D53A3979 kopi

♥ ♥ ♥

Scones er superraske å lage fordi de ikke inneholder gjær, og trenger derfor ikke å heve på noe annet enn bakepulveret som er tilsatt. Det går med andre ord fort å slenge sammen en røre! Før du vet ordet av det har du varme og ferske scones på bordet. Mmm! På bakeriet rett rundt hjørnet fra kontoret kjøper jeg av og til med meg en scones til kaffen som jeg nyter i pausen mellom slagene, og det er noe av det beste jeg vet. Scones er godt alene som det er, eller med syltetøy og krem. Jeg prøvde meg på en variant uten tilsatt sukker rett før helgen, og de ble rett og slett overraskende gode! Her er oppskriften.

// Scones are super quick to bake because they don’t contain yeast and therefore they don’t need to raise. It’s something everyone can like, and they taste just as good alone as with cream and jam. The bakery right across the street from my office make the best scones, and some days I like to buy one for my regular coffee. It’s like my kind of every day (ok not every day but often) luxury! I made homemade scones with sweetener instead of sugar the other day.

D53A3883

Skjermbilde 2016-11-06 kl. 12.18.46· This is how you do ↓ ·

1. Forhåndsvarm ovnen til 180 grader.
2. Legg rosinene i bløt for rundt 15 minutter og fjern overflødig vann
3. Bland sammen smør, sukrin gold, sitronsaft og skallet fra en halv sitron.
Deretter tilsetter du valnøtter, rosiner og kefir. Du kan endre/fjerne nøtter og tørket frukt.
4. Strø mel utover bordplaten og rull deigen ut i en ca. 3-4 cm tykk firkant som du deler i fire.
5. Del deretter de fire firkantene på nytt i fire firkanter, til du sitter igjen med 16 biter. Pensle med melk.
6. Stek sconesen i ovnen til de får en fin og gyllen farge, i ca. 25-30 minutter. Steketid varierer fra ovn til ovn.2. Let the raisins soak in water for about 15 minutes. Squeeze out water.
3. Mix together butter, sweetener, lemon juice and zest. Then add nuts, raisins and kefir.
4. Add a good amount of flour to the baking table and roll out the dough to a 3-4 cm thick square.
5. Slice the big square into four squares. Then you do the same again so you’ll end up with 16 pieces.
6. Brush on some milk and bake the scones for about 25-30 minutes in the middle of the oven. Serve right away!

D53A3955

Scones er best rett ut fra ovnen, og perfekt bakst til uanmeldt besøk om du vil lage noe raskt!
// Scones tastes best straight from the oven, and it’s quick to make when you get unexpected guest.

D53A3916

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Stavanger, kofferten er pakket ut, og jeg har hoppet i joggisen. Nå er jeg klar for å nyte resten av søndagen og finne roen hjemme før uken smeller i gang igjen i morgen. Deilig! Planen var egentlig å dra på trening så fort jeg kom hjem, men f* it. Det ble heller takeaway pizza og sjokolade under dynen med siste episode av Skam. Trening og sunne rutiner får bli utsatt til i morgen, hihii.. Noen dager er det rett og slett det beste!

// I just got home from Stavanger, my suitcase has been emptied and my sweatpants is ON. Now I’m ready to relax the rest of the Sunday before Monday kicks in again tomorrow. To be honest I was planning on working out tonight but f* it. It ended up with takeaway pizza and chocolate instead haha.. Oupsi ♥

D53A3994-001

Previous Post
Next Post

15 thoughts on “Sweet scones recipe

 • Elisa
  Uuuuh ser du på SKAM? Hva synes du om det? Kunne du kansje skrive litt om det noen ganger? Ser selv på det og er helt hektet 😀

 • Kjersti
  Nam, gleder meg til å prøve meg på disse! Scones er SÅ godt! Hihi, jeg også tok en skikkelig kosesøndag i dag og utsatte treningen til i morgen. Sånne dager trengs de også, og det er jo alltid vel fortjent 🙂 Så får man litt ekstra kick-ass følelse på mandagen også 😀 Syns du er SÅ flink som fronter en sunn livsstil sånn, med både spreke og avslappende dager. Alt handler om balanse og trivsel, og det syns jeg du får veldig godt frem på bloggen <3 Håper du nyter siste rest av søndagen, og får en knallbra start på uken i morgen 🙂 Bloggen din er blitt mitt favorittfristed, og jeg setter så stor pris på alt arbeidet du legger ned (selv om jeg ikke alltid er så flink til å legge igjen en kommentar..) <3

 • Iiik- dette så virkelig godt ut! Må si dine ble riktig så fine å se på også.. Lagde scones for en liten tid tilbake, de så virkelig ikke ut.. Men de smakte godt da, så det viktigste var heldigvis på plass.. hah! Håper helgen har vært superfin <3

 • Sarah
  Hehe , så godt å høre at du også kan skippe en treningstime. Kjenner meg igjen der 🙂 Sconesene ser veldig gode ut, jeg skal prøve å lage de en dag! Ha en fin mandag ❄

 • Vårild
  Disse så helt himmelsk ut! Må testes i løpet av uken altså!
  – Vårild

 • Åshild
  Hvor er sjærefjøla fra? ?

 • Kristine
  Så kul kopp, hvor er den fra?=)

 • Susannecasandra
  Hei:) har sett at du har en gull belagt sil hvor er den fra ?:)

 • Christiane
  Hei! Hvor mye vanlig sukker jeg kan bruke om jeg ikke har sukrin?

 • I absolutely love scones! And thank you for that amount of recipes:)

 • Maria
  Hei Eirin!

  Dette spørsmålet har ingen ting med innlegget å gjøre, men måtte bare spørre likevel. Fordi… Jeg la merke til at du en gang bruke/ snakket om blazer og tilhørende bukse på fest. Bare ser for meg hvordan du ser ut i dette i hodet mitt, uten å kanskje ha sett ett bilde av deg i det 😀 Men, jeg lurte derfor på. Tenker du det blir fint med blazer og tilhørende bukse fra HM, og tror du det ville gått bra å ikke ha på BH under blazeren, slik at man blir mer «sexy» «feminin»?
  Jeg bare elsker stilen din. Så må rett og slett stille deg dette stil spørsmålet 😀

  Klem Maria!!

 • Helene
  Nam! Jeg tåler ikke melk, hva tror du jeg kan bytte ut kefir med som er melkefritt? 😀

 • Johanne
  Hei! Hvor har du kjøpt den kule koppen, og når kommer svarene på spørsmålsrunden?
  Klem!

 • Tina
  Åh. Yes, endelig kom den perfekte oppskriften på sikkelig førjulskos. Jeg virkelig elsker scones, men har dessverre ikke funnet en god, sunn og enkel oppskrift, men det var frem til jeg klikket meg inn her.

  Jeg pleier sjelden å kommentere blogger, og ja, det er det ingen forklaring på hvorfor. Jeg bare må fortelle deg at du har den fineste bloggen jeg vet om. Det er et område man kan oppsøke når man trenger en liten boost, inspirasjon, treningsmotivasjon, you name it! Tusen takk for at du gjør den jobben du gjør. Leserne kan virkelig se at du jobber hardt med bloggen. Hyggelig at du er så åpen, men samtidig lukket på bloggen. En perfekt kombo! Stå på videre Eirin, du fortjener det beste. <3

  • Scones er deilig, jeg elsker det! 🙂 Håper oppskriften faller i smak. Og tusen millioner takk for en så fin kommentar. Jeg setter veldig stor pris på det, mer enn du skulle tro :* Klem

Comments are closed.