Frokostrundstykker på 1-2-3

Hello monday! We meet again..

Mandagsmorgen viser sitt gjensyn, og minnet om den gode helgefrokosten med varme og rykende ferske rundstykker henger fremdeles igjen i både hukommelsen og matlysten. I dag ble det raske, sunne og veldig gode rundstykker på morgenkvisten bestående av kun tre ingredienser (og totalt hele 30g proteiner) – ferdig på kun to og et halvt minutt. Mmm, oh yumm!

Frokostrundstykker på 1-2-3

Jeg elsker makrell i tomat. Spiser gjerne en hel boks med gaffel!

Frokostrundstykker på 1-2-3Frokostrundstykker på 1-2-3

Brunosten slipper heller ikke unna.. Har dere smakt den på tube? NAM!

Frokostrundstykker på 1-2-3For to mektige rundstykker trenger du 60 g havregryn, 3 eggehviter  og 1 liten teskje salt. Bland alt sammen i en liten bakebolle, og la røren svelle mens du går på badet og steller deg for dagen. Deretter former du deigen til to rundstykker på et fat, strør på litt sesamfrø og kjører dem i microen i 2:30 minutter. Voila! Enklere blir det ikke. Jeg delte faktisk denne oppskriften for et år siden, men synes den fortjente en shout-out! Mmm.. Ha en deilig mandag og forhåpentligvis en god start på uken! Nå er det trening ♥


41 Responses to Frokostrundstykker på 1-2-3

 1. Nam 🙂 Dette blir lunsjen min i dag. I mikroen?? Har du prøvd å hatt dem i ovnen, eller er det det samme? Jeg tenkte først det kanskje ville vært bedre å stekt dem i ovnen, men kanskje ikke 🙂 Ha en fin dag videre, klem.

  • I mikroen, ja! Du kan jo prøve i ovnen om du vil, men det er ikke nødvendig! Men kanskje bedre 😀 I don’t know!

 2. Wow, går det an å lage rundstykker så lett altså! Dette må testes ut, blir nok frokost i morgen dette her 🙂 Jeg elsker også makrell i tomat, det er så godt! Kos deg på trening, og ha en fantastisk uke, skjønne deg 🙂 Klem

 3. Så spennende! Disse må jeg prøve til frokost i morgen 🙂 Takk, for spennende frokostinspirasjon!

 4. Hei Eirin. Dette så veldig godt ut! Kan man ha med eggeplommene også, eller gjelder dette bare eggehviter?

 5. Dette så helt fantastisk ut 😀 Skal absolutt prøves ut. Hvilken styrke setter du mikroen på?
  Ha en strålende uke, fine deg 😀

 6. Så utrolig lettvint og ser super godt ut! Dette må jeg prøve ikveld! Hvor hard styrke skal mikroen være på? Og ca hvor lenge skal den stå å svelle?:)

  • Det er virkelig det! Jeg vet ikke. Bare trykker på jetstart jeg, haha! Jeg lot den svelle i ca. 10 minutter 🙂

 7. Hadde akkurat samme pålegg på knekkebrødene mine i dag. Brunost og makrell i tomat er sååå godt, blir aldri lei! 😀

 8. Dette så utrolig godt ut! Skal absolutt prøve i morgen tidlig 🙂 Må man kjøre havregryn i en foodprosessor først så det blir mel, eller bare tar du de som de er?

 9. Lity dumt spørsmål men når du har enn sånn stor boks med makrell i tomat hvor lenge oppbevarer du den i kjøleskapet? Og hvordan? Sliter litt med det, greier jo ikke en hel på ett måltid… Men det er jo så godt! 🙂

  • Etter at jeg har brukt det til pålegg spiser jeg resten av boksen med gaffel. Orker ikke lukten i hele kjøleskapet! Haha 😀

 10. Wow! Så enkelt ut 🙂
  Jeg har ikke micro, vet du hvor mange grader jeg kan bruke i stekeovn og hvor lenge?

 11. hei hei! ver så snill å svare meg hvis du ser dette 🙂 jeg skal kjøpe meg et kamera, men jeg er helt lost i det store universet av kameraer, aner ikke hva jeg skal kjøpe. hadde egentlig siktet meg ut det tidligere SONY kameraet ditt, men så så jeg at et var utgått. så så jeg at du hadde fåt det nye kameraet ditt, bare lurte på om du bare bruker det nye fra nå av? bildene dine er veldig pene så jeg bare lurte 🙂 i såfall er det noe som er positivt/negativt ved det nye? ELSKER bloggen din!!!!!!!!

  • Hei Emma! Jeg bruker Olympus på til alle bildene mine nå. Anbefales på det varmeste 🙂 Tusen, tusen takk!

 12. Så utrolig deilig det så ut! Det må virkelig prøves, kjekt med enkle og gode løsninger 🙂 Som alltid like flink, du :-):-)

 13. Takk for fantastisk tips!
  Jeg elsker å bake og lage ting fra bunnen av, men ingen ting er bedre enn når det kan gå kjapt og føles som en sunn og lettvindt løsning!

  • Jeg har ikke prøvd i ovn selv, så aner ikke hvordan resultatet blir. Men prøv 5-10 minutter på 175 grader 🙂

 14. Hei fine Eirín! Dette så veldig kjapt, enkelt og ikke minst godt ut, så det skal jeg virkelig prøve:-) har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å få i meg minst 5 om dagen, selv om jeg ikke er så spesielt glad i frukt og grønnsaker? Vil bare si at leserne dine setter stor pris på at du svarer på kommentarene!

  • Hei søte deg! Du kan jo for eksempel lage en smoothie eller juice til frokost, med rikelig av frukt og grønt tilsatt. Da får du drukket så og si alle fem + en mettende og sunn frokost i samme slengen! Ellers kan du jo gjøre litt mer ut av frukten og grønnsakene. Lag gulrøtter og dip til kveldskosen, eller eple med peanøttsmør som snacks! Grønt eple med valnøtter, brie og honning er også veldig godt. Klem!

 15. Prøvde å lage disse, men var umulig å forme dem til rundstykker fordi “røren” var så flytende. Vet du hva jeg kan ha gjort feil? 🙂

  • Røren er veldig bløt, det er derfor viktig at den sveller lenge nok til havregrynen har trukket til seg væsken. Du legger den deretter bare i hånden og former lett en ball, legger den på tallerkenen og setter den i microen 🙂

 16. Åå, takk for tips! Nå vet jeg hva kjæresten får til bursdagsfrokost på fredag 😀 Ha en fin dag <3

 17. Hei! Jeg prøvde oppskriften i dag morges, men det ble ikke rundstykker, desverre. Jeg følgte oppskriften til punkt og prikke, men forstår ikke hva som var galt? Når jeg tok rundstykkene ut av mikroen var de seige og deigete. :/

  • Årh, så utrolig kjedelig 🙁 Du ser jo på bildene hvordan mine ble, så det kan jeg ikke forstå.. Kanskje det har noe med instillingene på microen å gjøre?

Follow @ Instagram