I denne månedens ’10 ting jeg vil gjøre i november’ spalte, nevnte jeg at jeg vil bruke denne måneden som en oppkjøring til desember. I desember i fjor? Da var jeg alt for stresset, overarbeidet og mye på reise. Jeg følte hele julen var over i en rekordfart uten at jeg fikk sjansen til å nyte den. Som Magnus sa så greit etter julen var over, “dette var litt av en express-jul!” Haha. Lille julaften fem minutter før stengetid sprintet vi gjennom hele Plantasjen i håp om å finne en rest av en julegran til leiligheten hans hvor han skulle stelle i stand julaften med sine kjære. Pepperkakehusene ble limt men aldri pyntet, og den kalde toro-grøten ble slukt på én skje. Klappstolene han skulle låne av meg til selskapet hang på halv åtte ut av bagasjerommet like før midnatt til julaften, og gavene ble pakket i rekordfart med fjorårets restepapir like før de skulle åpnes igjen. Vi lovet oss selv at det ikke skulle skje igjen til neste år. I år skal julen nytes!

Jeg elsker å gjøre mye ut av julen gjennom hele desember. I år skal jeg planlegge den godt, forberede meg, og rett og slett ta meg tid til å nyte alle de fine øyeblikkene. Jeg vet at ikke alle er glad i denne høytiden, men jeg håper jeg kan inspirere deg til å gjøre det beste ut av din jul hvis det er tilfellet. Skape din indre juleglede, og være ansvarlig for din egen julestemning rett og slett! Julen for meg handler ikke om selveste julaften bare, men hele desember. Lysene, luktene, de varme ullplaggene, de gode filmene, snøen som (forhåpentligvis) faller, stearinlys på morgenen og kvelden, varm kakao, hjemmelaget bakst..

1. Skriv en liste over hvem du skal gi julegaver til og hva du planlegger å kjøpe. Hvis du får gjennomført julegavehandelen i november, har du mer tid til overs til å kose deg med alt fra julebakst til jule-maraton i desember! Og julegavehandelen i seg selv blir garantert mindre stressende da det er i desember alle er ute på “jakt”. Kjøp deg en chai latte, ha julemusikk i ørene og kos deg med gavehandlingen! Gavene trenger ikke nødvendigvis koste så mye. Denne oppskriften på hjemmelaget gløgg er en fantastisk gave, som både er stemningsfull å lage og koselig å gi. Pynt den med grankvister i en fin gavepose!

2. Vi har alle en spilleliste med julemusikk. Hvis ikke, da er dette tiden for å klargjøre den! Finn stemningsfulle julesanger, og lag den ultimate julelisten. Det beste jeg vet er julemusikk i bilen mens snøen treffer ruten. Kanskje du har lyst til å sjekke ut listen min og finne deg noen sanger? Den finner du her!

3. Bestem deg for hvilken julebakst du skal bryne deg på i desember og lag klar en liste. Her finner dere masse inspirasjon til stemningsfulle oppskrifter! På min liste finner dere kakemenn, pepperkaker og julebrød blant annet. Husk at småkaker kan bakes og fryses ned hvis du vil starte tidlig!

4. Planlegg en filmkveld med venner eller familie i desember, og sett datoen før alle har fylt opp kalenderen sin. Inviter til Hjemme Alene maraton hvor julepysj er obligatorisk! Eller andre juleklassikere om dere vil. Kanskje alle kan velge seg ut én film hver til kvelden? DET er koselig, det!

5. Bestill julekort! Om du ikke vanligvis pleier å sende julekort kan dette være en hyggelig overraskelse. Et fysisk kort er mye koseligere enn en sms!

6. Begynn å tenke på hvordan du skal dekorere og husk at den fineste julepynten forsvinner først fra butikkene! Mange irriterer seg over at julen starter aaalt for tidlig i butikkene – men se på det som en fordel. Da har du sjansen til å kapre de fineste julekulene først! Så får de andre sitte og surmule hjemme i stuen sin med skjegget i postkassen når de innser at alle dekorasjonene er utsolgt. HAHA, jeg bare tuller.. Vel uansett, Illums Bolighus har i mine øyne den vakreste julepynten, og her bør dere ta turen om det så bare er for å kikke litt. Julestemningen du forlater butikken med er tross alt gratis ✨

Previous Post
Next Post

16 thoughts on “How to prepare for Christmas

 • Åh, for en herlig liste – jeg kjenner jeg fikk skikkelig julestemning jeg! 😀 Fine bilder også, nå gleder jeg meg til å pynte til jul!<3

  http://siljealice.com

 • Celine

  Hvor er juletrefoten deres fra?

  Utrolig mange bra tips! Tror jeg skal benytte meg av dem for gleder meg så mye til å å pynte allerede!

 • Ingrid

  Hei Eirin! Har bare ett spørsmål om New York siden du har vært der så mye. Hva bruker du for å komme deg fra plass til plass, ser avstandene der er ganske store, og tar det lang tid med feks taxi? Håper på svar!

  • Hei Ingrid! Du MÅ kjøpe deg Metro Card til undergrunnen å laste ned NYC Subway appen. Da legger du bare inn hvor du skal, så legger den opp en rute for deg (hvilken bane du skal ta, eventuelt hvor du må bytte) Dette er desidert den beste måten å komme seg rundt i byen på 🙂 Dessuten er det en opplevelse i seg selv å ta undergrunnen – et helt eget liv under bakken! Taxi er håpløst, både dyrt og tidskrevende da det er så mye kø og trafikk i NY. God tur <3

 • Såå koselig! Håper du får en fin og avslappende oppvarming til desember, og ikke minst en magisk jul! Det fortjener du virkelig <3 Gleder meg til å se alt det inspirerende du viser her inne fremover. Håper du har en nydelig tirsdag! Stor klem <3
  http://www.charlottetunes.no

 • tonje

  ÅÅ fikk skikkelig julestemning av dette innlegget <3

 • Amanda

  Hei Eirin 🙂 herlige tips. Gleder meg til å lese flere koselige jule innlegg i desember. Skal sikre min desidert favoritt julepynt hos hageland på torsdag! klem

 • Benedicte

  Hei! Ville bare si at du virker som et helt fantastisk menneske, du virker like god på innsiden som på utsiden. Du er mitt største forbilde og min største inspirasjonskilde. På dårlige dager kan jeg lese bloggen din eller boken din og straks føle meg bedre. Ønsker deg alt godt av hele mitt hjerte, fantastiske du. Syntes du er et sterkt, klokt og god-hjertet menneske.
  Stor klem

 • Stine

  Hei! Hvor lenge holder gløggen seg? Tenkte å lage for å gi i julegave, men det er kanskje for tidlig å lage det allerede nå? 🙂

Comments are closed.

Translate