Dette er den perfekte tiden på sommeren til å plukke rips og solbær, og hvis du har en busk i hagen (eller vet om et sted du har mulighet til å plukke) har jeg et lite tips til hva helgeaktiviteten kan være! Nemlig å lage din egen gele, på ekte fransk vis. Ikke bare er det hyggelig i seg selv å plukke bær – ikke minst veldig avslappende! Men ingenting er som å toppe helgens varme rundstykker med hjemmelaget pålegg. Eller vaflene på søndagen, for den saks skyld!

Da jeg besøkte mormor og morfar på bursdagen min forrige uke plukket jeg meg en full boks med modne bær i den fine, store hagen deres. Akkurat som jeg gjorde da jeg var barn! Søte minner.. Hver gang jeg skrur av lokket og forsyner meg tenker jeg på dem. Det er jo litt ekstra hyggelig i seg selv, eller hva!

1/2 dl vann
500 g rips og solbær
Saften av 1 sitron
250 g sukker

1. Først koker du opp bærene i en kjele med fersk sitronsaft og vann. La dette koke i 3-4 minutter. 2. Deretter presser du ut saften av bærene i en kjele gjennom en fin sil. Av 500 g bær fikk jeg ca. 280 g saft. 3. Deretter koker du opp saften med sukkeret. Det sies at man skal ha lik mengde sukker som man har av gram med saft, men jeg tok litt mindre sukker og det gjorde absolutt ingenting. La saften koke i 13 minutter, og hell den deretter over på et rent syltetøyglass. (Disse fra Lagerhaus synes jeg er kjempefine!) 4. Sett kjølig i 24 timer og nyt din hjemmelagde rips- og solbærgele, flinkis!

..  Og med dette ønsker jeg dere en søt (og kanskje liiitt syrlig) helg! ✨

Previous Post
Next Post

7 thoughts on “På slang i mormors hage

Comments are closed.