· A little bit of this and that ·
Nå er det leeenge siden jeg hadde et ‘what’s in my fridge’ innlegg, og siden det er mandag og for mange en fresh start til en sunn og aktiv uke, åpner jeg opp kjøleskapet mitt til inspirasjon for dere som måtte ønske det på matfronten. Jeg har prøvd ut de fleste dietter, kosthold og gudene vet hva – men etter at jeg bikket 20 skjønte jeg at det eneste som fungerer for meg på lang sikt, er et fornuftig kosthold hvor alt er lov med måte. Nekter jeg meg selv noe på lang sikt, ender det opp med motsatt effekt. Da fråtser jeg i det ‘ulovlige’ til jeg nærmest sprekker, og sitter med dårlig samvittighet. Så både karbohydrater, sukker og hva enn det måtte være er velkommen hos meg, men i moderate mengder. Jeg prøver bevisst å styre unne sukker i ukedagene i form av godteri og lignende, noe dager går det – andre dager ikke. Det er kun fordi jeg føler meg lettere i kroppen uten. Men når helgen ringer inn, da finner du meg med hånden langt nedi godteposen og et stort smil om munnen. Da koser jeg meg ekstra mye, og jeg gleder meg alltid til lørdag! Nesten som et barn.
Let’s do a fridge tour
· Dette finner du alltid i kjøleskapet mitt ·
Til middag går det mest i pasta med kjøttsaus, innbakt kylling med mozzarella og spekeskinke (takk for oppskrift Cath), biff med grønnsaker, karbonader eller kjøttboller med poteter, brokkoli og tyttebær, laks med brokkolimos og småpoteter.. Også elsker jeg å sprøsteke laksefilet med pinjekjerner til pasta!
Fisk & kjøtt:
Kyllingfileter
Karbonadedeig (går mye av dette)
Biff (indre eller ytrefilet)
Karbonader / kjøttboller
Laksefileter ♥♥
Jeg er en sucker for meieriprodukter. Jeg tror dette er det jeg spiser mest av gjennom dagene! Hvorvidt det er bra eller ikke vet jeg ikke, men jeg har bare alltid vært slik.. Biola Zero med bringebær blandet med cottage cheese er perfekt til blant annet etter trening, toppet med ristede nøtter og bær.
Meieriprodukter:
Ekstra lettmelk
Mager Cottage cheese
Biola Zero Bringebær
Lettrømme med skrulokk
Mager vaniljekesam
Yoplait Double 0 %
Mozzarella
Norvegia
Når det kommer til frukt og grønt handler jeg blant annet alltid inn ingefær, chili og spinat fordi jeg bruker det i juicene mine på morgenkvisten. Ellers er avokado et must til så og si alt, og bananen spiser jeg enten som den er – eller så fryser jeg den og lager iskrem av den når jeg får lyst på noe godt!
Frukt & grønt:
Avokado, spinat, ingefær, chili, sitron, gulrøtter
lime, epler, bananer, blåbær, bringebær, brokkoli, poteter
Jeg er veldig glad i både riskaker og knekkebrød. Gjerne hjemmelagde, men så må jeg også innrømme at jeg elsker de gamle Wasa Husmann knekkebrødene. Jeg synes de er så gode! Helst toppet med ost, makrell i tomat, smilende egg eller salami. Mmm! Jeg er ikke så vanskelig.
Pålegg:
Ovnsbakt leverpostei
Sukkerfritt Lerum syltetøy
Kalkunfiletskiver med paprika
Makrell i tomat på tube
Salami (mmmm)
Spekeskinke
Pesto
· What’s in your fridge? ·
.. Utenom de vanlige tingene finner du også mye annet spesielt i kjøleskapet mitt! Som alt fra Pesto Vinagrette til kyllingsalater, til hudkremen min fra La Mer. Ha ha ha! Sistnevnte elsker jeg å oppbevare kjølig, for da føler jeg at jeg kvikker mye raskere til når jeg smører inn ansiktet på morgenen. Kokosvann er også noe jeg alltid har tilgjengelig, da jeg alltid bruker det som base i smoothies. Mørk sjokolade er også supergodt med peanøttsmør og eple! Mmm..
Annet:
Kokosmelk
Kokosvann
Iskaffe Zero
Peanøttsmør
Mørk sjokolade
Pesto Vinagrette
Vita Hjetego' smør
Lett-majones
Egg
Men så på snap at du hadde kjøpt deg ny rosa kåpe kan jeg spør hvor den er fra ?:)
Du er både inspirerende og flink – kjempe fin blogg! 😀
– Vårild
Ellers vil jeg anbefale deg å sjekke ut litt vegetariske alternativer for dyrevelferd og miljøet litt perspektiv!
Ha en nydelig dag 🙂
Hilsen kostveileder.