Hipp hipp! Planleggingen av 17. mai frokosten er i gang for fullt, og i dag har jeg vært rundt på jakt etter alt det nødvendige; langbord, stoler, hvit duk, løpere, stearinlys, 17. mai flagg, vaser, champagneglass og diverse nips naps. M og jeg var til og med innom jobben til pappa for å se om ikke vi kunne snekre sammen et langbord til 20 personer. Vel, den ideen la vi fra oss relativt raskt og vi fant heldigvis et byrå som kunne levere til utleie istedenfor. Da sparte vi litt tid, for å si det mildt! Nå gjenstår planlegging av borddekking, og i den sammenheng tenkte jeg å dele litt tips og ideer med dere til inspirasjon.

Kombiner flaggets farger med lekre kontrastfarger. Dette synes jeg er en fin til tross for litt utradisjonell tvist. I fjor gikk jeg for rosa da jeg synes dette sammen med rødt er helt nydelig! Jeg pynter med det norske flagge og fletter inn litt rosa elementer i; servietter, pynt på pavlovaen, champagnen, pikekyss..

Kvister og blomster fra naturen. Det fineste jeg vet er å hente inn kvister, grener og blomster til borddekkingen! Dessuten er det en ganske hyggelig ettermiddags-aktivitet. Ta deg en tur ut i skogen med en god kniv! Dette kombinert med noen vakre blomster fra forhandleren er en vakker kombinasjon. Jeg drømmer om hvitt brudeslør og magnoliagrener på årets 17. mai bord i ulike vaser. Håper og krysser fingre for at jeg får tak i det!

Dekk bordet i ulike høyder. Dette skaper et veldig fint visuelt uttrykk, og gir litt ‘mer liv’ til bordet. Høye champagneglass – lave drikkeglass. Høye, enkle lysestaker – lave telysglass. Etasjefat med kaker – lave skåler og fat med pålegg. Varierer blomstervasene. Da blir det så mye mer innbydende!

Gjør deg flid med de små detaljene. Knytt 17. mai bånd rundt stetten på champagneglassene, og søk deg frem til en fin måte å brette serviettene på. Legg gjerne en stilk med brudeslør inni! Kanskje du skal variere fargene på stakelysene? Hvite, røde, dus rosa for å sette prikken over i’en?

Previous Post
Next Post

11 thoughts on “Tips til 17. mai bordet

 • Charlotte
  Elsker bloggen din, men det tar så lang tid å laste inn bildene dine på nettsiden. Det tar flere minutter før alt er lastet opp og bilder og tekst er klar.. dette gjør at jeg flere ganger ikke orker å vente :/ håper det blir ordnet, du kan miste lesere pga det dessverre.

  • Hei Charlottw <3 Så kjedelig å høre at du opplever dette! Skal melde i fra til teknisk med en gang. Det går fort hos meg, så har rett og slett ikke lagt merke til det selv. Kan jeg spørre hvilken nettleser du bruker? Klem

   • Victoria
    Det går veldig tregt hos meg også. Jeg bruker Chrome og Safari. Håper det løser seg. Klem

 • Kristine
  Hei Eirin 🙂
  Kan du lage en video på hvordan du lager krøllene dine? De er nemlig så utrolig naturlige og fine!
  Dersom jeg krøller håret, har de en tendens til å bli borte etter en kort stund. Er det noe tips for å få de til å vare lenger og hvilke produkter bruker du. Gjerne også vis hvordan du sprayer på produkter både før krøllingen og etterpå.

  • Hei Kristine! :* Under story highlights ‘beauty tips’ har jeg filmet hvordan jeg krøller håret mitt fra start til slutt <3 Jeg bruker ingen produkter når jeg krøller håret fordi jeg synes de ser finest ut da! Jeg har naturlig krøller og håret mitt holder derfor veldig godt på krøllene jeg lager (kontra om man har rett hår naturlig) Klem <3

 • Elise
  Heii, så mye fin inspirasjon! Jeg lurer på hvor du har fått kjøpt 17mai bånd (de du har knyttet rundt stetten på glassene), eller om du har noen tips til hvilke butikker som kan ha det? 🙂

 • Christine
  Hei! Så fint botd 🙂 Hvor er gullbestikket fra? 🙂

 • Kjempefint 17.mai-bord! 😀 Åh, det er så gøy med feststemning og herlig frokost! 😀 <3

  https://siljealice.com

 • June
  Utrolig fin bordpynt! Lurer på hvor glassene er fra? <3

Comments are closed.