Denne julen lagde jeg hjemmelaget gløgg for første gang, og det blir definitivt en ny tradisjon. Det smaker SÅ mye bedre enn den man kjøper i butikken! Tusen takk for alle oppskrifter dere har delt med meg. Cath og jeg prøvde oss på en av dem, og det ble en stor suksess. Vi hadde den ferdige gløggen over på glassflasker, og disse er supre som julegaver eller vertinnegave i julen. Også så raskt og enkelt å lage! Nå er det bare til å hive seg rundt. Mmm…

· O p p s k r i f t e n ·

♥ ♥

4 dl solbærsirup
5-6 dl vann
1 L eplejuice
4-5 ferske ingefærskiver
10-12 nellikspiker
2 kanelstenger
1/2 sitron, i skiver
1/2 sitron saften
Slik gjør du: 

Bland sammen alle ingrediensene og gi dem et lett oppkok. Smak til mengden solbærsirup og vann etter smak og behag.
La gløggen stå å trekke 10-30 minutter og sil av krydderet. Serveres med rosiner og hakkede mandler. (Gir ca. 2 liter)

Tips: kjøp glassflasker og merkelapper billig hos Lagerhaus. Kok opp en stor mengde gløgg og pynt med grankvister! Hjemmelagde gaver er det beste synes jeg, og jeg vet at jeg hadde blitt sykt glad for en flaske til jul! I dag er det lille julaften, og jeg pakker weekend baggen. Nå bærer det hjem til jul! ♥

10 Responses to Julens oppskrift│gløgg

  1. Hei Eirin! Ser du ofte nevner Lagerhaus, er dette en nettbutikk eller en fysisk butikk? Kos deg i julen 🙂

  2. Hei, Eirin! Har du link til den blåe suiten fra nelly du la ut på instagram tidligere, eller er det kanskje utsolgt?

  3. Hei Eirin.
    Kan du legge ut sånn årskavalkade med hva du har gjort hver måned gjennom året? Med bilder og slik. Som en slags oppsummering av året. Det er alltid gøy og lese og se.
    Ha en fin jul med familie 🙂 du er super, elsker blogggen din.

  4. Hei. Siden januar måned nærmer seg, kunne du ha laget et innlegg om ting du vil gjøre/ skal få gjort den måneden? Trenger inspirasjon for januar måned for meg er ganske tung, lang og kjedelig måned! Og kunne du eventuelt laget et innlegg om ting man kan gjøre på nyttårsaften eventuelt hva du skal gjøre? Ønsker deg en fin jul videre flotte Eirin.

Follow @ Instagram