
    Denne kaka så kjempe god ut 🙂 den vill jeg lage i morgen når jeg har bursdag 🙂

  • Margrethe
    Ååå, dette må jeg virkelig prøve ut!!

  • Olivia
    Hei Eirin 🙂
    Du har rett og slett en fantastisk fin blogg, og jeg blir ofte inspirert av innleggene dine. Litt utenfor tema, men jeg lurte på hvilken størrelse du har i den sorte genseren din med hvite striper fra Zara? Synes den er så klassisk og nydelig! Det ser det ut til at den er kommet inn i hvit, så da lurer jeg på hvordan den er i størrelsen.
    <3 <3

  • Synne
    Hei! Har veldig lyst til å teste ut denne, men er det mulig å bruke noe annet enn sukrin og fibersirup?

  • Janita
    Oioi, det så jo helt himmelsk ut – må testes ❤️ Hvor stor er forma du brukte? Tenker om jeg må doble eller ikke 🙂

  • Ida Sofie
    Så spennende, denne må prøves!!
    Hvor er det fine bestikket ditt fra?

  • Yummy, looks so good 🙂
    xx
    http://mariannelle.com/

  • Vårild
    NAM! Herregud så utrolig god den der så ut! Er det denne oppskriften du doblet, eller doblet du denne oppskriften (altså 4 egg og 600g søtpotet)? Uansett må jeg prøve å lage denne på lørdagen 🙂 Håper du får en super dag med mye latter og oppturer!
    – Klem fra Vårild 🙂

  • Linn Therese
    Åh, denne skal eg teste ut! 😀 Tusen takk for at du delar oppskrift. Håpar du får ein fantastisk tysdag, du nydelege og inspirerande jente! Stor klem til deg, Eirin 🙂

  • Elise
    Åh, den må jeg lage! 🙂 Så innmari enkle og fine tallerkener du har. Er det lov å spørre hvor man får kjøpt slike? Ha en fin dag!

  • Sandra
    Er det noe annet jeg kan bruke i stedet for sukrin gold? 🙂

  • Maia Emilie
    Dette så kjempe godt ut! <3 Det må jeg prøve (!!), men hvor får en kjøpt fibersyrup?

  • Therese
    Ser så god ut! Og med de ingrediensene:D Du skriver at du doblet oppskriften. Er den du har skrevet doblet? Eller skal vi doble det du har skrevet?

  • Oda M
    Altså, NAM! Er dette oppskriften etter du har dobblet den? ☺️
    Ha en fin dag!

  • Margrete
    Tusen takk for oppskriften! Kjempefine bilder 🙂 Hvor stor er formen din? Så jeg vet om jeg bør doble oppskriften selv når jeg tester den ut. Det var forresten en fin form – hvor har du kjøpt den? Ha en super tirsdag, Eirin! Sender gode tanker til deg og Billy <3

  • Altså… Vann i munnen!! Dette må jeg absolutt prøve ut <3 Takk for digg oppskrift!

  • Mari
    Det så helt vanvittig godt ut!! Hvis jeg skal doble oppskriften og bruke dadler i stedet for sukrin gold, blir det da 100 g dadler eller mer/mindre? 😀

  • Celine Pantoja Larsen
    Går det fint å bytte ut sukrin gold med vanlig sukrin? Takk for fin oppskrift. <3

  • N
    Hei!:) Den kaken så fantastisk ut! Jeg bare lurte på om du brukte rå kakaopulver eller vanlig kakao? Skal prøve den nå!:D

    • Jeg brukte vanlig kakao 😀 Er redd rå hadde gitt kaken en veldig ‘beisk’ smak eller hvordan man skriver det :O Haha! Si meg hvordan den ble når du har laget den! Klem

  • Dina
    Denne smakte ingenting?….

    • What?! Da må du ha laget den feil :O Det er jo en sjokoladeeksplosjon i munnen! Husket nok kakaopulver og smakt deg til med søtning underveis?

  • Omg, I have to try it this weekend for sure!! Until now my favorite «fake» chocolate brownie is made with zucchini and I even haven´t heard about sweet potato version, but it really does look and sound so good! 🙂

    Eneli
    Beauty – Travel – Lifestyle
    Do-Dolce Blog
    & Bloglovin

  • Dina
    Jaaa, tok heller for mye enn for lite kakao, og søtning hadde jeg mer enn nok av. Brukte akkurat de samme type ingrediensene som du har i oppskriften. Tenkte jeg skulle la den stå over natta, for det hender jo at smaken får «satt seg» etter en stund, men den smakte ingen verdens ting i dag heller altså.. Nedtur 🙁

  • Oj, dette så godt ut. Denne skal jeg prøve å lage i helga. <3

Comments are closed.