Frokostrundstykker på 1-2-3

Hello monday! We meet again..

Mandagsmorgen viser sitt gjensyn, og minnet om den gode helgefrokosten med varme og rykende ferske rundstykker henger fremdeles igjen i både hukommelsen og matlysten. I dag ble det raske, sunne og veldig gode rundstykker på morgenkvisten bestående av kun tre ingredienser (og totalt hele 30g proteiner) – ferdig på kun to og et halvt minutt. Mmm, oh yumm!

Frokostrundstykker på 1-2-3

Jeg elsker makrell i tomat. Spiser gjerne en hel boks med gaffel!

Frokostrundstykker på 1-2-3Frokostrundstykker på 1-2-3

Brunosten slipper heller ikke unna.. Har dere smakt den på tube? NAM!

Frokostrundstykker på 1-2-3For to mektige rundstykker trenger du 60 g havregryn, 3 eggehviter  og 1 liten teskje salt. Bland alt sammen i en liten bakebolle, og la røren svelle mens du går på badet og steller deg for dagen. Deretter former du deigen til to rundstykker på et fat, strør på litt sesamfrø og kjører dem i microen i 2:30 minutter. Voila! Enklere blir det ikke. Jeg delte faktisk denne oppskriften for et år siden, men synes den fortjente en shout-out! Mmm.. Ha en deilig mandag og forhåpentligvis en god start på uken! Nå er det trening ♥


Previous Post
Next Post

41 thoughts on “Frokostrundstykker på 1-2-3

 • Maria

  Nam 🙂 Dette blir lunsjen min i dag. I mikroen?? Har du prøvd å hatt dem i ovnen, eller er det det samme? Jeg tenkte først det kanskje ville vært bedre å stekt dem i ovnen, men kanskje ikke 🙂 Ha en fin dag videre, klem.

  • Eirin Kristiansen

   I mikroen, ja! Du kan jo prøve i ovnen om du vil, men det er ikke nødvendig! Men kanskje bedre 😀 I don’t know!

 • Wow, går det an å lage rundstykker så lett altså! Dette må testes ut, blir nok frokost i morgen dette her 🙂 Jeg elsker også makrell i tomat, det er så godt! Kos deg på trening, og ha en fantastisk uke, skjønne deg 🙂 Klem

  • Eirin Kristiansen

   Det gjør det bare! Tusen takk, Haley! Ha en god mandag 🙂 Klem

 • Karoline

  Så spennende! Disse må jeg prøve til frokost i morgen 🙂 Takk, for spennende frokostinspirasjon!

 • Astrid

  Hei Eirin. Dette så veldig godt ut! Kan man ha med eggeplommene også, eller gjelder dette bare eggehviter?

 • Live

  Dette så helt fantastisk ut 😀 Skal absolutt prøves ut. Hvilken styrke setter du mikroen på?
  Ha en strålende uke, fine deg 😀

  • Eirin Kristiansen

   Ehh… Jeg aner ikke!? Haha! Jeg trykker bare på Jetstart :O

 • Sanne Esbjørnsen

  Så utrolig lettvint og ser super godt ut! Dette må jeg prøve ikveld! Hvor hard styrke skal mikroen være på? Og ca hvor lenge skal den stå å svelle?:)

  • Eirin Kristiansen

   Det er virkelig det! Jeg vet ikke. Bare trykker på jetstart jeg, haha! Jeg lot den svelle i ca. 10 minutter 🙂

  • Leser

   Hvis mikroen står på fullt, så er det ca 650 – 700 w 🙂 er nok det den skal stå på 🙂

 • Jeanette

  jeg er som deg.Spiser også en hel boks makrell med gaffel.Det er jo supergodt! Jeg blir aldri lei.

 • Herlig! Tror dette skal bli dagens kveldsmat 🙂 Enklere blir det ikke! Ønsker deg en super start på den nye uken. Klem

  • Eirin Kristiansen

   Tusen takk søte Janne 😀 Håper det faller i smak! Klem

 • Vårild

  Dette ser ut som en fantastisk oppskrift! Denne skal definitivt prøves ut! Ha en super-duper dag!

 • Dette må jeg jo prøve til frokost i morgen <3 Takk for tips!

 • Thea

  Hadde akkurat samme pålegg på knekkebrødene mine i dag. Brunost og makrell i tomat er sååå godt, blir aldri lei! 😀

 • Ellen

  Dette så utrolig godt ut! Skal absolutt prøve i morgen tidlig 🙂 Må man kjøre havregryn i en foodprosessor først så det blir mel, eller bare tar du de som de er?

  • Eirin Kristiansen

   Neida, du trenger ikke det 😀 Bare bruk havregrynen som den er!

 • Hege

  Lity dumt spørsmål men når du har enn sånn stor boks med makrell i tomat hvor lenge oppbevarer du den i kjøleskapet? Og hvordan? Sliter litt med det, greier jo ikke en hel på ett måltid… Men det er jo så godt! 🙂

  • Eirin Kristiansen

   Etter at jeg har brukt det til pålegg spiser jeg resten av boksen med gaffel. Orker ikke lukten i hele kjøleskapet! Haha 😀

 • Astrid

  Wow! Så enkelt ut 🙂
  Jeg har ikke micro, vet du hvor mange grader jeg kan bruke i stekeovn og hvor lenge?

 • Så lett, herlighet! Takk for tips 😀

 • Emma

  hei hei! ver så snill å svare meg hvis du ser dette 🙂 jeg skal kjøpe meg et kamera, men jeg er helt lost i det store universet av kameraer, aner ikke hva jeg skal kjøpe. hadde egentlig siktet meg ut det tidligere SONY kameraet ditt, men så så jeg at et var utgått. så så jeg at du hadde fåt det nye kameraet ditt, bare lurte på om du bare bruker det nye fra nå av? bildene dine er veldig pene så jeg bare lurte 🙂 i såfall er det noe som er positivt/negativt ved det nye? ELSKER bloggen din!!!!!!!!

  • Eirin Kristiansen

   Hei Emma! Jeg bruker Olympus på til alle bildene mine nå. Anbefales på det varmeste 🙂 Tusen, tusen takk!

 • Liz

  Så utrolig deilig det så ut! Det må virkelig prøves, kjekt med enkle og gode løsninger 🙂 Som alltid like flink, du :-):-)

 • Inger

  Takk for fantastisk tips!
  Jeg elsker å bake og lage ting fra bunnen av, men ingen ting er bedre enn når det kan gå kjapt og føles som en sunn og lettvindt løsning!

 • Carina

  De rundstykkene så gode ut. Men for de som ikke har mikro, hvor lenge skal de stå i ovnen? ☺️

  • Eirin Kristiansen

   Jeg har ikke prøvd i ovn selv, så aner ikke hvordan resultatet blir. Men prøv 5-10 minutter på 175 grader 🙂

 • Mali

  Hei fine Eirín! Dette så veldig kjapt, enkelt og ikke minst godt ut, så det skal jeg virkelig prøve:-) har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få i meg minst 5 om dagen, selv om jeg ikke er så spesielt glad i frukt og grønnsaker? Vil bare si at leserne dine setter stor pris på at du svarer på kommentarene!

  • Eirin Kristiansen

   Hei søte deg! Du kan jo for eksempel lage en smoothie eller juice til frokost, med rikelig av frukt og grønt tilsatt. Da får du drukket så og si alle fem + en mettende og sunn frokost i samme slengen! Ellers kan du jo gjøre litt mer ut av frukten og grønnsakene. Lag gulrøtter og dip til kveldskosen, eller eple med peanøttsmør som snacks! Grønt eple med valnøtter, brie og honning er også veldig godt. Klem!

 • Julie

  Åh, nam! Dette blir morgendagens frokost! 😀

 • Celine

  SÅ GENIALT! HERREGUD, takk for tipset 😀

 • Andrea

  Prøvde å lage disse, men var umulig å forme dem til rundstykker fordi “røren” var så flytende. Vet du hva jeg kan ha gjort feil? 🙂

  • Eirin Kristiansen

   Røren er veldig bløt, det er derfor viktig at den sveller lenge nok til havregrynen har trukket til seg væsken. Du legger den deretter bare i hånden og former lett en ball, legger den på tallerkenen og setter den i microen 🙂

 • Ina

  Åå, takk for tips! Nå vet jeg hva kjæresten får til bursdagsfrokost på fredag 😀 Ha en fin dag <3

 • Emma

  Hei! Jeg prøvde oppskriften i dag morges, men det ble ikke rundstykker, desverre. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke, men forstår ikke hva som var galt? Når jeg tok rundstykkene ut av mikroen var de seige og deigete. :/

  • Eirin Kristiansen

   Årh, så utrolig kjedelig 🙁 Du ser jo på bildene hvordan mine ble, så det kan jeg ikke forstå.. Kanskje det har noe med instillingene på microen å gjøre?

Comments are closed.

Translate