D53A2776

Spør du meg så er en god frokost nøkkelen til en god dag. Om ikke så kan det i hvert fall hjelpe på! I helgen fikk jeg plutselig bakeånden over meg, og etter hjemmelaget speltlompelasagne til middag ble det knekkebrød som sto for tur i ovnen til den kommende uken. Det er noe av det beste jeg vet!

// If you ask me, a healthy happy breakfast is the key to a good day. If not, at least it helps! Last weekend the baking spirit got to me, and after I made a healthy version of lasagna for dinner, crisp breads for the new week was next up in the oven. It’s super filling, crunchy and yummy!

D53A2807

Crunchy og smakfulle knekkebrød er best! Favorittpålegget mitt er kalkunskinke med kremost, spirer, tomat og paprika. Noen dager slenger jeg også et egg og litt avokado oppå – yums! Med et glass ferskpresset appelsinjuice, en halv grapefrukt og en kopp svart kaffe på siden er frokosten komplett.

Crunchy and tasty crisp bread is just the best! I like to top it with turkey ham, cream cheese, sprouts, tomato and paprika. Some days I also like to add an egg and some avocado on top as well. Yums! With a glass of fresh pressed orange juice, half a grape fruit and a cup of strong coffee on the side, it’s just perfect.

D53A2739

· Favorittoppskriften ·

2 dl linfrø (linseeds)
2 dl sesamfrø (sesame)
1 dl solsikkekjerner (sunflower seeds)
1 dl gresskarkjerner (pumpkin seeds)
60 gram hasselnøtter (hazelnuts)
125 gram mandler (almonds)
2 ss fiberhusk (xanthangum)
5 dl vann (water)
1 ts salt
D53A2794

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 150 grader og bland sammen alle ingrediensene. La røren svelle i noen minutter før du brer den i et tynt lag utover et bakepapir. Rut opp knekkebrødene og stek dem først 30 minutter på øverste rille, og deretter 30 minutter på nederste rille. Når de er ferdig stekt avkjøles de på rist slik at de blir crunchy og god. Skulle de likevel bli litt seige – sleng risten inn i ovnen på varmluft i noen minutter. Da blir de garantert sprø! Oppbevares tørt, gjerne i en boks med en lett duk over, eller rett og slett bare på risten i ovnen. Jo tynnere knekkebrødene lages, jo bedre og sprø blir de!

// This is how you do: Preheat the oven to 150 degrees and mix together all the ingredients. Let the batter swell for a few minutes and then spread it all out in a thin layer on a baking sheet. Make routes, and place the baking tray as high as you can in the oven for about 30 minutes. Then, place the tray at the lowest point for additional 30 minutes. Let the crisp breads cool down on a cooking grate and store them in a cool and dry place. Easy peasy!

D53A2782

Previous Post
Next Post

15 thoughts on “Sunne morgener

 • Miriam
  Spiser du kun 1 knekkebrød til frokost?:O

 • Karoline
  Disse er kjempegode!! Har laget dem mange ganger siden forrige gangen du la ut oppskriften 🙂 Favoritt pålegget på de er brie med solbærgelé. Har du flere gode oppskrifter på lur? 🙂

  • Mmm! Gode oppskrifter kan ikke deles for mange ganger 😀 Brie og solbærgele høres helt himmelsk ut! Har alltid gode oppskrifter på lur, hihi 😉

 • Ingrid
  Hei 🙂 Har planer om å kjøpe meg min første leilighet nå og det er et nytt byggeprosjekt som snart skal starte opp som jeg er veldig interessert i. Og siden du akkurat har gått gjennom denne prossesen lurte jeg på om du kunne skrive et innlegg om dine erfaringer med anbefalinger og tips.
  – Ting man burde huske på? – Noe du ville gjort annerledes? – Hvordan gå frem/hvor skal man begynne når man kjøper en helt ny leilighet og har muligheten til å velge det meste av gulv, kjøkken, bad, fliser, lister osv. helt selv.
  Mange klemmer fra Ingrid 🙂

  • Hei Ingrid! Dette var en god ide, sikkert mange som lurer på det. Jeg har notert det ned på listen over innlegg jeg ønsker å skrive 🙂 Klem

 • Helene
  Hei Eirin!
  Lurer på hvordan apper du har og bruker mest, og hvordan appene er plasert på mobilen din? 🙂 ha en fin dag videre!

 • kaja
  Ser kjempegode ut! Jeg synes det er veldig godt å drysse litt saltflak over knekkebrødene før de stekes slik at det ligger litt på overflaten 🙂

 • June
  Hei! Hvor kjøper du spirer?

  Har lett etter det de siste dagene, men finner det ikke noe sted. 🙂

 • Sigrid
  Hei! Jeg har prøvd ut oppskriften din på knekkebrød før, og jeg har elsket de, men jeg har måttet kutte ut fiberhusk. Hvor får du kjøpt det? 🙂

 • Caroline
  Hvor er kaffe servicet fra? utrolig stilig

Comments are closed.