D53A7343

.. Where to start! For noen uker tilbake trodde jeg at jeg hadde laget verdens beste nice cream, og delte oppskriften med dere. Den var laget med avocado og smakte helt nydelig. Still do! Men i går lagde jeg en variant med panøttsmør og en klype havsalt – oh my god. Det var helt insane! Jeg lagde meg en ny porsjon så fort skålen var tom, og enda en i dag. Jeg er hooked! Lov meg at dere prøver denne oppskriften, for min og deres skyld. Iiih!

// .. Where to start! A few weeks ago I was sure I had made the worlds best nice cream, and I shared the recipe with you guys. I made it with avocado and it was super yummy! Well, last night I tried a peanut butter version and all I can say is wow! Why haven’t I tried this before.. As soon as the bowl was empty I made myself a new portion, and then I made another one today. I’m hooked! Promise me you will try this recipe. Seriously, you won’t regret it!

D53A7296

Jeg våger med hånden på hjertet å si at dette er den beste iskremen jeg har smakt. Smaker rett og slett ekte iskrem! Og det beste av alt er at den er sunn og kan nytes med den beste samvittigheten. Hvem sier vel nei-takk til iskrem hele uken? Hadde jeg hatt tid skulle jeg åpnet iskrem-sjappe i byn!

// With the hand on my heart I dear to say that this is the best ice cream I’ve ever tasted. It seriously tastes like real ice cream! And the best thing, it can be enjoyed with the best conscience possibly ever. Who wanna say no to having ice cream through the whole week? No one! And well, you don’t have to!

D53A7320-001

· The yummy recipe ·

En liten skvulp melk / A little bit of milk
1 stor ss peanøttsmør / A big tbsp peanut butter
1-2 frosne, modne bananer / 1-2 frozen ripe bananas
En god klype vaniljepulver / A good pinch of vanilla powder
En god klype salt / A good pinch of salt
Litt honning / A little bit of honey

D53A7288

...

Kjør alle ingrediensene i en food processor til konsistensen blir tykk og kremete. Smak til før du sier deg fornøyd med peanøttsmøret! Vær forsiktig med melken, det er bedre å helle oppi litt to-tre ganger enn for mye på første hånd. Og selvfølgelig, det er viktig at bananene er godt moden før du hiver dem i fryseren. Da blir iskremen ekstra søt, kremete og god! Nyt og kooos deg. Enklere og bedre blir det bare ikke! Riktig god lørdagskveld, snillinger ♥

// Mix all the ingredients together in a food processor until the consistency is thick and creamy. Taste and add more peanut butter or whatever if you feel like it. You gotta make sure it’s perfect! Be careful with the milk. Less is more! You don’t want it to get thin and sloppy haha. And it’s also really important that the bananas are ripe before you freeze them. Then the result will be super sweet and creamy! Enjoy and indulge. You just made the best comfort food!

Previous Post
Next Post

39 thoughts on “Peanut butter ice cream

 • Susannecasandra
  Dette så kjempe godt ut 🙂 prøvde avokado is’en å den var kjempe god men må nok prøve denne også da 🙂
  Ha en fin lørdag videre du også 🙂

 • Susannecasandra
  Kan jeg spør hvor den gråe genseren du hadde på deg på snap i sta er fra ?

 • Martha
  Ville bare si at nice cream betyr at isen ikke inneholte noen dyreprodukter. Altså ikke melk og honning. Tror du har misforstått hva ‘nice’ betyr.

  • Ai! Jeg trodde det hadde med bananis å gjøre siden alle skriver det :O Men tusen takk for heads up, I’ll change it!

 • Liv Karin
  Hei! Du burde endre overskriften til icecream, siden det er det du har laget! Nice cream er ikke «sunn» is, det er is uten dyreprodukter. Du har brukt både melk og honning så denne oppskriften er overhode ikke «nice». Tenkte bare å si ifra

  • Ai! Jeg trodde det hadde med bananis å gjøre siden alle skriver det :O Men tusen takk for heads up, I’ll change it!

 • Helene
  Så deilig det så ut! Denne oppskriften må jeg nok prøve en gang! ? Lurte også på hvor skålene er fra? ?

 • Hedda
  Lagde denne nettopp! Veldig god, takk for tips <3

 • Yvonne
  Skal man bruke frosne bananer og spise den med en gang? Eller sette hele isen i frysa etter du har laget den? ?

  • Man bruker frosne bananer og spiser den med en gang, ja 🙂 Jeg har alltid bananer klar i frysen, just in case! Fryser dem ned (uten skall) i brødposer når de blir godt moden.

 • Lillsofie
  Å dette så godt ut, det skal jeg prøve! Pleier å lage det som chocolate peanut butter smoothie, da har jeg bare oppi mer melk og kakaopulver også smaker det som den diggeste sjokoladeshaken 🙂 Men denne skal jeg også definitivt prøve 🙂

 • Elisabeth L
  Gleder meg til å prøve denne, likte avokado versjonen så godt, hihi 😀

 • Charlotte
  Nam! Dette må jeg bare prøve altså!?
  Jeg synes det er så inspirerende å lese bloggen din, og du er utrolig flink med det du driver med! Men jeg lurte på om du kunne blogge litt mer om trening og tipse om bra øvelser osv? Hadde vært utrolig gøy å lese☺️
  Klem

 • Denne MÅ jeg teste ut!! Ser fantastisk god ut 🙂 Tusen takk for oppskrift!

 • Amalie
  Denne må jeg teste! Prøvde avokado oppskriften du anbefalte sist gang, og den er helt amazing!! Du er utrolig inspirerende, leste boken din ut på en dag og jeg elsket den.

 • Silje
  Hvor finner man vaniljepulver? 🙂

 • Lillsofie
  Jaa det er der jeg har det ifra, drakk det hele tiden da jeg bodde i NY (la på meg litt da, hehe, men verdt det!)? Prøvde oppskriften din i dag og den var super nice! Selvom man tydeligvis ikke skal kalle det det? Takk for oppskriften?

 • Liva
  Hei Eirin 🙂 Kanskje et spørsmål litt ut av det blå mtp på dette innlegget…. Men, hvilket proteinpulver bruker du?

 • Kaja
  Tusen takk for oppskrift! Lagde denne i dag og den var så god!! Smakte skikkelig søtt og godt! 🙂

 • Caroline
  Denne oppskriften skal prøves i dag 🙂 Et lite spørsmål: Er på utkikk etter ny blender. Hvilken er det du har her på bilde?

 • Marthe
  Ah, dette var fristende! Men jeg lurer på om du fryser bananene med skallet på, og hvordan du eventuelt får det av når bananene er frosne? Og; takk for at du er du, og at du sprer all den inspirasjonen og gleden du har i deg!

  • Jeg tar av skallet før jeg fryser bananene, legger dem hele i en brødpose, og når jeg skal bruke dem knekker jeg hver banan opp i ca. 4 biter før jeg hiver dem i foodprosessoren 🙂 Takk for koselig kommentar <3 Klem

 • Kristin H. G.
  Veldig god! Spiste nettopp en skål (merk: slukte og slikket skålen…), og det var nydelig. Vil likevel bemerke, for de som ikke har noe annet enn en stavmikser (som er middels sterk), brukt varmt vann for å mykne opp bananen. Den blir ikke vannete.

  Når dere fryser ned bananen, IKKE frys de hele! Bananer blir ekstremt harde når de blir fryst og umulig å jobbe med dersom de er hele. Fjern skallet, skjær opp i kjeeeeempetynne skiver og legg de oppi posen. Spre de fra hverandre. Blir mye lettere å jobbe med, særlig hvis du ikke har en kraftfull stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin:)

  • Naam! Glad du likte den Kristin 😀 Har personlig aldri bare brukt stavmikser, kan tenke meg det er litt tricky! Med food processor klarer jeg fint å lage is bare ved å knekke en hel frossen banan i ca. fire biter. Kommer sikkert helt an på motoren i maskinen man bruker!

 • Pernille
  Heihei!
  Kan man bruke vaniljesukker istedetfor vaniljepulver?

Comments are closed.