· W h e r e  t o  e a t ·

For breakfast, brunch and lunch you should go to..


Federal Cafe
Carrer del Parlament, 39

Fedral Cafe er helt fantastisk, og her må du dra hvis du er sulten på en god frokost. På menyen finner du alt du kan tenke deg – scrambled eggs med bacon, avocado toast, yoghurt, müsli, smoothies og juice.. Ikke minst verdens beste latte! Jeg og ♥ snakker fremdeles om den hver morgen.. Det er et skikkelig kult sted, og har du plass til overs i magen, kan jeg anbefale gulrotkaken til dessert. Er det ferie, så er det ferie! Kos deg med alt du vil, mener jeg.

Brunch & Cake
Carrer d’Enric Granados, 19

Dette stedet er suuuperpopulært, og vi måtte vente en liten halvtime for å få bord midt på lyseste dagen. Men gud, det var så verdt det! Jeg har aldri vært på et lignende sted og spist i hele mitt liv – hver eneste rett på menyen hadde en personlig vri, og her er porsjonene gigantiske. Perfekt brunch-spot!

The Juice House
Carrer del Parlament, 12

Welcome to the house of food lovers, sier de selv.. Og det kan jeg stå inne for! Er du giret på en sunn frokost må du ta turen innom The Juice House! Jeg kan anbefale acai bowl og pannekakene på det sterkeste. Avocado toasten var også vanvittig god! Her får du også alt mulig av ferskpressede juicer, smoothies og superdigg kaffe. En god start på dagen! Kapre gjerne et bord ute i gaten for å titte på livet mens du spiser.. Det er alltid like hyggelig å se på livet!


And for dinner you should try out these places ↓

. . .

El Raco│Pizza & Sangria
Rambla de Catalunya, 25

Denne pizzarestauranten endte vi veldig spontant på etter vår lille shoppingrunde, fordi vi var giret på pizza og sangria. Det er vanligvis ikke et sted som ville fanget oppmerksomheten min, da det ligger i en gate med x-antall lignende restauranter. Men gud, vi dro sannelig tilbake igjen! Pizzaen var nydelig, og her må dere bestille den de er mest kjent for – carpaccio. Sangriaen var også en av de beste vi drakk gjennom hele turen! Pssst.. Deres egen pizzaolje var så god at jeg spurte om å få kjøpe med meg en flaske hjem. Det gjorde jeg – og det burde dere også gjøre! Et fint og smakfullt minne fra Barcelona.

El Jardi│Tapas bar
C/ de L’Hospital 56

Tapas er et must når man er i Barcelona. Et lite steinkast unna hotellet gikk vi tilfeldigvis gjennom en koselig park, og der fant vi en liten perle av en tapasbar. Dere så kanskje en liten snutt av den på instastories? Den var plassert midt i en hage med park-tema, og det var så innmari koselig å sitte her på kvelden og dele en flaske vin, mens vi spiste tapas omringet av levende lys og musikk. Hit må dere! Skikkelig romantisk og stemningsfullt.

Wok to walk│food on the go
Rambla de Sant Josep 95

Jeg har funnet meg en hunk av en mann som krever 6 store hovedmåltider om dagen (jeg tuller ikke), og det hendte ofte at vi måtte ut både før og etter middag for å få tak i noe raskt til han mellom slagene.. Haha! Vi passerte ‘wok to walk’ flere ganger, og det var et skikkelig kult konsept. Til slutt måtte vi bare ta turen innom! Man får velge selv hvordan man vil ha woken, så steker de den rett foran nesen på deg. Skikkelig, skikkelig godt var det!


· Where to shop ·

Passeig De Gràcia

Her finner du alle luksusbutikkene på rekke og rad. Gucci, Louis Vuitton, Chanel, Saint Laurent.. Alt du kan tenke deg! Veldig fin gate, kun et steinkast fra La Rambla. Gå gjerne til El Raco for pizza og sangria etter shoppingrunden – som anbefalt over her! Det perfekte stedet for et pust i pakken.

El Corte Ingles, Avinguda Diagonal

El Corte Ingles kjøpesentrene finner du flere steder, men det som ligger i Avinguda Diagonal har i tillegg til kjedebutikkene også de store merkene som Celine, Prada, Chanel og så videre.. Gaten senteret ligger i er generelt veldig fin og det er verdt å ta turen hit bare for og nyte!

La Rambla

La rambla er den store turistgaten, og her finner du kjedebutikkene på lang rekke nedover krydret med cafeer og spisesteder. Her finner du også Hard Rock Café – buffalo wingsene må dere prøve! Og selvfølgelig, milkshakene.. Hvorfor klarer jeg å blande inn mat i alle stedene jeg nevner? Ha ha ha..


· Other things you can’t miss ·

Cool down with a rose shaped ice cream!
Amorino, La Rambla 125

Jeg kom over noen veldig fine iskremer på Instagram, og da var jeg selvfølgelig solgt! Det er vel en yrkesskade.. Dere må ta turen innom Amorino når dere er i La Rambla, her har de verdens beste iskrem formet som nydelige roser med en makron på toppen. Mmm! Pasjonsfrukt og kokos er å anbefale.

Go for a walk in the old city │ Barri Gòtic

Dette er kjernen i gamlebyen i Barcelona – her må dere dra! Det er smale, lange og sjarmerende gater med mange søte butikker og outlets. Vi passerte også flere gatemusikanter som var vanvittig flinke, og det er bare til å stoppe opp og kjenne på feriefølelsen! Rett og slett skikkelig fint og romantisk. Her finner dere også den kjente og fine gotiske Katedralen som er verdt å ta turen til, samt koselige restauranter og cafeer. Disse bildene tok vi utenfor katedralen!

La Boqueria Food market
La Rambla, 91

Dette markedet er veldig kjent, og her må dere ta turen. Det ligger i La Rambla, og her finner dere alt dere kan tenke dere av mat og fersk frukt! Rett og slett en opplevelse i seg selv. Du finner også alt du kan tenke deg av ferskvarer, krydder og godteri. Se så mye spennende! Helt fantastisk.

♥ ♥ ♥

.. Simply just walk around and enjoy the city

Taxi er billig i Barcelona, men jeg kan ikke si annet enn at dere bør ta føttene fatt istedenfor! Rundt hvert eneste gatehjørne er det en ny perle og opplevelse. Vi tok taxi én gang hele turen, og det er jeg så glad for. Se, gå, opplev og nyt den fine byen! Det er da man blir ordentlig kjent med den.

Previous Post
Next Post

27 thoughts on “My guide to Barcelona

 • Susannecasandra
  Likte denne 🙂
  Har du noen gang vært i Roma ?:)

 • Bell
  Åh, så hyggelig at du nevner at du har funnet kjærligheten ♡ Kommer du til å vise han på bloggen eller holde ham skjermet ? Gratulerer masse masse og nyt hvert sekund ? ooooog kos deg på BALI !! 😀

 • Her var det mange fine tips (og flotte bilder) at det frister å ta en tur til Barcelona! 🙂

 • Johanne
  Du er flink på guider! Takk, denne skal jeg huske på neste gang jeg skal dit:-)

 • Sofie
  Åh ser suerfint ut! Har du vert på Malta før? Har du nokon gode spisestder? Kan du lage eit Innlegg ok personlig almanakk, korleis ein designer det? Er heist ny når det gjelder det

 • Kari Øverland
  Tusen takk for en fantastisk fin guide!!! Jeg elsker Barcelona!! Var selv på federal café i påsken, helt nydelig mat. Jeg skal garantert tilbake til Barcelona og da skal jeg ta frem denne guiden igjen. Tusen takk❤️

 • Lily
  Oh wow, loved this Eirin thank you so much for doing this! 🙂

  I’m going in August + this will be super helpful, I’m so excited 😀

  Hope Bali is wonderful! x

 • Henriette
  For en fantastisk fin guide! Denne skal jeg bla opp igjen når jeg reiser til Barcelona i September. Kos deg masse i Bali, og “keep up the good work” med bloggen :*

 • Johanne
  Likte denne kjempegodt! Men hva anbefaler du av hotel, og i hvilken del av byen?

 • haha, å nei! du har fått med et meget uheldig bilde av meg og samboeren min! #hvaertilfeldighetenfordet….

  amwidvey.com

 • Maren
  Hei igjen ???? Er den lyse pudderosa blusen du har på deg på my story på insta når du sitter bakpå mopeden også fra hm? ?? Kunne du linket til den i??
  Stooor klem
  Ha et herlig opphold vidre fine deg

 • Rose Mari
  Ville anbefale å besøke nabolaget El Born neste gang du reiser til Barce ?

 • Kristina
  Hvor er den stripete blusen i fra?:)

 • Lovise
  Elsker Barcelona ❤️ Vil bare takke deg for en så fin og inspirerende blogg ?
  Den er en av de veldig få bloggene jeg leser fast. Synes du er veldig flink til å lage varierende innlegg, og bildene er alltid like fine. Mest av alt liker jeg interiør-innleggene dine, drømmer meg vekk i det fine hjemmet ditt. Håper det kommer enda flere av de!
  Stå på videre ?

  • Så utrolig hyggelig å høre Lovise, det gjør meg så glad :* Mer interiør skal bli, når jeg er hjemme igjen! <3 Klem

 • Så mange fine tips! Jeg var i barcelona for noen år siden men kunne absolutt reist tilbake dit !

 • Therese
  Herregud; de bildene der kunne jo ha vært i Vogue…:)

 • Susannecasandra
  Hvor er den rosa kjolen du la ut på insta fra ?:)

 • Monica
  Hei! Planlegger en heftig tur til Barca til jeg og en venninde og denne guiden var perf!!! Men ett kjapt spørsmål, hvilken hotell bodde dere på? 🙂

 • V
  Mange fine tips! Dette innlegget jeg 😀 Skal til Barcelona snart selv, men aldri vært der før. Hvilket hotell bodde du på? Var det sentralt, fornøyd? Det er vanskelig å vite hvor man bør bo, haha!

Comments are closed.