· W E L C O M E  J A N U A R Y ·

Vi er godt inne i årets første uke, men da jeg skrev overskriften rynket jeg litt på nesen. For første gang føler jeg meg ikke klar for å gå slipp på verken desember eller jul! Det er en så hyggelig tid.. Personlig synes jeg at januar og februar er de døveste månedene i året. Oops! Men da er det bare til å gjøre det beste ut av det, og sette seg noen fine mål som kan gjøre den grå tiden litt mer fargerik. Nytt år, spalten fortsetter! Her er 10 ting jeg vil gjøre i januar ↓

· 10 THINGS I WANT TO DO THIS MONTH ·
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1. Ekstrem opprydning. Med tanke på at det er et splitter nytt år, har jeg lyst til å starte på nytt! Ytterbod, innnebod, kjøkkenskap, baderomsskuffer, hyller og skjenker i leiligheten skal tømmes, ryddes og organiseres. Også klesskapet! Selv om man kanskje ikke ser disse stedene til enhver tid og det ellers er ryddig der øyet kan se, er det noe med følelsen av at alt er organisert og vite at det er orden på ting. I hvert fall etter min mening. I helgen skal jeg prøve å skaffe en stor bil jeg kan fylle opp. Deilig når det først er gjort!

2. Lage en ny bakgrunn for nyåret! Jeg elsker å putle med dette, og ikke minst blir jeg glad av en inspirerende bakgrunn hver gang jeg åpner skjermen. Når den er klar skal jeg dele den med dere også!

3. Lese flere bøker. I og med at fokuset er på å rydde og organisere denne måneden, tenker jeg at boken ‘Magisk opprydning’ av Marie Kondo på sengekanten blir en fin start. Jeg har lyst til å bli flinkere til og sette av tid til bøker. Det er noe med det å rømme fra sin egen verden og inn i en annen. Befriende, lærerikt og inspirerende!

4. Rydde bort julepynten. Bu-huu! Innen 13. januar må julepynten bort, og da blir det naturligvis et mål for måneden. Jeg gruer meg skikkelig! Ikke bare fordi det er litt trist, men også fordi det er et prosjekt i seg selv å demontere og rydde av det gigantiske juletreet. Haha!

5. Lage mer mat. Jeg elsker å lage mat og jeg elsker å bake, men i 2017 ble det ikke mye tid til det. I år vil jeg ta meg mer tid! For meg er det som terapi å stå på kjøkkenet og lage gode retter, prøve ut nye ting.. Her forleden lagret jeg en hel haug med oppskrifter fra MatPrat som jeg har lyst til å prøve meg på i januar. Disse har jeg limt inn i oppskriftspermen som står på kjøkkenbenken!

6. Nye rutiner. For at jeg skal komme meg gjennom hele 2018 motivert og inspirert med overskudd, har jeg innsett at det må endringer til. Jeg har laget meg en ny og oversiktlig timeplan til hverdagen, hvor jeg har spesifistert når jeg skal jobbe med hva (blogg, prosjekter, mails, regnskap, magasinspalter etc…) og når jeg skal tillate meg lunsjpauser og treningsøkter innimellom. Ikke minst når jeg skal klappe igjen MacBooken å si at nå er arbeidsdagen over – slik som enhver jobb! På slutten av året hendte det ofte at jeg satt klistret til skjermen til langt utover dagen før jeg i det hele tatt tok meg en matbit eller frisk luft. Til slutt sa kroppen stopp og der vil jeg ikke havne igjen.

7. Følge med på boligmarkedet. M og jeg har snust på boliger den siste tiden, og vi har faktisk vært på visning også rett før jul! Det blir nok lenge til vi lander på noe, men det er en spennende tid. Plutselig dukker drømmehuset opp!

8. Ta meg fri hver lørdag! Istedenfor å blogge 7 dager i uken non-stop, har jeg bestemt meg for at jeg i år skal ta meg fri på lørdager. Da får jeg en dag i uken til å hente krefter, og jeg tror dette vil være en ‘win-win’ situasjon for både meg og dere. Da har jeg mer inspirasjon til å oppdatere gode innlegg ellers i uken, samt hyppigere. Målet er ett innlegg hver morgen og kveld ellers i uken!

9. Slutte å være en tidsoptimist. Jeg hater å komme forsent og blir fysisk dårlig hver gang – likevel klarer jeg det gang på gang på gang! Det er så ille.. I januar vil jeg bli flinkere til å beregne tid. Da sparer jeg meg for stress også!

10. Ta meg mer tid til selvpleie å booke time hos Naprapat. Jeg har et håp om at jeg skal klare å sette av én dag i uken hvor jeg pleier skrotten litt ekstra. Ansiktsmasker, hårmasker, skrubb.. Jeg er også stiv som en stokk, har verdens verste kroppsholding og er full i knuter i både rygg og nakke fordi jeg henger over dataen hver dag. I januar ønsker jeg å få fingen ut og booke time hos Naprapat eller lignende som jeg kan gå fast til. Mer fokus på helsen i 2018!

Previous Post
Next Post

27 thoughts on “10 ting jeg vil gjøre i januar

 • Andrea

  Godt nytt år søte deg! Du har så mye fint, så jeg lurte på om du har bruker på Tise eller Finn.no der går ann å følge??

 • Eirin

  Slet med det samme. Gikk til kiropraktor og kom ut som et nytt menneske – anbefales virkelig! Er der jevnlig, og opplever forbedringer både i balanse, stivhet, kroppsholdning og ikke minst så har jeg mye mindre hodepine ☺️

 • SK

  Hei, Eirin:-)
  Fin liste du har laget deg og det er så koselig og se at ting går så bra med deg og M!
  Jeg vil virkelig anbefale deg og gå til Rune Abø på Maxliving på Sartor Senter. Jeg har slitt i årevis med senebetennelse i armene og knuter overalt og ble HELT frisk av en behandling! Vidundermann, virkelig! Og han er så hyggelig:-)
  Stor klem<3

 • Anna

  Hei Eirin,

  Jeg lurer på hva som skjedde med det store prosjektet ditt som skulle lanseres i Desember og alt?
  Og du snakket jo så mye om det og om en God Morgen Norge tur, ble det ikke noe av eller kommer det senere?

  -Anna

 • Silje

  Hvilke område i Bergen tenker dere å kjøpe bolig i?:-)

 • Evelina

  Hva synes hunden din om raketter? Synes selv det er trist at så mange dyr ødelegges for lovet pga raketter.hadde seg en hund som levde 14 år med konstant angst etter sin første nyttårsaften .ble både vettskremt av alle små lyder og aggressiv flyttet helt øde for hennes skyld,er ikke for å avlive dyr for noen pris .men sett med egne øyne hva raketter gjør .pluss hørt om mange som avlives etter nyttår pga sine varige skader.jenta mi turde ikke tisse ute på mange dager og ikke gå på balkongen før i april.sier sitt.tenk på alle skogsdyr og fugler også….

  • Hunden min er heldigvis ikke så veldig redd for raketter. Han var faktisk mye bedre i år enn i fjor! Han reagerte ikke noe særlig annet enn et lite knurr. Synes dog det er trist at folk skyter opp så lenge før og etter 12 – spesielt med tanke på hundene som er vettskremte 🙁

 • Jeanette

  Er så enig med deg at januar og februar er to utrolig kjedelige måneder! Men heldigvis går tiden fort,før vi vet ordet av det er vi i mars!

 • Susannecasandra

  Her var det mange fine punkter 🙂 vill du og M flytte sammen ?:)

  • Det var ikke planen i utgangspunktet nå, men det er klart vi vil det med tiden og da er det lurt å følge med tidlig. Det tar lang tid å finne den perfekte boligen 😀

 • For en fin og inspirerende liste! Elsker at du ikke fyrer på med helt syke mål, men faktisk ting som er realistisk. Tror vi ofte tenker at vi skal klare alt i hele verden, når det faktisk ikke er realiteten for noen av oss (omtrent).. Hah! Håper du nyter de første dagene i året. Gleder meg til å følge deg videre i 2018 også! Målet mitt er å komme i gang med blogg og skole skikkelig. Det er det jeg vil fokusere på, så da skal jeg gjøre det også! Bloggen skal få en rimelig stor makeover, så det gleder jeg meg til. Friske og nye ark <3 Stor klem

  • Fine mål Charlotte, dette fikser du <3 Gleder meg til å se hvordan bloggen din blir etter makeover 😀 Du er fantastisk <3 Klem

 • Karoline

  Vil gjerne anbefale deg å gå til fysioterapeut, da disse har god kunnskap om alt fra trening til holdning, og sammenhenger mellom det som foregår i kroppen! Tror du vil få god og fullstendig hjelp dersom du drar til en flink fysioterapeut. Lykke til!

 • Julie

  Finnes det noe mer inspirerende enn disse innleggene? ? for en herlig liste du skal gjennom, men nå er jeg også det type mennesket som elsker å rydde og organisere bare for å ha noe å pusle med, haha!

 • Anonym

  Vil du forhåndslage innlegg til lørdagene eller kommer det ingen innlegg da? <3

 • Oda

  Synes det høres ut som en god ide å ta fri på lørdager. Da skal man kose seg med seg selv og godt selskap❤️ Kvalitetstid er viktig!

 • Vilde

  Ok, da er det bestemt – jeg kjøper leiligheten din når dere finner noe!

  Kan anbefale Petter Haukeland om du trenger naprapat. Han er faen meg rene magikeren.
  Han øverste her: https://www.totalkropp.no/om-oss

 • Maria

  Det var du som anbefalte meg boken av Marie Kondo, og den har jeg lest så mange ganger at jeg ikke har oversikt – den er fantastisk! Den har hjulpet meg masse mht til å få bort rot og fysisk “støy”. Skal sannelig ta den frem igjen nå og bruke tipsene til å få ut enda mer i 2018. Lykke til, du kommer til å elske boken, tror jeg! <3

 • Maiken

  elsker organisering. blogg om det, og gode tips innenfor tydding 😀 da blir jeg glad

 • Marte

  Det blir nok bra for deg med fri på lørdager 🙂

 • Isabell

  Hei Eirin,
  Jeg vil komme med en anbefaling rett fra hjertet <3 Hvis du sliter med knuter, stiv rygg og nakke så vil jeg virkelig anbefale Knut Kvist. Han driver klinikk i sentrum, og fikser alle problemer relatert til muskelknuter i rygg og nakke (og mye mer). Jeg har tatt flere behandlinger, og fy som det hjelper! Jeg kan si at det gjør litt vondt (men man overlever), men med vondt skal vondt fordrives, er det ikke det man sier? 😀 Du kan lese mer om det her hvis du vil: https://www.imssmerteklinikk.no.
  Stå på videre, du er flink <3
  Lykke til med behandling, uansett hva du lander på 🙂

Comments are closed.

Translate