I want to grow a lemon tree

The little things in life

Da jeg var i Roma veltet jeg over dette nydelige sitrontreet. Ikke bare er det fresht og friskt å se på, men tenk så fint å kunne presse, juice og skjære opp selvdyrkede sitroner? Det må være den sitrusfrukten jeg har mest forbruk av, så det ville jo vært en pur drøm. Og ikke bare nok med det, men når det står i blomstring kommer det bittesmå hvite og rosa blomster på det som lukter helt nydelig. Jeg har undersøkt litt, og det skal visst gå veldig fint å dyrke frem et sitrontre hjemme. Det står herved på min «bucket list» i sommer, hah! Noen ganger blir jeg fascinert over at jeg faktisk fyller 21 og ikke 50 denne sommeren..

I want to grow a lemon tree

Previous Post
Next Post

19 thoughts on “I want to grow a lemon tree

 • Jeg så faktisk bittesmå sitrontrær på plantasjen her om dagen, men sitroner i full størrelse. Så det går sikkert ann å bare kjøpe et ferdig tre og plante. Det var egentlig utrolig fasinerende. men jeg kjøpte med meg en cherrytomatplante istedenfor, haha:P

 • Ina D
  Tenker du å plante frø og gro det helt fra start eller kjøpe et lite tre på plantasjen? 😀 Såå koselig, lurt på å gjøre det selv!

  • Eirin Kristiansen
   Det må nok bli et lite tre fra Plantasjen da jeg flytter rundt juletider 😀 Blir spennende å se!

 • Vårild
  Det så kjempe koselig ut! Så friskt og sommerlig, skulle ønske jeg bodde et litt varmere sted! Du skriver at du starter dagen med vann og sitron og da lurer jeg på hva du gjør med sitronen etter på, slik at den holder seg hvis du ikke har brukt opp all saften? Håper du får en fin dag!
  – Vårild

  • Eirin Kristiansen
   Jeg skjærer ofte sitronen i to og bruker resten morgenen etter 🙂 Takk det samme, Vårild!

 • Elvira Andersen
  Jeg har sett at det går ann å kjøpe sitrontrær på IKEA, men disse er jo veldig små også vokser det 1-2 sitroner på det om du er heldig.. Og disse må også stå innendørs. Vet du om det går an å plante slike store trær som du har på bildet, i hagen for eksempel? Trodde nemlig det var for kaldt for det her i Norge!

  For en fin blogg du her foresten!

  • Eirin Kristiansen
   Jeg trooor ikke det er mulig å få slike store trær i Norge pga. klima, men man skal aldri si aldri. Det hadde jo vært fantastisk om det var mulig 🙂 Tusen takk, Elvira!

 • Sarah
  Åå, vi er så latterlig like Eirin 😀 Skulle veldig gjerne likt å bli kjent med deg! Her har jeg akkurat surfet etter «dyrke sitrontre hjemme», svipper jeg innom bloggen din, og vips – det første som møter meg er dette innlegget 😀 Så morsom at vi er flere i samme båt 🙂 Jeg er 20, men begynner å lure på om jeg hadde egnet meg bedre som pensjonist… Strikking og lørdags-bytur er liksom veldig høyt på listen over ting jeg setter pris på, haha! Jaja. Den som kan glede seg over små, hverdagslige ting har iallefall mye å glede seg over <3

  Klem fra fast leser!

  • Eirin Kristiansen
   Haha, så gøy å høre Sarah! Og for en tilfeldighet 🙂 Stor klem <3

 • celine
  Ååå så vakkert! Gleder meg til å fikse, styre og ornde med planter og slikt når den dag kommer! 😀

 • Alexandra
  De har slike på Plantasjen også! 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Må ta meg en tur i dag kjenner jeg 🙂

 • Sunniva
  Hei, Eirin! Liker bloggen din veldig godt! ❤️ Jeg lurte på hvor du kjøper mandelmelk. Også lurte jeg på hvilken modell du har i Triwa klokken din, og hvor er den kjøpt?

  • Eirin Kristiansen
   Hei Sunniva! Mandelmelk kan kjøpes hos vanlig dagligvare eller helsekost. Triwa klokken min fikk jeg i julegave, men modellen heter Montre Gold Nevil 🙂

 • Herlig å se at det finnes flere gamle sjeler/mindsets i unge kropper, haha 🙂 Her i huset har vi valgt å bruke hele stuevinduet som «drivhus», og dyrker både agurk, paprika, chili ogstangselleri (!) – i tillegg har vi to svære tomatplanter som har vokst ut av vinduskarmen, og får stå ute i ny og ne! 😀 Det er så mestringsfølelse, og både gubben og jeg er over gjennomsnittet engasjert!

  • Eirin Kristiansen
   Det høres helt fantastisk ut! Det vil jeg også gjøre en gang 😀 Kos dere med prosjektet!!

 • Anne Kristine
  For en god idé, det vil jeg også gjøre! 😀

 • FAST LESER
  hei, jeg liker bloggen din kjempe godt og er innpå så og si hver dag! men lurer bare på blir det ikke kjedelig? du er jo aldri ute med folk og ser ikke ut som du finner på så mye med andre? kort sagt så virker du ganske usosial? Jeg er ganske lik selv, liker meg best i mitt eget selskap til tider, men det kommer også tider hvor jeg ikke kan være aleine et sek. Så lurte egt bare om du ikke kunne skrevet noe om det?? Tror det er mange som lurer .. hahha

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Nå må du huske på at denne bloggen tar for seg pittesmå deler av interessene mine og ting jeg brenner for, ikke hverdagen min, hvor jeg er, hvem med og hva jeg gjør på. Faktisk ekstremt lite. Men jeg forstår hvordan det kanskje virker sånn 🙂 Jeg var svært usosial før (og trivdes faktisk med det), men nå er det mer slik at jeg gjerne setter av timene på formiddagen og jobber intenst, slik at jeg kan dra ut og ha det gøy resten av dagen. Dette blir ikke alltid blogget om.. 🙂

Comments are closed.