For noen fredager tilbake inviterte jeg pappa på middag, siden jeg alltid drar til han. Det var sannelig på tide at datteren disket opp! Vi hadde kyllingsalaten jeg la ut oppskrift på med baguetter + masse godt, og til dessert ble det hjemmelaget smuldrepai med epler og vaniljeis til. Denne smuldrepaien har jeg laget utallige ganger, og den faller alltid like godt i smak hos gjestene! Den er genial å smelle sammen om du finner deg i en tidklemme, men vil by på noe godt.

// A little while ago I invited my dad over for dinner, because I always go to his place. It was about time I invited him! We had the chicken salad I shared with you a while ago with bread for dinner, and homemade apple crumble cake with vanilla ice cream and coffee for dessert. I’ve made this pie many times for my guests, and It’s always a winner! It’s so easy to make, and not to mention quick when you find yourself in a rush but want to make something good.

Vaniljeis til varm smuldrepai med kaffe til er en fantastisk kombinasjon.
// Vanilla ice cream and coffee with the crumble cake is the perfect combination!

4 epler / 4 apples
200 g hvetemel / 200 g flour
200 g smør i terninger / 200 g butter
Perlesukker (til å dekke eplene) / nib sugar (to cover the apples)
Kanel (til å dekke eplene) / cinnamon (to cover the apples)
50 g sukker / 50 g sugar

Jeg liker best å bruke norske epler, det gir en utrolig god, søt og syrlig smak. I sommer brukte jeg selvplukkede og det var helt nydelig! Start med å raspe eplene i bunnen av en smurt paiform, og dekk dem med godt med perlesukker og kanel. Kna deretter sammen hvetemel med sukker og smør i terninger til du får en fin smuldredeig. Dekk eplene, og stek smuldrepaien i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter til den får en fin og gylden farge. Server varm!

// I prefer using Norwegian apples because they have this sweet and sour taste. Start with grating the apples in the bottom of the pie tin, and cover them with cinnamon and nib sugar! then you mix together the flour, butter and sugar until you get this perfect crumble dough that you cover the apples with. Bake the pie in the oven on 200 degrees for about 15-20 until it get’s this perfect golden color. Serve warm right away and enjoy the best crumble cake ever!

Previous Post
Next Post

12 thoughts on “Apple crumble for the weekend

Comments are closed.