D53A5793

.. A nice breakfast served with heartbreaking news

God morgen fra varmere strøk. Nå ligger jeg for øyeblikket stappmett på solsengen under en parasoll, og nipper av dagens andre kaffekopp! Det har vært en lang natt, og da trengs det ekstra mye fuel i kroppen. I går fikk jeg nemlig en veldig hjerteskjærende og trist beskjed som vekket følelser i meg som jeg ikke engang visste at jeg hadde. Som dere vet skulle lille familien utvides med en liten valp fra og med neste uke. Jeg har gledet meg og forestilt meg livet med denne i to måneder nå.. Lille Max som han skulle hete, forlot verden i går grunnet for stort hjerte og kraftig lungebetennelse. Jeg ønsker ikke å gå noe spesielt inn i detaljer, men med tanke på at jeg har delt nyheten om at Billy skulle få en lillebror, føler jeg at jeg må fortelle dere det. Så ufattelig trist.

// What a terrible and crazy night this has been.. A big, nutritious and colorful breakfast was very needed.. I got the most terrible news last night, and I’ve been crying like a crazy person. As I have mentioned I was suppose to bring home a new puppy next week that I’ve been waiting for the past two months. His name was Max. Unfortunately Max passed away last night, his heart was too big and he suffered of a really bad pneumonia.. It’s just heart breaking.

First day in Paradse

...

Max skulle egentlig bli med meg hjem på reisen hjem fra syden. Jeg har pakket med meg alt til han her på Gran Canaria, og har bestilt leiebil fra Gardermoen til Drøbak hvor jeg skulle hente han. Alt er tilrettelagt hjemme for en valp i hus, og jeg har virkelig gledet meg og blitt glad i lille tassen gjennom bilder og oppdateringer. At han i det hele tatt har hatt det vondt er det som skjærer mest, lille vennen i verden som ikke fikk oppleve det gode livet han fortjente. Men heldigvis har han det forhåpentligvis bedre nå, og jeg får trøste meg med det. Hva som skjer fremover på valpefronten vet jeg ikke enda, men jeg kommer i hvert fall ikke til å forhaste meg med noe. Heller verdsette all den tid jeg kan med Billy ♥ Nå vet dere som har spurt i hvert fall om situasjonen og det synes jeg er riktig. Jeg er helt hoven i ansiktet og har garantert grått et helt basseng i natt. Nå er det fokus på å bevege seg videre, og nyte ferien!

// I’ve packed everything from his flight carrier bag to leash and snacks with me to Gran Canaria. You see, I was supposed to bring him home on my way home from vacation. Rental car and everything from the airport in Oslo is booked, and we were suppose to stay one night in Oslo before heading home to Bergen. I really care for him already, after getting updates and pictures the past two months. The most heartbreaking part is the fact that he has suffered, and it makes me so sad. Luckily he’s in a better place now.. From now I’m just appreciate the time I have with Billy. A new puppy can wait and life must go on.

D53A5777

Previous Post
Next Post

22 thoughts on “Most important meal

 • Rikke
  Jeg er så lei for det, Eirin. Hunder er verdens gave til menneskene, og de fortjener alt godt. Er nesten ingenting som gjør meg mer trist enn når hunder har det vondt, er syke og dør. Jeg mistet min bestevenn igjennom åtte år for et halvt år siden, og det gjør veldig vondt fremdeles. Han er fortsatt den beste jeg har i hjertet mitt. Jeg vet ikke hvordan man kommer seg igjennom det, desverre, men sender deg en god klem <3 Nyt alle årene du forhåpentligvis får ha med Billy.

 • Karoline
  <3

 • Julie
  For en frokost!
  Så utrolig trist å høre 🙁
  Håper du finner en annen valp når du føler du er klar 🙂
  Kos dere masse videre, stor klem <3

 • Caroline
  Kondolerer så mye med den lille fine valpen din. Jeg venter selv på å få hente min valp, som er blitt 5 uker gammel. Alt er klart her hjemme også. Kan ikke en gang forestille meg sorgen å skulle miste han nå. Du får prøve å kose deg alt du kan videre på ferie, og finne trøst i Billy når du kommer hjem. Finnes ikke noen bedre oppmuntring, enn en hunds nærvær 🙂 de vet hvordan å trøste. klem.

 • Susannecasandra
  Off dette hørtes helt forferdelig ut «/ men som du sier selv du må bare prøve å bruke masse tid med billy 🙂
  Håper du får kost deg litt på ferie.

 • Janne
  Hei, Eirin! Så trist å lese. Har selv hatt hund i over 10 år og det å miste han var helt forferdelig. Man blir glad i en valp, selv før man har fått den, så jeg kan tenke meg at dette ikke er noe greit i det hele tatt. Det er ikke meningen å prakke dette på deg nå, men HVIS du skulle ønske en ny hund så ville jeg foreslå å sjekke ut diverse adopsjonssider for gatehunder i bla Spania. Jeg vet ikke om du vet noe om dette fra før, men hvis du vil undersøke så er det grupper på Facebook, som for eksempel;
  Vi som vil hjelpe hundene i Spania
  Axarquia Animal Rescue
  Spanish dogs that need our help

  Jeg har ikke adoptert herfra selv, men har vært i kontakt med de litt ang å gjøre det når det er aktuelt med en ny hund. Det er jo et alternativ hvertfall.
  Håper du får en fin ferie videre! 🙂

 • Så utrolig trist. Innimellom tar livet uante vendinger og det gjør vondt,
  men heldigvis går det over og ting blir bedre. Lille Max har det nok bedre nå uten smerter. Fred.

  Varm klem <3
  http://liseripnes.com

 • Maria
  Jeg mistet min første valp for noen år siden. Hun hadde et for stort hjerte for denne verden og en kraftig streptokokkinfeksjon, og det gikk dessverre ikke å redde henne. Smerten du føler kjenner jeg igjen, og jeg unner deg det virkelig ikke. Eneste trøsten er at nå har sikkert din lille Max og min lille Trixi det fint et annet sted. God tur videre og håper inderlig du klarer å kose deg. En tur inn til havnebyen Mogan kan kanskje lette sløret litt? Der er det helt nydelig!

 • Amalie
  Åh herlighet, dette var vondt å lese! Hadde Max bare visst hvilket godt hjem han ville fått med deg og Billy. Nå lider han iallefall ikke mer </3 Håper du får god støtte og greier å nyte ferien videre, tross. God klem

 • Uff så trsit å høre.. Håper det går bedre med deg, og at sol, sommer og deilig mat kan hjelpe deg litt på veien! Kos deg videre! <3

 • Margrete
  Tenker på deg, Eirin <3 Da jeg var på Rhodos med familien for et par år siden fikk jeg telefon om at katten vår var blitt påkjørt. Jeg var helt knust. Det ødela ferien for meg. Jeg hadde riktignok hatt ham i fire år, men jeg skjønner at du er veldig lei deg uansett, siden du var så innstilt på at han skulle bli din, og det var så kort tid igjen til du skulle hente ham hjem etter at du har gledet deg så lenge. Prøv å kos deg på ferien likevel <3

 • MP
  Ånei så leit 🙁
  god klem <3 kos deg videre.

 • Martine
  Åh, kjære Eirin?Dette var virkelig trist å lese. Å miste et dyr man er kjempeglad i er noe av det verste i verden. Jeg mistet for noen uker siden min 14 år gamle katt, og jeg gråter fortsatt av tanken på å ikke få se henne igjen. Du har helt rett, man må bare tenke at de har det bedre der de er nå?Jeg vet ikke om du synes det er teit at jeg skriver dette, men jeg vil bare at du skal vite at jeg føler med deg og håper at du får noen fine dager på ferie til tross for det som har skjedd. Jeg sender deg en stor klem!

 • Blir så rørt av at du velger å dele dette. At du forteller om at også du opplever vonde ting. Det var skikkelig triste nyheter, håper du klarer å nyte ferien uansett! <3

 • Hege
  Så ufattelig trist å lese Eirin! Kjenner tårene presser på, så urettferdig! Har selv en liten hund så kjente jeg måtte ta han på fanget å gi han en skikkelig kos etter å ha lest dette.. Viktig å sette pris på det man har!

 • Åsa
  Så trist å få en sånn nyhet, like før du skulle hente din lille Max. Det er selvfølgelig vanskelig, når du har planlagt alt og bare ventet på å få hentet hunden din. Hunder er ikke menneskets beste venn for ingenting, og etter å ha hatt hund i 1 år kan jeg ikke forestille meg livet uten en hund. Håper og tror at lille Max har det bedre der han er nå, og så må du bare glede deg til mange dager, fine øyeblikk og morsomme stunder med din fine Billy. Håper du klarer å slappe av og nyte ferien likevel. <3

 • Line
  Kjære Eirin. Veldig trist at du har mistet valpen du skulle kjøpe.

  Når det er sagt så må jeg anbefale deg å google litt rundt Drøbak hundehotell. Å ta prisen som er tilnærmet prisen for en renraset hund der all sykdomshistorie er kjent, for en blandingshund viser bare hvilken useriøst valpefabrikk dette er.

  Jeg kan med stor sikkerhet si at dersom du spør hvilken som helst person i hundemiljøet, at de kommer til å dele min mening.

  Jeg anbefaler deg å heller ta kontakt med en oppdretter som har et kull eller to i året (ikke et kull eller to om gangen…). Fokuset hos en oppdretter bør være kvalitet, ikke kvantitet.

  Hilsen hundeeier 🙂

  • B
   Jeg deler IKKE din mening 😉 Drøbak Hundehotell er utrolig dyktig med det de holder på med, og synes ikke de er useriøs i det hele tatt – tvert i mot. Jeg har selv en Cobberdog derfra, og kunne ikke bedt om en bedre hund <3 I forhold til "sykdomshistorie" vil jeg si at i en Cobberdog er det bare puddel og labrador, og Drøbak får flere av avlshundene sine fra Australia av de som startet avl av Labradoodles. I forhold til blandingshund og rasehund så er det jo faktisk slik at alle hunder stammer fra ulven – både rasehund og blandingshund! 😉 Ofte sliter jo rasehundene med langt flere og verre sykdommer enn hybridhunder med tanke på innavl osv : ) Og årsaken til den høye prisen er jo simpelthen at hundene er populære og svært etterspurte! Og det skjønner jeg godt for de har nemlig et fantastisk lynne, elsker å være med barn og er rett og slett en fantastisk kompis!

   Veldig trist å høre om Max, Eirin </3

  • Line
   Hei.

   Først et par faktafeil:
   – Hunder stammer ikke fra ulver. Ulver og hunder har derimot samme stamfar.
   – Når det kommer til den vanlige frasen om at «blandingshunder er friskere enn rasehunder» og «på grunn av innavel» så er jo dette to klassikere. Blandingshunder er ikke friskere enn rasehunder, men med rasehunder er det strenge krav til testing og dokumentasjon at helse, slik at sykdomshistorikk er KJENT. Dette gjør da at man kan ta ut de invdividene med som har HD, AD, patella-lukasjon, øyesykdommer av diverse slag eller ikke går gjennom mentaltesing (som også er krav/anbefalt innen visse raser). Misforståelsen blandt «folk flest» er jo at fordi de hører om rasehunder med sykdom så er rasehunder sykere enn blandingshunder, der man ikke hører om sykdom i like stor grad. Dette er jo fordi fåtall blandingshunder blir testet for alle disse sykdommene. Selv har jeg blandt annet en puddel som er røntget for HD, AD og sjekket for patella. Han er også øyelyst og gentestet for øyesykdommer. Dette til tross for at han ikke brukes i avl. Og når det kommer til innavl; Nei, det er ikke et problem med innavel hos rasehunder. Med rasehunder finnes det gode registere for stamtavler som går godt over 10 generasjoner bakover. Dette gjør at man har full kontroll på hvilke hunder som er nært beslektet og ikke.

   Når dette er sagt mener ikke jeg at blandingshunder er feil eller at de nødvendigvis er noen dårligere hunder enn rasehunder, men bevisst avl på blandingshunder er og blir useriøst. Å ta 10-20 tusen for en blandingshund sier også svært mye om driften til DH. Dette er PROFITTBASER avl. Jeg kjenner INGEN, jeg gjentar INGEN, seriøse oppdrettere som over tid går i pluss ved oppdrettet sitt. Og oppdrettet deres er heller ikke etterspørselsbasert. Valpefabrikker driver derimot etterspørselsbasert avl.

   Så vidt jeg har skjønt er «Copperdog» (ja, dette blir ingen rase bare fordi man setter et fancy navn på blandingen..) en blanding mellom et-eller-annet og Puddel. Men jeg lurer: Hva får du i en «copperdog» som du ikke får hos en puddel? Eller en bichon? Eller en spansk vannhund? Eller en portugisisk vannhund? Du skriver «fantastisk lynne, elsker å være med barn og er rett og slett en fantastisk kompis», noe som stemmer på en prikk med min puddel også. Så hva er poenget? Jeg ser at DH lover disse egenskapene hos sine «copperdogs» noe som igjen viser hvor useriøse de er. Man kan ikke før en valp er født vite hvordan den kommer til å bli. «Nature vs. nurture» er i like stor grad gjeldene hos hunder som hos mennesker. Ingen seriøs oppdretter vil love noe slikt om en valp de selger.

   Det finnes dessuten omkring 300 raser å velge mellom. Så jeg undrer meg over hva som er hensikten med å skape enda flere. Og oppdrett blir ikke seriøst bare fordi man har importert noen hunder fra andre siden av jorden. At man driver med blandingsavl på «labradoodles» (nei, blir heller ingen rase av å sette sammen navnet på to ulike raser) er vel heller ikke akkurat et kvalitetsstempel. Selv om jeg kan være tilbøyelig til å synes at labradoodle avl er hakket bedre, utelukkende av den grunn at man hadde et formål om å skape en blindehund som var allergivennlig.

   Jeg blir så vanvittig trist når jeg leser at profilerte bloggere og andre mediepersoner benytter seg av slike valpefabrikker som DH…

   Jeg skjønner jo at Eirin er vanvittig lei seg pga. sin valp (noe jeg også selvsagt ville vært), men jeg håper jo inderlig at hun vil gå til en mer seriøs oppdretter av f.eks. chihuahua, pomeranian, toy/dvergpuddel, dvergpincher etc. enn å støtte opp under DH slik at de kan fortsette din vanvittige avl.

   Line

 • Maria
  Så trist å høre om Max.

  Hvor er forresten hatten fra?

Comments are closed.