
· Inspired by my sweetest grandma ·
Noen ganger (greit, realativt ofte) blir man inspirert av de eldre på mange områder, og det ble jeg på matfronten i går. Mormor disket opp ytrefilet med gulrøtter, poteter og asparges. At noe så enkelt kan være så godt! Ikke minst sunt og mettende.. Dette skal jeg handle inn til i dag, det er sikkert. Kanskje dere også blir inspirert! Ofte kan man mangle kreativitet på matveien, og da er som regel den beste løsningen å tenke litt enklere, tro det eller ei!
// Sometimes (ok quite often) you get inspired my the elderly in many areas, and yesterday I got inspired by my grandma’s dinner. She made a simple dish that tasted absolutely amazing, and it’s super healthy as well. Sirloin with carrots, asparagus and potatoes where on the menu. Mmm! Often I’m in lack of inspiration when it comes to food, but over time I’ve learned that the best trick is to think more simple. Seriously! No need for hocus pocus every time.


...
Så godt, så enkelt. Er det ikke det de sier? Stek kjøttet i panne med smør, salt og pepper. Kok potene, og sleng gulrøttene + aspargesen oppi mot slutten av koketiden. Vips så er middagen klar! Bruk stekefettet som saus. Nå fulgte jeg ikke med på mormor mens hun gjorde underverker over komfyren, men det er i hvert fall slik jeg ville gjort det! Morfar, Billy og jeg hang i stuen i mellomtiden, så bortskjemte som vi er, hehe. Til dessert fikk jeg hjemmelaget suksesskake, men den tror jeg at jeg sløyfer i dag ettersom at det er mandag og jeg prøver å styre under sukker i ukedagene. Men god var den som alltid, fytti rakkern!
// So good, so simple – isn’t that what they say? Cook the meat in a pan with butter, pepper and salt. Boil the potatoes, and threw the carrots and the asparagus into the water for the last few minutes. Pour the sauce from the meat over the dish and voila – dinner is ready! At least that’s how I imagine I would cook this dish. While the dinner was in the making the truth is that grandpa, Billy and I where slacking in the living room. Did I hear spoiled, haha? For dessert I god a delicious homemade ‘success’ cake and damn it was good. But no cake today, I’m trying to stay away from sugar in the weekdays..!
Dette vill jeg ha til middag i morgen 🙂