Jeg elsker thrillere som får meg til å holde pusten i spenning. Hvis du planlegger filmkveld med kjæresten vil han garantert være litt ekstra glad i deg etter disse filmopplevelsene. Her snakker vi ikke chick flicks! (Disse måtte jeg greit legge på hyllen da jeg møtte M…) Jeg har plukket ut noen av mine favoritt thrillere som jeg sent vil glemme… Len deg tilbake, dra dynen inn i sofaen, plasser hånden dypt ned i godteposen og forbered deg på høy puls!


The Impossible er basert på den sanne historien om en familie som er på ferie i Thailand. Med lave skuldre og familieidyll, har de liten anelse om hvilken tragedie de har i vente. I 2004 inntraff den enorme tsunamien fra det indiske hav, og filmen gjenskaper tragedien på en sterk, brutal og nervepirrende måte.

Sully er en fantastisk god film, med Tom Hanks i hovedrollen. Filmen handler om kaptein Chesley «Sully» som under ruteflygningen US Airways i 2009 (sann historie) blir tvunget å nødlande i Hudson elven like etter takeoff på grunn av fugler. Sullenberger og styrmann Jeff Skiles hylles som helter, men må forsvare seg når den amerikanske flyhavarikommisjonen, sår tvil om Sullys handlinger og påstår at han kunne ha landet trygt på nærmeste flyplass.

13 Hours. Jeg elsker filmer som denne! Jeg var helt lamslått i flere timer etter jeg hadde sett filmen, og misunner faktisk alle som ikke har sett den enda fordi den er så utrolig bra. I 2012 måtte et sikkerhetsteam på seks personer slåss for å forsvare USAs konsulat i Benghazi under et terroristangrep. Filmen er så bra laget at man føler at man er med i den selv! Dette er en nervepirrende film om de virkelige hendelsene som definitivt får deg til å holde pusten!

The Call er en fantastisk god thriller med Halle Berry i hovedrollen. Uten tvil en av de beste jeg har sett, twice! Jordan er den erfarne nødtelefonoperatøren, som får en skjebnesvanger telefon fra en tenåring. Jenta har blitt kidnappet og befinner seg i bagasjerommet til en syk morder. Timeglasset renner ubønnhørlig mot slutten, og Jordan innser at hun må konfrontere en morder fra sin egen fortid for å kunne ende massemorderens drapsrekke.

The Kingdom. Elsker du 13 Hours (og Jamie Foxx), vil du elske denne! I et av de mest gruoppvekkende angrepene mot vestlige i dette området, har selvmordsbombere drept mer enn 100, og såret mer enn 200 ansatte i et oljeselskap og deres familiemedlemmer i Saudi Arabia. Mens byråkratene diskuterer territorialprinsippet, forhandler spesialagent Ronald Fleury og bombeekspert Grant Sykes, kriminaltekniker Janet Mayes og etterretningsanalytiker Adam Leavitt seg fram til en hemmelig fem-dagers tur inn i Saudi Arabia for å finne galningen som står bak bombene.

47 Meters Down. Denne filmen trodde jeg skulle være elendig, men jeg gav den en sjanse og den var ikke så verst! Ikke høyest på favorittlisten, men byr likevel på mye spenning. To søstre reiser på ferie til Mexico etter Lisa’s rotete brudd med kjæresten. Etter å ha blitt stemplet som “kjedelig” ønsker hun å utfordre seg selv og sin eventyrlige side, og etter et møte med Benjamin og Louis i en bar blir søstrene overtalt til å bli med dem på sin livs opplevelse. Men når buret de sitter i under vann blir revet vekk fra fartøyet synker jentene raskt ned til havbunnen. Fanget, omringet av haier og med lite oksygen igjen..

Taking Lives. Med Angelina Jolie i spissen er denne filmen allerede en vinner! Denne thrilleren er skikkelig mindfuck, og du vil aldri kunne tenke deg til slutten før… slutten. Agent Scott (Jolie) må hanskes med en vanskelig sak når etterforskere i Montreal motvillig ber om utenforstående hjelp til å finne ut hvordan en smart seriemorder tenker. Spesialetterforskerens innsikt tilsier at den kamelonaktige morderen overtar livet og identiteten til ofrene. Scott er i en ukjent by, uten noen å stole på. Stoler noen på henne? Hun er omgitt av mistanker og motvilje i en sak som er blitt grøssende personlig. Love it!

Room. Fem år gamle Jack har levd bak lukkede dører sammen med moren hele sitt liv. Da moren var tenåring, ble hun kidnappet av en mann som siden har holdt henne fanget i et lite rom og unnfanget Jack med henne. Etter mange år lykkes hun endelig å unnslippe fangenskapet sammen med Jack, men verden utenfor er både fortryllende og svært skremmende når man ikke er vant til den. Denne filmen er både spennende og rørende! Jeg elsket den ♥

Alle filmene utenom Room og The Kingdom (Tv2 Sumo) finner dere på Netflix.

Previous Post
Next Post

9 thoughts on “8 filmtips til helgen

 • Vilde

  Tsunamien skjedde i 2004, ikke 2014 😉

 • Vårild

  Heia! Du bør se Collateral Beauty hvis du ikke har sett den! Så utrolig gøy med slike innlegg! Mine foreldre skal til NY i mai og jeg skal sende med en liten ønskeliste, jeg lurte på om du har noen «tips» til hva jeg kan ønske at de skal ta med tilbake? Håper helgen din blir kjempe fin – det fortjener du?
  Hilsen Vårild☺️

 • Stine

  TUSEN TAKK!! Elsker å se nye filmer, så jaaaa til flere slike innlegg 😀

 • Anniken

  Mange spennende filmtips! Tusen takk for at du også skriver hvor man kan se filmene, det har jeg savnet i lignende innlegg på andre blogger!?

 • Helene

  Ååå, perfekt innlegg! Trengte noen tips 🙂

 • Victoria

  Fortsett gjerne med slike innlegg!?allerede sett 13 hours og The call, fy søren så spennende!!

 • Lene

  Yey fortsett med slike innlegg!

Comments are closed.

Translate