D53A8188

D53A4287

D53A4254

D53A7117

D53A3397

Wall art-001

D53A7967

D53A5268

D53A7915

Wall art-002

D53A7284

.. I woke up this morning

Noen dager er savnet ekstra sterkt – som i dag for eksempel. Den første setningen som kom ut av munnen min i morges før jeg i det hele tatt hadde sperret opp begge øynene var «jeg har lyst på en leilighet i New York». Jeg hadde drømt om det i natt, og da jeg våknet ville jeg ikke kvikne til virkeligheten igjen. Jeg prøvde å presse øynene hardt igjen i håp om å få fortsette på drømmen, bare litt til. Jeg ville vite hvordan den sluttet. Jeg klarte det ikke. Så i dag har jeg kikket litt på bildene fra arkivet og drømt meg litt bort. Hva det er med New York som har bergtatt meg de siste fire årene aner jeg ikke, men jeg vet at jeg er veldig takknemlig for å ha en slik ‘drømmeby’ som jeg i det minste kan flykte til i ny og ne. Dessuten, hvem vet hva fremtiden bringer. Jeg krysser alt jeg har og enda litt til for at det blir to turer til byen før 2017 ringer inn. Har du en drømmeby? Det er nesten som en vond forelskelse, og det er i grunn veldig underlig at en by kan gi en slike følelser. I New York er jeg alltid hakket lykkeligere, selv om jeg har det veldig (mer enn nok) bra her hjemme også.

// Some days I miss New York more than others – like today for example. The first sentence that came out of my mouth this morning before I had even managed to open up both of my eyes was «I want an apartment in New York». You see I had a dream about it last night, and when I woke up I tried to squeeze my eyes together and go back into it. I just couldn’t. Some days it works, some days it doesn’t. So today I have been looking at pictures in my archive and dreamed myself away for a moment. What it is with New York that has captivated me the last four years I have no idea, but I know that I am very grateful to have a ‘ dream city ‘ that I at least can escape to every now and then. And hey, who knows what the future brings. I hope I at least can go there two more times this year before New Year’s. Do you have a ‘ dream city ‘ ? It’s like a painful heartbreak, isn’t it.. At least it feels like that to me.

Previous Post
Next Post

17 thoughts on “Take me back

 • Susannecasandra
  Her var det mange fine bilder 🙂 New York virker som en helt fantastisk by å oppleve. min største drøm er å få oppleve denne byen en gang. så håper det blir en tur på meg 🙂

 • Meg
  ah så fine bilder, drømmer meg helt bort selv! Min drømmeby er Paris, jeg elsker å sitte på en kafe langs vegen å kikke på alle menneskene som går forbi, imens jeg kjenner duften av fransk kaffe og en god croissant. Men over til noe annet, jeg skaal til frisøren denne uken og har lyst til å klippe meg litt kortere, jeg synes lengden du har et utrolig fin! Hvordan synes du lengden «fungerer» er dte lett å lage fine hestehaler, dotter/ «bun», og generelt gjøre hva du vil med det? varierer jo selvfølgelig fra hår til hår, men er du fornøyd med slik du har det nå?

 • Linn isabel
  Du setter virkelig ord på mitt forhold til NYC også. Det er deilig å ha et «fristed» og en drømmeby. Høstens reise er allerede bestillt og dagene telles ned. Hadde jeg hatt en jobb med enda flere fri-uker, hadde jeg dratt på enda flere turer i året. Jeg får være fornøyd med minst 2 turer hvert år, en om våren og en om høsten. Men jeg klager ikke! 🙂 Mellom turene lever jeg på bilder, minner og dine herlige NY innlegg! Stor klem <3

 • Rebekka
  Jeg kjenner meg så igjen i dette innlegget! Jeg har vært i New York én gang(høsten 2015) og det går ikke en dag hvor jeg ikke lengter tilbake. Jeg bruker timesvis på internett på leting etter universiteter, studier, leiligheter og butikker i byen. New York er rett og slett the city of my dreams!! Håper på å studere der når jeg er ferdig med mitt siste år på videregående. Jeg har bare noen få spørsmål; hva gjorde du da du var der, hvor bodde du, likte du området og hvor mye kostet det? 🙂 ps. stor fan

 • Hei 🙂
  Jeg har København som min by og drømmer meg stadig dit. Jeg har som tradisjon å reise dit før jul hvert år og helst første helgen i advent da de tenner juletreet på Raadhuspladsen 🙂 Elsker det! Nå i år var mine faste reisepartnere opptatt så jeg vurderte å reise alene, men får med meg 2 venninner. Reiser riktignok dagen før dem så får en dag alene der.
  Reiser du alene når du reiser til New York? Jeg synes det å gå å spise middag på kvelden alene kan være litt stusselig, men det er vel alt hva man gjør det til 🙂

  Ha en fin søndag kveld! Klem fra oppi veien 🙂

 • Martine
  New York virker magisk! Jeg forstår godt hva du mener. Sydney er en slik drømmeby for meg <3 Da jeg satte bena mine på australsk jord visste jeg med en gang at dette er en by jeg vil forelske meg totalt i! Det viste seg å være rett. Åh, menneskene, atmosfæren, landskapet, havet, strendene, tilbudet til vegansk mat…Alt er bare fantastisk. Anbefales! Jeg må si at jeg elsker å lese blogginnleggene fra New York-turene dine 🙂 Må få reist dit en dag. Du er så nydelig og en stor inspirasjon! Stor klem fra Martine <3

 • WOW! Helt sykt inspirerende bilder! De var nydelige!!!
  Det er alltid spennende å oppleve en ny plass, personlig vil jeg nok alltid bo i vakre Norge, men å reise masse, det er noe jeg skal starte med!

 • Idunn
  Utrolig flotte bilder! Fantastisk lys 🙂

 • Andrine
  Ja, London! Jeg har forelsket meg helt i den byen 🙂

 • Karoline
  Ååh så flotte bilder! Jeg har bodd i både Sydney, London og Berlin, men Berlin er og forblir min ultimate drømmeby. Hver eneste gang er som å komme hjem <3 Jeg lengter alltid tilbake og drar dit flere ganger i året. Nå har jeg bosatt meg i London, men er helt bestemt på at neste sted på listen blir Berlin i noen år før jeg omsider eventuelt slår meg ned i Norge. Jeg har ikke vært i NYC ennå (gud, nå er det snart på tide!) men har en følelse av at NYC også er en by som fort kunne blitt "min by". Ha en fin kveld videre!

 • New York er også min drømmeby, og jeg har vært der 5 ganger nå! Bor for tiden i Boston og hver gang jeg får besøk fra Norge får jeg de med på en tur til New York 🙂 Har i det siste sett mye på commuter rails fra steder i Conneticut, noen ganger vurderer jeg dagsturer dit nemlig, selv om det er 3-4 timer å reise, hehe

 • Kamilla
  New York er fantastisk!! Jeg og min søster har nå vært her nede en uke, og vender vemodig nesen hjemover i morgen. Med boken din tett under armen, har vi plukket opp mange gode tips til både spisesteder og attraksjoner som er verdt å få med seg. Måtte jo blant annet ta turen til The butchers daughter, siden du alltid har snakket så varmt om stedet- og det skuffet så absolutt ikke! For en nydelig plass!
  Gleder meg allerede til neste tur, som forhåpentligvis ikke blir så alt for lenge til 🙂

  Takk for gode tips, de har vært gull å ha med i bagasjen!

 • Ah, jeg kjenner såå godt igjen den følelsen! Det er akkurat slik jeg føler det om mitt kjære Mexico! Håper virkelig jeg kan reise tilbake snarest!! Men det er veldig godt å ha et slikt sted å tenke på som alltid får deg i bedre humør, samt bilder å se tilbake på en regnfull dag i Norge <3

 • Astrid
  New York is and forever will be my absolute favorite city! I can totally relate to the feeling of painful heartbreak… I can get very depressed sometimes, when thinking of the fact, that I’m not lucky enough to be living in that amazing city – but then I try to turn my mind to a more optimistic perspective by thinking, if living in New York is something that I really want, then I’m positive that I can and will make it happen – one day <3

 • Vårild
  Heia! Lenge siden jeg har hatt tid til å lese bloggen din… Jeg skylder på hyttetur uten Internett! Uansett så må jeg si at jeg har veldig veldig lyst til å besøke New York, dette er en by jeg ofte lengter til når jeg ser på bilder eller filmer. En annen by jeg er «forelsket» i, er London! Gatene og folket og de små gamle byene! Jeg lurte på om du hadde lagt ut de klærne for salg?
  – Mvh Vårild

 • Emilie
  ååå, kjenner så godt den følelsen!! Det eneste jeg vil er å flytte til London når jeg skal studere, men etter jeg var i Paris i sommer så vil jeg også flytte dit! Begge byene er så annerledes fra Norge og hva jeg er vandt til, begge to er helt nydelige. Jeg har lengtet etter England for så lenge nå, men når jeg reiste til Paris ble jeg helt betatt, det eneste som stopper meg er språket. Jeg sitter nesten daglig å lengter tilbake, sitter å ser på bilder og drømmer meg bort – en dag skal det skje!
  Jeg elsker bloggen din! Så mange fine innlegg med så utrolig mange nydelige bilder!!

 • Nina
  Jeg har samme følelse rundt Melbourne i Australia. Sist jeg dro fra den kjentes det som kjærlighetssorg, og det samme kjenner jeg på når jeg ser navnet eller bilder fra byen. Underlig hele opplegget, synes jeg.. :-/

Comments are closed.