D53A6279

.. The most asked question on the blog

Det mest stilte spørsmålet i kommentarfeltet her på bloggen er uten tvil hvordan jeg redigerer bildene mine, ikke minst hvilket kamera jeg bruker. Derfor tenkte jeg det ville være fint å samle det hele i ett innlegg! Faktisk så er fotohistorien min litt morsom, eller sjarmerende om du vil. Da jeg startet å blogge brukte jeg kun mobilkamera, og det gjorde jeg i evigheter. Jeg levde på selfies i speilet og kornete matbilder. Klarte meg fint, i grunn! Vel, det var helt til den dagen jeg fikk streng beskjed fra en av dere om at hvis jeg ville ‘take it to another level’ så bare måtte jeg investere i et ordentlig kamera. Det gjorde jeg, og siden har jeg hatt alt fra Samsung til Olympus (som jeg forsåvidt bruker enda innimellom), og nå min O’store Canon investering som jeg ikke angrer et sekund på. Etter at jeg skaffet meg det og lærte meg manuelle instillinger, ble foto en helt ny verden for meg. Det ble til en lidenskap. Jeg elsker å ta bilder, og kapre fine øyeblikk og detaljer. Jeg har kamera med meg hvor enn jeg går! Som oftest Canon, men Olympus er supert, lite og nett til sightseeing.

// The most common question on my blog is definitely how I edit my photos and which camera I use. Therefore I thought why not just make a blog post about it once and for all! Actually my photo story is quite funny and charming. When I started blogging I only used my iPhone, and I did for at least half a year. Well, that was until one day when one of you told me that if I wanted to take my blogging to another level, I should invest in a camera. So I did! And ever since I’ve actually had a lot of different camera, but with time I have settled with my Canon camera. After I invested in this and learned how to use manual settings, photo has for sure turned out to be not only a interest, but a big passion of mine. I bring my camera everywhere I go and I love to take pictures!

Blue dress-001

· Which camera I’m using, lenses ++ ·

Jeg bruker Canon EOS 5d Mark 3 og er storfornøyd. Ikke billig, men man får mye igjen for å investere i godt utstyr! Hadde jeg ikke brukt kamera daglig i jobben min, ville jeg nok gått for et litt rimeligere alternativ fra Canon. Dette er spesielt fantastisk til foto, men også til filming. Jeg bruker det til begge deler! Canon linsene jeg bruker: 24 mm f/1.4, 35 mm f/1.2, 50 mm f/1.2 og 85 mm f/1.2 / alle er fast objektiver og blir brukt på daglig basis, men i ulike situasjoner. 24 mm er fantastisk når jeg ønsker å få mye med i bildet, som for eksempel når jeg skyter bilder av et rom i hjemmet eller et fint landskap hvor jeg ønsker å kapre mest mulig. 35 mm bruker jeg ofte når jeg tar bilder av mat og typ ‘bord-bilder’. 50 mm er en fin ‘allround’ linse, som jeg bruker mest. Skulle jeg valgt en linse hadde jeg nok gått for denne! Jeg tar mye antrekksbilder med denne, samtidig som at den egner seg godt til eventer, situasjoner på farten, ‘reisebilder’ og ikke minst nærbilder av ting som for eksempel en kopp kaffe. Til sist men ikke minst, min store investering – 85 mm 1.2 linsen som er den store outfit-guruen. Denne tar fantastiske antrekksbilder, med nydelig blurry bakgrunn! Jeg hadde nok klart meg med 50 mm, men denne er unik.

// I use Canon EOS 5d Mark 3 and I’m really happy with it. It’s quite expensive, and if I didn’t use camera at work like literally everyday, I would probably buy a cheaper Canon camera. It’s not only amazing for photos, but video as well. I use different lenses for different situations such as: 24 mm when I want to capture a lot of details in one picture, like my living room for example. I use 35 mm when I’m shooting food and typical «table» pictures. The 50 mm lens is like the perfect ‘allround’ lens to me, and if I should only go for one lens this would be it! I shoot everything with it, such as outfits, coffee pictures (haha), events… Last but not least I have the ultimate outfit-lens, 85 1.2 mm. This takes stunning outfit photos with the perfect blurry background!

D53A69012

· How I edit my photos ·

Jeg gjør det meste av jobben på kameraet, med manuelle innstillinger. Før jeg lærte meg det brukte jeg bare auto, og det er noe helt annet. Hvorfor har jeg ikke lært meg dette før! Ta deg tid til å sette deg inn i manuelle innstillinger, det utgjør en stor forskjell! Når jeg har tatt bildene og skal legge dem inn på dataen, laster jeg alle inn i Lightroom. Her redigerer jeg lys og farger til jeg er fornøyd med resultatet. Jeg lærer stadig noe nytt i Lightroom, og det er det som er så gøy med dette programmet. Ofte når jeg skal bruke bilder fra kameraet til Instagram, redigerer jeg dem også litt i VSCO appen på iPhone. Jeg liker spesielt godt F2 filteret, det bruker jeg mest! Jeg skulle gjerne lært meg photoshop også, men akkurat nå klarer jeg meg mer enn nok med Lightroom.

// When it comes to editing I do most of the job on the camera with manual settings. Before I learned how to manage manual settings I always used auto. All I can say is WOW what a difference haha! Why haven’t I learned that before.. I can really recommend it if you haven’t learned it yet. After I have taken the photos, I transfer them into Lightroom where I edit the lightening, colors, contrasts etc. I don’t know how to use photoshop yet, but I want to learn it with time as well! Often when I’m posting my pictures on Instagram, I always edit them a little bit in the VSCO app on my iPhone first. The F2 filter is my favorite!

Previous Post
Next Post

29 thoughts on “About my photos

 • Susannecasandra
  Dette var gøy å lese om. Kan tenke meg at mange setter pris på dette innlegge, meg også 🙂
  Du er så flink 🙂

 • Margrete
  Hvor lærte du å bruke manuelle innstillinger? Har du tatt fotokurs?

 • Viktoria
  Hei! Dette har jeg lurt på også! Men hvilket camera ville du valgt om du ikke blogget, men kun skulme bruke det for å ta vare på ferieminner, osv.? Olympus eller et billigere Canon modell? Kunne du kommet med forslag til modeller? 🙂

  • Jeg er veldig usikker, da jeg ikke har satt meg inn i noen andre modeller. Ville forhørt meg hos for eksempel Japan Foto. De er veldig behjelpelige med å finne et kamera som passer akkurat deg på alle mulige måter 🙂

 • emily
  kan du ha et «what’s on my iPhone» innlegg?

 • Hannah
  Thank you for creating this Eirin! I’ve always been inspired by your lovely photos. They seem to capture my attention so much more than other bloggers do. Hopefully I can start making my vacation photos look a little better with this info 🙂 Can I ask how you learnt to use Lightroom, if you did? I tried editing some of my holiday photos in there last year and just got so overwhelmed with it!

  Have a lovely week,
  Hannah

  • Your welcome Hannah, glad you liked the post and thank you so much for such a great compliment! I learned Lightroom by myself.. I just tried with a single photo the first time, and I sat for hours trying to edit haha. That’s how you learn, just be patient! Xx

 • Jeg har brukt Aperture og Photos på Mac til å redigere bilder på desktop.
  Nå redigerer jeg for det meste Instagram bildene direkte i appen når det gjelder mobil.

  Når du har redigert bildene dine i Lightroom sender du dem til mobilen og publiserer dem på Instagram? Eller har du en annen fremgangsmåte?

 • Du har alltid så fine bilder! Både fotografi og redigering er så gøy 🙂 Lightroom og Photoshop er like på veldig mange måter, så jeg er sikker på at du kan mer i Photoshop enn du tror allerede, hehe.

 • Sarah
  Shiit! Kostet jo sånn 30 000 for det kameraet 😮 Vært på kikk etter et bra et, men det ble litt i det meste laget for meg! hehe. Du tar knall bra bilder, og jobber jo med å ta bilder hver dag, så skjønner at det lønner seg for deg å ha et slikt bra kamera 🙂

  • Det forstår jeg godt. Hadde jeg ikke brukt det hver eneste dag i jobbsammenheng hadde jeg nok gått for et rimeligere kamera fra Canon 🙂

 • Lightroom er gøy! Men jeg liker personlig photoshop bedre 🙂 Men som regel er det ikke programmet eller utstyret det kommer an på. Mye ligger i kreativiteten, og øye for detaljer. Bildene dine er vakre 🙂

 • Martine
  Så utrolig fint og lærerikt innlegg! Jeg har så lyst til å investere i et speilreflekskamera og lære meg de manuelle innstillingene 🙂 Jeg lurer også på om du har gått på kurs? Det er noe jeg har drømt om lenge. Synes det er så forvirrende å lese seg frem på egenhånd, haha. Jeg håper du får en fin torsdag når du våkner <3 Klem fra Martine.

  • Hei Martine! Jeg gikk på kurs, men synes det var mye vanskeligere å lære enn av feks Cath. Hun lærte meg det på null komma niks 🙂 Klem

 • Vildeq
  Hei, lurte på en ting (ikke relativt til dette innlegget).

  Hvor langt er spisebordet ditt fra HAY? Ser ut til å være en perfekt størrelse. 🙂

 • Veldig fint innlegg Eirin 🙂 Hva er dine beste fototips? det hadde vært gøy med litt foto innlegg 🙂

 • Helene
  Veldig nyttig innlegg! Har ventet lenge på dette 😀 men lurer på en ting ang. lightroom. Betaler du en fast pris i mnd eller har du kjøpt en pakke som du har «for alltid»?

 • Johanne
  Hei!
  Så bra innlegg! Jeg har lurt på hvordan du gjør det lenge selv. Men jeg har fremdeles et spørsmål. Hvordan får du bildene så rene og hvite? (om du skjønner) Hva stiller du på? Jeg tar mye bilder selv, men hvis jeg gjør de veldig lyse forsvinner fort detaljer og det hvite blir litt for hvitt. Dårlig forklart kanskje… Men kunne du ikke laget et step-by-step innlegg om hvordan du stiller inn kameraet og hvordan du redigerer dem? Har veldig lyst og lære!

 • T
  Hei Eirin! Herlig innlegg 🙂 Men et lite tips fra nok en photography junkie: når man snakker om linser holder det ikke bare å oppgi brennvidden (mm), man må også oppgi laveste blender 🙂 Det er ca den viktigste egenskapen til en linse, såpass viktig at infoen nevnes i navnet til linsa.

  Som du sikkert vet, men ikke alle leserne dine: Jo lavere blendertall (eks F 1.2), jo større hull har linsa til å slippe inn lys, og jo mer depth of field (DOF) kan man få -> dvs den blurry bakgrunnen. Og det er ofte her penga ligger, da prisen på linsene øker sinnsykt med synkende blendertall.

  Er så mange bloggere som ikke oppgir blendertall når de skal tipse om ei linse, og det kan være sykt forvirrende og føre til at lesere kjøper en linse som ikke gir det resultatet de forventer 🙂

  Feks kommer Canon sin linse med brennvidde 50mm i både F1.8, F1.4 og F1.2 – med gaaaanske mange tusenlapper i prisforskjell.

  Håper du kan oppdatere innlegget ditt med fullstendig info om linsene du har, altså inkludere blender 🙂 Håper du får en kjempefin dag!

 • Helene Viktoria
  Hei Eirin 🙂

  Pleier du å ta bildene i .jpg og så redigere de i lightroom eller tar du alle bildene i .CR2 format og så gjør de om? Det utgjør en enorm forskjell nemlig 🙂

 • Så gøy innlegg! Er veldig nysgjerrig på å prøve ut Lightroom nå.
  Hva bruker du for å lage collager? For eksempel når du gjør dine 10 ting jeg skal gjøre denne måneden innlegg? Elsker de innleggene og!:)

  Klem Silje:)

 • Hello Eirin!
  I Love your blog & your photos are always so amazing! Ive been wanting to learn Lightroom for a long time now but I’m not quite sure how to get it.. therefore when I saw this post I just had to ask if you download it somewhere or how I should do?
  Thanks for always inspiring 🙂

Comments are closed.