♥♥♥

Helgen er rett rundt hjørnet, og en av tingene jeg elsker å gjøre når det er helg er å se massevis av typiske jentefilmer som tar meg tilbake til barndommen. Jeg husker vi ofte dro på ‘kroen’ og leide film om lørdagene, og det var alltid høydepunktet i uken. Jeg kunne nesten ønske det var slik enda, at man måtte dra ut for å leie DVD. Det er noe helt annet enn å laste ned eller streame fra nett! Men godstemningen kommer uansett fort tilbake når jeg ser på typiske jentefilmer jeg elsket som tenåring. Det gir rett og slett ordentlige feelgood vibber! Her er mine topp 10 favoritt ‘girly movies’. Finn frem popcornet!

Frokost5

· New York Minute ·

Jeg var blodfan av Ashley & Mary Kate Olsen som liten og våger å påstå at jeg har sett alt av filmer og serier de har vært med i. Jeg elsket å se på «So little time» og «Full House» seriene. Still do! Filmen New York Minute er et must å se. Den sklir rett under kategorien ‘girly movies’! Long Island søstrene er veldig ulike og forvirrer seg sammen til Manhattan. Derfra byr det kun på masse utfordringer. Jane skal holde en viktig tale i håp om å vinne et scholarship, mens Roxy skal prøve å finne favorittbandet sitt, New York City Rock Group. Til tross for haugevis av utfordringer og problemer bringer det søstrene tettere.

Frokost2

· The Parent Trap ·

Memories.. The Parent Trap har jeg sett ca. hundre ganger og jeg gjør det gjerne på nytt! Denne filmen er SÅ koselig. Tvilllingene Annie og Hallie (Lindsay Lohan) er totalt fremmede for hverandre, helt til de møtes på camp. Der finner de fort tonen og blir veldig forundret over hvor like de faktisk er. Etter mye frem og tilbake innser de at de er tvillinger, skilt som barn. Når de skal hjem fra camp bytter de roller, og får endelig bo hos hver sine foreldre som de alltid har drømt om. Deretter setter de opp et uventet møte mellom foreldrene, som endrer alt. Verdens koseligste film som byr på masse humor!

Frokost3

· Confessions of a shopaholic ·

Rebecca Bloomwood er som mange andre New York City gals, en pur shopaholic. Hun elsker å shoppe og klarer ikke stoppe, til tross for at hun nærmest drukner i purringer og kredittkortregninger. Rebecca drømmer om å jobbe i New Yorks største motemagasin, men lander istedenfor jobben som spaltist i et finansblad. Spalten hennes blir super suksessfull over natten, og det endrer hele livet hennes oppi alt av sabotasjer i kjærlighetslivet og karrieren!

Frokost6

· Honey ·

I denne filmen har smellvakre Jessica Alba hovedrollen som en entusiastisk Hip Hop koreograf. Hun elsker å danse! Når hun ikke er på klubber med vennene sine og danser, befinner hun seg i samfunnshuset hvor hun lærer barn å danse for og holde dem borte fra gatene i Harlem, NY. En dag møter hun på hotshot direktøren David Moscow, som gir henne en plass som danser i en av hans store musikkvideoer. Honey ser på det som en gyllen mulighet, men blir skuffet over David da hun innser at han ønsker seksuelle tjenester. Hun vrir om situasjonen til noe positivt, som endrer hele livet hennes!

Frokost1

· Mean Girls ·

Vi alle har vel et forhold til Mean Girls, eller hva? Disse filmene er et must-see som man aldri går lei! Mer girly får du det ikke.. Tenåringen Cady Heron har blitt undervist i Afrika i oppveksten, og hverdagen hennes blir snudd på hode da familien flytter til Illinois og hun må starte på public school. Her er alle elevene i såkalte ‘cliques’ og før hun vet ordet av det er hun ufrivillig i en av skolens mest populære. Det går ikke lang tid før dramaet er i gang!

Frokost8

· 13 Going on 30 ·

Denne fortellingen tar for seg 13 år gamle Jenna som er lei av ufordringene tenåringslivet følger med seg. Hun ønsker seg en kjæreste, men synes alle guttene på hennes alder er barnslige. Jenna drømmer om å bli voksen! En kveld blir hun på magisk vis forvandlet til en 30 år gammel versjon av seg selv, og heretter kan jeg egentlig ikke si annet enn at dere må forberede dere på vonde magemuskler dagen derpå. Den er så morsom, ikke minst koselig!

Frokost9

· A Cinderella Story ·

Sam (Hillary Duff) føler seg tvunget til å jobbe som vaskehjelp og servitør på kafeteriaen, eid av stemoren. En dag klarer hun å forveksle to telefoner, og ender opp med å tekste med en gutt. Til slutt avtaler de at de skal møtes på det store skoleballet! Når Sam finner ut at denne gutten er en av de mest populære guttene på skolen, freaker hun ut. Sam prøver alt hun kan for å bli kulere og deretter…. La meg bare si at denne filmen er verdens søteste. Must see!

Frokost4

· Bring it on ·

Bring it on filmene var en av mine favoritter som tenåring. Med Kirsten Dunst i hovedrollen kan ikke filmen bli annet enn bra! (Har jeg sagt at jeg bumpet på henne på vei hjem fra skolen i New York bak Bloomingdales? Iiiih!) Cheerleading gruppen ‘Toro’ vinner the national championship trofeet hvert eneste år og skal til å konkurrere igjen. Denne gangen derimot blir det litt vanskelig, da det viser seg at kapteinen av laget deres har stjålet koreografien fra the Clovers, en hip-hop gruppe fra East Compton. Når man ser denne filmen kan man ikke gjøre annet enn å bli revet med! Jeg tror jeg er cheerleader etterpå.

Frokost7

· Passport to Paris ·

Som nevnt i starten av innlegget så har jeg sett alle Mary Kate & Ashley filmene. Passport to Paris er superkoselig! Søstrene reiser på ferie til Paris og vil oppleve byen. De stikker av, og treffer selvfølgelig på drømmeguttene som tar dem med rundt i hele Paris og viser dem de beste sidene av kjærlighetsbyen.. Dere må rett og slett gjøre et lite søk i Google å ta et aldri så lite marathon med tvillingene en søndagskveld. Alle filmene er virkelig verdt å se!

Frokost

· Legally Blonde ·

Legally Blonde var og er en av mine favorittfilmer. Jeg husker jeg synes Elle Woods (Reese Witherspoon) var såå kul da jeg var yngre, og jeg ville bli som henne! Jeg kjøpte rosa penn med fjær på, og så filmen om og om og om igjen. Haha! Elle Woods har alt i verden, unntatt drømmemannen som hun så gjerne vil ha. Hun har et stort ønske om å bli Mrs. Warner Huntington III. Det er bare ett problem – hun er for blond! For å motbevise alle som tror at hun ikke er smart nok, starter hun på Harvard og sjokkerer alle som ikke trodde på henne. Til og med drømmemannen! Det finnes også en toer ♥


.. Når sommerværet er dårlig, er ingenting bedre enn en filmkveld under dynen!
Previous Post
Next Post

15 thoughts on “10 girly movies

 • Susannecasandra
  Her kom barne minner opp igjen 🙂 er enig med deg at det er deilig å ligge inne i drit vær 🙂 men ha en fin torsdag 🙂

 • V
  Ååh så mange koselige og kjekke filmer! Liker godt mary-kate og ashley selv, og har sånn alle filmene… Haha! En annen film av samme sjanger er «Wild Child», den er like gøy hver gang!
  Ha en fin kveld inne eller ute eller hvor enn du skal! Selv fikk jeg lyst til å sette på en skikkelig jentefilm <3

 • Jeanette
  Hvor finner du filmene med Olsen tvillingene? Har søkt meg ihjel på Apple tv-en ihvertfall, men ingen hell!?

 • Sunniva
  Jeg lurte på om du kunne ha laget et innlegg med forslag til skolevesker til det kommende skoleåret? Trenger nødvendigvis ikke bare være «billige» vesker, men skikkelige. Sliter veldig med å finne ei veske som både er slitesterk og som kan romme mac + noen få bøker 🙂

 • Jeg har skrevet om deg på bloggen min – igjen 🙂 Det er bare fint! Takk for filmtips – elsker også jentefilmer!

 • Martine
  Har ikke noe med denne posten å gjøre, men lurer på om den litt mindre vesken din fra Malene Birger er svart/eggeskallhvit? 🙂

  • Akkurat denne er svart / hvit (dette er den gamle modellen) den nye modellen er eggeskallhvit og litt fastere i fasongen 🙂

 • Maria
  Hei.

  Jeg prøver å finne de filmene av Mary Kate og Ashley Olsen. Men finner bare dårlige klipp på youtube.
  Har du mulighet til å sende meg en link ?

  Mvh
  Maria

 • Min alltime favorittfilm fra barndommen er Lizzie McGuire stjerne for en dag! Skikkelig god stemning 🙂

 • Her strømmet barndomsminnene på! Elsker det, kanskje det blir en av disse som ruller på skjermen i kveld 🙂

 • Å, minner! Alle Mary Kate & Ashley- filmene var stoorfavoritter her også! Jeg tror jeg kan alle utenatt 🙂 Ha en fin helg <3

Comments are closed.