God morgen, opp og hopp! Ifølge arkivet er det snart ett år siden jeg delte min første oppskrift på chiapudding. Spør dere meg synes jeg de bare blir bedre og bedre! For en stund tilbake delte jeg chiapuddingen med kokosmelk som er en stor favoritt (HER), men i dag vil jeg gjerne dele bringebær versjonen som ble dagens frokost og enda bedre! Dere måå prøve den ♥

raspberry chia

· Bringebær chiapudding (2 porsjoner) ·

7 ss chiafrø
50 gram ferske bringebær
3 dl mandelmelk (eller annen melk)
1 ss yacoon syrup (eller annen søtning)
5 dråper vaniljeessens (eller vaniljepulver)

Bland alle ingrediensene sammen og rør godt rundt. Viktig at bringebærne ikke er frossen! Jeg brukte frosne som jeg tinte istedenfor.. Det er ofte litt billigere enn å kjøpe ferske i butikken! Hell over blandingen i to glass, og sett kaldt over natten. Rør gjerne i glassene en siste gang før du legger deg. Neste morgen har du deilig chiapudding! Jeg toppet den med tyrkisk yoghurt, hjemmelaget müsli og ferske bringebær. Supergodt til morgenkaffen, og en vanvittig god start på dagen!

raspberry chia

Nå flyr jeg avgårde til en aldri så liten morgenøkt. Nok en fantastisk måte å starte dagen på!


Previous Post
Next Post

16 thoughts on “raspberry chia

  • Wow, så enkelt, og så raskt! Dette såg veldig godt ut 🙂 Ha en fin dag videre, fine Eirin!

  • Birgitta
    Passet perfekt med et sånt innlegg på morgenkvisten! Så inspirerende 🙂
    Tenkte å bestille chia frø fra iHerb nå. Er det noe forskjell på sorte/hvite frø?

    Og btw, når jeg går inn på bloggen din på mobilen er det så liten skrift :/ Hadde det vært mulig å få til en mobilvennlig versjon?

    Ha en fortsatt fin dag, Eirin! Du er så flink 🙂
    Klem

    • Eirin Kristiansen
      Mobilvennlig versjon kommer. Bare litt tregt fra den tekniske siden – har ventet siden nyttår… Forskjellen på hvite og svarte chiafrø er lik null. Det eneste jeg vet er at hvite kan ha et ørlite høyere fettinnhold 🙂 Klem!

      • Birgitta
        Tusen takk for svar!
        Alltid en fryd å klikke innom uansett 🙂

  • Hei!

    Kjære søte deg, hvordan kan jeg nå få innleggene dine i newsfeeden min?? Etter at du byttet plattform (?) får jeg de ikke opp lenger og jeg SAVNER deg og all den daglige inspirasjonen! Hjelp! 🙂

    Klemmer i fleng

    • Eirin Kristiansen
      Hei Rosa! Hviken newsfeed tenker du på? Bloglovin? Det skal i hvert fall være i orden der :O Kanskje du må følge meg på nytt? Klem!!

  • Christina
    Heisann Eirin 🙂
    Må bare fortelle deg at du er til stor inspirasjon! Jeg sitter alltid igjen med en god følelse og et smil om munnen etter jeg er innom bloggen din. Er utrolig at du alltid klarer å stå på, være positiv og fortsette å inspirere dine lesere slik du gjør – til tross for at du også faktisk er et menneske, og som andre sikkert har dager du føler deg dårligere enn andre. Men likevel står du på, og fokuserer på det positivet i livet. Det er virkelig flott! Tusen takk for at du gjør dagen min litt bedre. 🙂

    Apropos inspirasjon – jeg har akkurat laget meg en instagrambruker, hvor jeg kun poster matbilder. Jeg er vegetarianer, og vil gjerne inspirere folk i matveien, slik du har inspirert meg. Instagram er helt nytt for meg, og jeg har dessverre ingen følgere enda. Jeg har ikke så lyst å fortelle venner og bekjente om det enda, og lurer derfor på om du har noen tips til hvordan jeg få meg noen flere følgere. Instagrambrukeren min er jo ikke særlig attraktiv for noen, når ingen følger den.. Jeg heter forresten «freakingfreshfood». Gjerne sjekk den ut, fortell meg hva du syns, eller del den med venner eller på bloggen 🙂

    Mvh
    Christina/freakingfreshfood

  • Aldri smakt chiapudding, men det ser utrolig godt ut sånn som du ordner det hvertfall. YUM!! Heia sunt og næringsrikt kosthold! <3

  • Kristin
    Elsker alle mat-oppskriftene du deler med oss på bloggen! Alt er så enkelt og godt 🙂
    Skal lage meg chia-pudding med bringebær nå med en gang! Har ikke yacoon syrup, hva ville du anbefalt? Er sukrin+ noe jeg kan bruke i oppskriften istedenfor? 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Flytende søtning! Honning for eksempel? 🙂 Eller Agavesyrup?

  • Hanna
    Hei! Du er sikkert lei av å få dette spørsmålet, men hvor kjøper man chiafrø og er det dyrt? Jeg synes du er en fantastisk jente, Eirin og får såå mye inspirasjon og motivasjon av å lese bloggen din 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Hei Hanna! Chiafrø kan kjøpes hos div. helsekoster eller hos iHerb 😀 Så koselig å høre, setter veldig pris på det <3

  • Benedicte
    Har lenge hatt lyst til å prøve chia pudding og nå har jeg kjøpt inn ingrediensene du har skrevet over! Hvor mye vaniljepulver skal man isåfall ha (istedetfor vaniljeessesens) og hvor lenge er de holdbare i kjøleskapet? Kan de stå et par dager?

    Du er en STOR inpirasjon!

  • Dette så godt ut!! Har faktisk ikke prøvd chiapudding enda, men nå fikk jeg skikkelig lyst .. Digger oppskriftene dine 😀

  • Elise
    Mmm nam!! Hvorfor er egentlig chiafrø så bra? Hva inneholder det?
    Stor klem ❤️

    • Eirin Kristiansen
      Chiafrø er rikt på mye god næring (kalsium, kalium, jern, magnesium, essensielle aminosyrer, mineraler..) men mest av alt kjent for det høye innholdet av Omega3! Det sies at 2 ss tilsvarer mer Omega3 enn i en hel laksefilet 🙂

Comments are closed.