Sponset av Lerum

D53A3878

Nå som helgen ringer på døren, hva passer vel bedre enn en oppskrift på tjukke og fluffy amerikanske pannekaker? Ikke vet jeg! Helt fra jeg var liten har jeg alltid elsket alt som har med pannekaker og vafler å gjøre – still do. Disse kan man også nyte med den beste samvittigheten, da de er helt fri fra hvetemel og sukker. Likevel smaker de godt! Med den rette toppingen som i mitt tilfelle er blåbærsyltetøy, blir det til den ultimate helgefrokosten. Mmm!

// Now that the weekend is here, what’s better than a recipe on thick, fluffy and yummy American pancakes for the slow breakfasts? I don’t know! I have always been a fan of everything from waffles to pancakes – and I still am. These ones I’m sharing with you today is actually sugarfree and can be enjoyed with the best concience ever. Still they taste super yummy! Especially with the right topping, which in my case is blueberry jam. Mmm!

D53A3903

D53A3869

Lerum sitt syltetøy kommer i mange smaker, og er helt uten tilsatt sukker. Det smaker nydelig på pannekakene! Nesten litt som hjemmelaget da det er tilsatt så mye bær (faktisk hele 80%). Jeg har vært tilhenger av dette i flere år! Bruker det på alt mulig rart, spesielt på havregrøten eller grovbrødet. Nam!

// Lerum’s jam comes in many variations and has no sugar added. It tastes amazing on the pancakes! Almost like homemade because of all of the berries that has been added to it (80% actually). I’ve been a fan for years and I use it on everything from my morning oatmeal to sandwiches. Yum!

D53A3817

D53A3846

· Ca. 6-7 pannekaker ·

1 egg (1 egg)
1 ts kardemomme (1 tsp cardamom)
1 ts bakepulver (1 tsp baking powder)
2 dl fibra fullkornsmel (2 dl fiber fullgrain flour)
1 ss sukrin (1 tbsp Splenda)
2,5 dl melk (2,5 dl milk)
D53A3964-001

Bland alle ingrediensene sammen og la røren svelle i noen minutter før du begynner å steke pannekakene i medium størrelser. Stek gjerne i et smør, eller i kokosolje. It’s up to you! Håper oppskriften faller i smak og at den redder en eller to helgefrokoster. Riktig god helg, søtinger! Koos dere ♥

Mix all the ingredients together in a bowl and let the batter rest for a few minutes before you start to pan-fry the pancakes either in a good butter or coconut oil. It’s up to you! Hope you will love the recipe just as much as I do. Wish you all a great weekend! Make the best of it ♥ Xx

Previous Post
Next Post

5 thoughts on “American pancakes

 • Susannecasandra
  Dette så kjempe godt ut 🙂 de må jeg prøve når jeg kommer hjem fra ferie 🙂
  Ha en god helg 🙂

 • Glutenallergiker
  Hei! Så veldig godt ut! Er det Fibra Fullkornshvetemel du bruker? Fant ikke noe som het fullkornsmel.. Hadde håpet det var en melsort uten hvete og gluten, smålei av produktene jeg bruker, hehe 🙂

  • Hei! Jeg kjøper det hos Rema, husker ikke eksakt hva det heter i farten 🙂 Står i hvert fall Fibra med store bokstaver på boksen!

 • andy
  Du burde undersøke hvordan kjøtt, egg og melk-industrien påvirker både dyr, miljø og ikke minst kosthold. Du har mange lesere, og tror at om du hadde satt deg inn i grusomhetene rundt kjøtt, melk og egg insutrien og luftet det på bloggen hadde du kunne gjort en stoooor forskjell 🙂 bare ett tips:)
  Vill anbefale å klikke inn på disse linkene:
  101 reasons to go vegan
  https://youtu.be/W4HJcq8qHAY

  If slaughterhouses had glass walls everyone would be vegetarian
  https://youtu.be/X4TON3BxTxg

  Se også cowspiracy.

 • Dette så veldig godt og delikat ut!

Comments are closed.