Makarska er en liten by i Croatia som både jeg og M har falt pladask for. Eller, han gjorde det vel riktig nok lenge før han møtte meg, men tok meg med dit i fjor sommer for (min) første gang. Vi måtte tilbake i år også! Jeg liker å reise og oppleve nye steder, men i år følte jeg for å reise tilbake til et kjent sted og bare fokusere på fullstendig avslapning og kjærligheten. En ferie i Makarska byr på lave skuldre og late dager, samt romantiske kvelder langs promenaden eller strandlinjen mens solen går ned og farger byen rosa. Ønsker du å reise på ferie for og koble helt ut, er dette en fantastisk destinasjon for deg ✨

A p a r t h o t e l  M i r a m a r e   ⭐️⭐️⭐️⭐️

Aparthotel Miramare er vår favoritt. Det var her vi bodde nå, og hotellet kunne ikke hatt en mer sentral beliggenhet. Her er frokost inkludert, og man har også flotte spa-muligheter med utendørs + innendørsbasseng, treningsrom mm. Rommene er moderne og stilrene, og de ansatte er hyggelige. Det må nevnes at ikke alle rommene har balkong, men jeg kan absolutt anbefale å betale litt ekstra for dette. Det er så verdt det! Ingenting er som å kunne sette seg ut hit på kveldene, smøre seg inn i aftersun, ta et glass vin, spille litt kortspill og bare nye utsikten utover promenaden og de mektige Biokovo-fjellene.

G u e s t h o u s e  A r o m a  ⭐️⭐️⭐️

Dette er et leilighetshotell og her bodde vi i fjor sommer. Man bor ikke like sentralt som på Miramare, men lengre opp mot fjellsiden. Vi brukte vel rundt 10 minutter å gå ned til stranden. Her lever man litt ‘enklere’ uten frokost og basseng, men jeg elsket det likevel. Rett over veien er det et lite bakeri hvor man kan dra å handle ferske bakevarer og alt man trenger for en nydelig frokost. Denne nytes selvfølgelig på balkongen, med verdens deiligste havutsikt!

H o t e l  O s e j a v a  ⭐️⭐️⭐️⭐️

Dette hotellet har fått topp rating, og har en helt nydelig belliggenhet ved promenaden. Det ligger ikke langt fra Miramare, og er veldig populært. Jeg har ikke bodd her selv enda (kun vært på restauranten), men tenkte likevel at det var fint å ta det med som et alternativ til dere.

Dagene i Makarska går for det meste ut på å slappe av på stranden, bade, spise lunsj på en av de mange sjarmerende restaurantene som er linet opp langs stranden, og hyggelige gåturer i gamlebyen. Stranden er alltid full, men som en leser tipset meg om – hvis man går til enden på venstresiden av stranden er det mange fine, rolige steder å slå seg til ro. Jeg kan også anbefale å leie paddleboat når havet er rolig, og tilbringe noen timer på den for sol og bading.

Dra på utflukter. Langs havnen er det mange båter som tilbyr utflukter til øyene rundt Makarska, og dette er en fin mulighet til å få sett litt mer. Ikke minst en nydelig opplevelse! Man kan også leie vannscooter en hel dag for rundt 1000 kroner. Vi gjorde dette og kjørte til øyen Brac selv. Helt fantastisk!

Kjøp is og spaser langs havnepromenaden. Makarska har verdens beste is, og slår knockout på de fleste. Dette er de kjent for! Nyt en is mens dere spaserer langs den fine havnepromenaden, som er fylt med palmer hele veien. Man kan også ta en 45 minutters sightseeing båttur på kvelden (dere ser skiltet i starten av promenaden, avgang er hver time fra klokken 17:00 og utover). Dette er veldig koselig, og en fin måte å se byen på 🍦

Dagsturer til Split og Dubrovnik. Som nevnt er Makarska en liten by, og skal man være i to uker kan jeg absolutt anbefale å ta en dagstur til Split eller Dubrovnik. Ønsker man å shoppe, er Split definitivt det beste alternativet! Her har de Zara og en hel del kjedebutikker, samt mindre og sjarmerende butikker i gamlebyen. I Makarska er det ikke særlig til shopping, sånn at det er sagt. Det finnes ett shoppingsenter såvidt jeg vet.

Lyst til å kjenne på litt adrenalin? På bursdagen min i fjor dro vi på Zip Line og det var så gøy! Spør i resepsjonen, og de ordner turen for deg. Hvis ikke kan du også booke på nett. Sett gjerne av en halv dag til dette. Man blir hentet og kjørt opp i fjellene hvor alt foregår. Deretter blir man kjørt tilbake!

En tur på byen? Da må dere dra på Deep! Eller ‘The Cave’ som mange kaller det. Dette er en nattklubb i en grotte/hule (!!) som ligger langs stranden. Faktisk rett ved hotellet Osejava som jeg tipset om. Jeg har vært der to ganger, og det har vært like crazy hver gang. Haha! Det må faktisk oppleves. Kan derimot ikke anbefale å gå med åpne sandaler, for her blir det fort trangt om plassen. Jeg kom hjem med nedtrampet, blodig tå. Men så verdt det, haha!

B u r a  🐟

Bura er en helt nydelig fiskerestaurant som ligger langs vannkanten i starten av havnepromenaden. Her er det virkelig magisk å sitte på kvelden, og maten er helt nydelig. Blåskjellene er virkelig å anbefale! Book gjerne bord tidlig å be om og få det nærmest vannkanten. Det er så hyggelig!

H r p i n a  🥘

Hrpina er en dødskoselig og intim restaurant som ligger skjermet inn mot gamlebyen (der finner dere også den rosa veggen jeg har lagt ut bilder av, hvor dere kan knipse fine bilder) Jeg kan virkelig anbefale å bestille bord på forhånd, hvis ikke er det en mulighet for at man ikke får plass. Alt jeg har spist her har vært nydelig, og familien som driver restauranten byr på den beste servicen. Du føler deg som hjemme! De er kjent for nasjonalretten ‘Peka’ og denne retten må dere prøve. Den tar fire timer å lage, så man må ringe inn dagen før å si at man ønsker den. Må faktisk bare prøves!

L e m o n  G a r d e n  🍝

Langs stranden bugner det av restauranter, og ikke alle er like gode. Lemon Garden derimot har muligens den beste pastaen jeg noensinne har smakt! Jeg tror vi spiste den fem ganger i løpet av turen. Den heter truffle pasta with beef strips. Så syyykt sykt god! Dessuten får du tak i Pepsi Max her (winning!!)

B o u n t y  🍔🥩🍦

Verdens beste iskrem får du hos Bounty. Mango med hvit sjokolade er min favoritt, men alle er virkelig nydelige og faktisk bedre enn italiensk is – yes! På restauranten har vi også spist utallige mange ganger. Her kan jeg virkelig anbefale biff på hot stone for to personer. Da kan du tilberede kjøttet selv på en varm sten, med masse deilig tilbehør og sauser. Ellers er ikke resten av menyen sånn ‘wow’ foruten blåskjellene og burgeren som også er veldig god.

M r  W o k  🍜

Hvis du har lyst på en rask lunsj uten å sette deg ned på en restaurant, kan jeg anbefale og ta med takeaway fra Mr Wok. Nudlene med biff og peanøtter kan virkelig anbefales! Det er deilig å ta med seg lunsjen på stranden også noen dager, synes vi. Gjøre det enkelt, rett og slett.

C r ê p e  a t  P a l a č i n k e  🥞

Okey, dere MÅ kjøpe crêpe her med Lino Lada Milk pålegg. Dette er tusen ganger bedre enn Nutella, og det trodde jeg aldri jeg skulle si! Begge gangene vi har vært i Makarska har vi kjøpt med hjem haugevis av dette pålegget. Det smaker hvit sjokolade bare enda bedre, om mulig. Bare et lite tips 👅

Som nevnt er det ikke mye shoppingmuligheter i Makarska, foruten noen små lokalbutikker her og der. Ønsker du derimot å trekke deg unna strandlivet en dag å shoppe litt, kan jeg anbefale å ta en dagstur til Split. Bussen tar rett over en time, og her finner du alt du kan tenke deg!

Previous Post
Next Post

35 thoughts on “My guide to Makarska

 • Skadi
  Åhh, så herlig guide.😍 Kjæresten og jeg har vært i Makarska flere ganger og vi blir aldri lei. Nå har vi to dager igjen av ferien vår her, så vi skal absolutt prøve ut noen av mat-anbefalingene dine. Jeg personlig anbefaler også restauranten “Bruschetta” – en koselig italiensk restaurant med mulighet til å sitte nesten ved stranden. Vi har spist der ca. seks kvelder og har alltid vært fornøyd med servicen og god mat. Anbefaler pastarettene.👍🏼

 • Kristine
  Hei hei
  Flott guide du har laget
  Blir nok Kroatia og hotell miramare neste år på oss
  Drar dere med Ving?
  God sommer videre og nyt sommer i Bergen på sitt beste idag☀️☀️☀️

 • Mathilda
  Hei vakre!
  Lurte bare på hvor du har kjøpt den nydelige kjolen?
  Smask❤️

 • Jeanette
  haha,hele denne tiden har jeg trodd dere var i Madagaskar! 😛

 • Susanne casandra
  Denne gaiden skal bli brukt neste år 🙂 gleder meg allerede har brukt Barcelona gaiden din i år å er storfornøyd 🙂

 • Julie
  Herlighet, for noen innlegg du lager! Gjennomførte, inspirerende og alltid god kvalitet på tekst og bilder.

  Ha en fortsatt fin sommer ☀️😄

 • M.m
  Hey! 🙂 lino lada får du kjøpt på eurocash i svinesund! Hvis du skal på noe harrytur da… 🙂

 • M
  Åååå!! Vi har vært i Makarska maaaange ganger og hadde faktisk bryllupet vårt på Osejava for noen år siden ❤️ Fantastisk hotel, vil absolutt anbefale å bo der. Nå er det to år siden sist vi var der, men nå fikk jeg skikkelig savn tilbake, så neste år må det bli Makarska igjen ☀️

 • Moba
  Hvor er klokken du har på første bilde fra?? Nydelig!!!

 • Johanne
  Hei!
  Vi vurdere og bestille tur hit, men hvilke sider har dere brukt for å bestille?
  Syns det virker som er mareritt og komme seg fra flyplassen og rundt. Kan du ikke dele noen sånne tips også? Og litt hvordan man kommer seg rundt i Kroatia om man ikke kan leie bil?

  • Vi bestilte via apollo, da er det charter med buss til og fra flyplassen. Var veldig enkelt 🙂 I fjor reiste jeg ikke charter, og da tok jeg bare bussen rett utenfor flyplassen inn til Split, og deretter til Makarska! Det er ikke vanskelig! 😍 Vi har bare tatt taxi som er billig, men bilutleie finner du mange steder hvis dere ønsker det. De er alltid behjelpelige på hotellet med slike ting!

 • Mia
  Pastaen på Bruschetta anbefales veldig! 😍😍

 • Christina
  Hei!
  Super guide. Skal selv til Makarska-kysten neste uke. Ble veldig nyskjerrig på vannscooter-turen til Brac. Var det langt? Kjørte dere fram og tilbake, eller gikk dere i land? Isåfall hvor?

  • Hei Christina! Man kan legge til ved kaien når man kommer til Brac, det gjorde vi 😀 Vi brukte vel en halvtime hver vei ca! Kommer an på hvor fort man kjører også, såklart. Anbefaler å leie en dag det er lite vind, da er det mye bedre å kljøre mtp. havet <3

 • Sarah
  Takk for fine tips og kjempefin guide! <3

 • Therese
  Hvor får man leid sånne padlebåter du har nevnt tidligere? Pris? Verdt pengene? Hører at strendene der fort blir veldig full!

  • Det ligger båter langs stranden du kan leie 😀 Jeg synes det er verdt pengene! Mener det koster 70 kuna for en time.. Det er 90 norske 😀

 • Ida
  Tror jeg må til Makarska neste sommer altså😍

 • Anonym
  Hvor leide dere vannscooteren? og trengte man båtførerbevis? :D-)

  • Vi leide vannscooter langs havnepromenaden! Trenger ikke båtførerbevis her – de spurte ikke om det i hvert fall 🙂

 • Helene
  Hvor er den jeansen du har på deg på instastory fra? Kjempe fin!

 • Rikke
  For en utrolig fin plass! Dit fikk jeg skikkelig lyst til å reise 🧡 Et spørsmål, hvilken app bruker du for å skrive på bildene og lage det malingsstrøket (om man kan kalle det for det)? 🧡

 • Camilla Berge Johansen
  Hei

  Vi har tenkt oss til Makarska i September. Står mellom Makarska eller Podgora, har du vært i sistnevnte? Hørtes spennende ut med vannskuter, hvor leide dere dette?

 • Camilla
  Hei

  Vi har tenkt oss til Makarska i September. Står mellom Makarska eller Podgora, har du vært i sistnevnte? Hørtes spennende ut med vannskuter, hvor leide dere dette?

  • Jeg har ikke vært i Podgora, nei! Vi leide langs havnepromenaden 😀

  • Mari
   Hei Camilla,
   Dersom dere reiser til Kroatia for varme og uteliv, så skjer det ikke så mye hverken i Makarska eller podgora på denne tiden. Sesongen er som regel ut august. Temperaturene er også så som så. Split og Dubrovnik derimot er bra også i september da dette er større byer.

Comments are closed.