Breakfast: simple as that

Frokosten kan ofte være vrien når det kommer til kreativiteten, og det kan fort føles litt for tidskrevende å diske opp noe godt i den ellers så hektiske hverdagen. Chiapudding har vært en kjær favoritt hos meg i godt over ett år nå, og jeg kjenner at jeg blir mer og mer glad i det for hver gang jeg lager det. Kanskje fordi jeg har lært at jo ferre ingredienser jeg bruker, jo bedre blir den! Det enkleste er faktisk ofte det beste. Også på matfronten!

Breakfast: simple as that

Som dere vet liker jeg å kjøre treningsøktene mine tidlig på morgenen, rett og slett fordi jeg føler at det gir en fin glød, energi og godfølelse resten av dagen. Da er det fint å ha frokosten stående fix ferdig i kjøleskapet om morgenen, slik at det bare er til å spise og hoppe i tøyet.

Breakfast: simple as that

Jeg foretrekker å lage chiapuddingen min kvelden før, gjerne i flere glass samtidig. Slik lager jeg den: Jeg fyller et glass med 4 ss chiafrø, og blander sammen med 1 dl kokomelk + 1 dl lettmelk. Jeg tilsetter ogå 1 teskje Cocosa MCT olje da det er en stooor favoritt. Hvorfor? Fordi jeg rett og slett merker enorm forskjell på energien min om jeg lager den med. Dette bruker jeg også i smoothien min når jeg trenger et spark bak, men den kan selvfølgelig sløyfes om du ikke har. Om du vil ha chiapuddingen din litt søt kan du tilsette litt honning om du vil. Simple as that!

Previous Post
Next Post

30 thoughts on “Breakfast: simple as that

  • Madeleine Louise
    Hei Eirin! Lurte på hvor du kjøper Cocosa MCT olje og kunne du kommet med noen eksempler på hva du bruker i chiapuddingen? 🙂
    Elsker bloggen din, du inspirerer meg så mye!

  • Henrikke
    Hei! Lurte på hvor du kjøper chiafrø/kan anbefale hvor man kan kjøpe dette? 🙂
    Veldig inspirerende å lese bloggen din!

    • Eirin Kristiansen
      Hei! Jeg kjøper det hos Helsekost fra merket Navitas 🙂

  • Elin
    Hei, hva slags kokosmelk bruker du? Fikk utrolig lyst til å prøve ut dette!

    • Eirin Kristiansen
      Jeg bruker Rema1000 sin. Den lille rosa kartongen 🙂

  • AS
    Gøy med frokost inspirasjon, da jeg ikke er så flink med å komme på slikt selv.. Lurer på om det går ann å lage denne uten kokos melk? Er ikke så glad i kokos skjønner du! Håper du har det fint om dagen fine deg <3

    • Eirin Kristiansen
      Såklart du kan 🙂 Du kan bare bruke vanlig melk, mandelmelk, havremelk.. It’s up to you!

  • Å naamm! Jeg elsker chia-pudding selv.. og har store planer om å gå til innkjøp av nye chiafrø asap. Ha en fin dag videre <3

  • Marthe
    Tusen takk for fantastisk god inspirasjon i hverdagen! Jeg skal nå flytte for meg selv til Oslo for å studere, og må derfor gå til innkjøp av forskjellige ting. Har blant annet lagt merke til en blomstervase i glass (med «mønster») som du har, og den må jeg poengtere at er superfin! Hvis du skjønner hvilken vase jeg mener; hvor har du kjøpt den? 🙂
    På forhånd takk!

    • Eirin Kristiansen
      Den du tenker på er fra Åhlens 🙂 Klem!

  • Karoline Wedel
    Er veldig glad i både chiapudding og kjøleskapsgrøt, men ble nysgjerrig da du nevnte at du lager flere glass samtidig – holder det flere dager i kjøleskapet? Tenk så deilig å lage fem glass med chiapudding/kjøleskapssgrøt på søndag kveld og ha klar frokost for hele uken! 😀 (evt har klart for et par dager på rad i hvertfall 😀 )

    • Eirin Kristiansen
      Jeg lager for to, toppen tre dager 🙂 Det er veldig greit, og godt!!

  • Stine
    Hva er forskjeller på denne kokosoljen ifht til den vanlige? Og har du noen anbefalinger til topping på chiapuddingen? 🙂 Kjempekjekt med matoppskrifter på bloggen!:)

  • Linda
    Hei 🙂

    Jeg vet ikke om dette spm blir galt å spørre om eller ikke men jeg har jo sett på bloggerne og der var jo du med i bare en sesong. Så det jeg lurer på er hvorfor ble du ikke med videre?? Det var jo innslaga med deg som var gøy å se 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Jeg følte jeg fikk vist meg selv godt i sesong en, og sa meg fornøyd med det 🙂

  • Erica
    Hei Eirin ☺️ Du er helt nydelig og inspirerende! Du la ut et bilde av at du leste en Turkis bok på Snapstory forleden dag, og jeg lurte på om du kunne si hva den het?

  • Mari
    Hei! Bare lurer på om den oppskriften med 4 spiseskjeer gjelder 4 glass, med en spiseskje i hver, eller 4 skjeer per glass.. Synes chiapudding er veldig yummy, men det er så mye proteiner i disse frøene at jeg vet ikke hvor mye man bør spise i løpet av en dag…

    Veldig inspirerende blogg og jeg må bare si at du ser sååå frisk og fresh ut – hvordan holder du på den gløden utover høsten (tips til innlegg 😉 )

    • Eirin Kristiansen
      Hei Mari! Takk for tips til innlegg. Det er alltid hyggelig 🙂 Det er 4 ss per glass. Men du kan jo ta mindre melk og mindre frø i per porsjon om du vil.

  • Siri Stefansen
    Det er en ganske heftig frokost du lager på hele 622 kalorier (uten oljen medregnet). Det er kanskje helekost, men kanskje greit å holde frokosten litt lettere:)

    • Eirin Kristiansen
      Er det en ting jeg ikke er opptatt av, så er det kalorier 🙂

      • Karoline
        DU er et forbilde, Eirin! Virkelig 🙂 Teit kommentar, alt handler ikke om kalorier. Om man skal henge seg for mye opp i det får man absolutt ikke et sunt forhold til mat. Jeg er veldig opptatt av sunn mat, men har aldri tatt meg selv i å sjekke kalori inntaket, må være slitsomt å leve etter det..

  • Siri
    Vet du hva, du har helt rett. Så det etter at jeg kommenterte. Nyt frokosten din 🙂

  • Anita
    Hvilken app bruker du for å få hvit ramme rundt bildene dine på instagram? 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Afterlight 🙂

      • Anita
        Men hvordan får du «croppet» bildene dine slik at rammen ikke blir så bred på sidene? Håper du skjønner hva jeg mener, for har prøvd lenge å få den hvite rammen mindre bred som dine bilder..

  • Lagde chiapudding etter en av oppskriftene dine her forleden.. Kjempe godt! Fortsett å dele oppskrifter 😀

  • R
    Hei!
    Jeg prøvde å lage denne i går slik at den stod over natten, men den var fortsatt flytende, ikke noe puddingkonsistens.. Hvor stiv er det meningen den skal bli? 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Jeg liker min litt stiv. Om den ikke blir det bare tilsetter jeg litt mer frø 🙂

Comments are closed.