I samarbeid med Philips
D53A0136

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hårfjerning i form av en IPL maskin, men har aldri tatt meg bryet å dra til en salong for og gjøre det profesjonelt fordi det ikke akkurat er billig. Eller faktisk så dro jeg til en salong i forbindelse med fjerning av hår på overleppe da jeg føler at makeup legger seg penere når huden er helt glatt, men jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig da ikke problemet var noe særlig stort. Men jeg tviholder likevel på følelsen av at jeg ønsker at huden skal være glatt, og derfor ble jeg veldig glad da jeg fikk muligheten til å teste Philips sin Lumea Prestige IPL. Jeg fikk inntrykk av at den var veldig enkel i bruk, og der tok jeg ikke feil. Jeg har nå gjennomført mine to første behandlinger, og jeg tenkte å dele min erfaring med dere.

Mitt første møte med hårfjerning var da jeg fikk prøve epilatoren til mamma en varm sommerkveld i syden på balkongen. Det var fryktelig vondt, men fordi jeg alltid har slitt med mye hårvekst på armene bet jeg i det sure eplet og gjennomførte det. Siden har jeg epilert både armer og overleppe, men det er ikke særlig skånsomt. Det derimot er behandling med en IPL-maskin, og effekten på lang sikt er mindre hårvekst, noe jeg setter enormt stor pris på. En liten innrømmelse er at jeg som barn skjemtes over hårveksten på armene. Jeg glemmer aldri da jeg fikk en tapedispenser i pakkekalenderen en kald vintermorgen i desember, og da mamma våknet satt jeg og skrapte den skarpe delen nedover armene fordi jeg trodde jeg hadde vært så heldig og fått et hårfjerningsapparat i gave. Det var det altså ikke, men det ble til en fin og morsom historie som stadig blir gjenfortalt av mamma (…)

D53A96841

· Philips Lumea Prestige IPL ·

Lumea IPL kan trygt brukes til hårfjerning i ansiktet (overleppe, hake, kinn, kinnskjegg) og på hele kroppen, inklusive ben, armhuler, bikinilinje, underliv, mage og armer. Denne modellen har også et ansiktsfilter for ekstra sikkerhet ved hårfjerning i ansiktet samt et bikinifilter for ekstra effektiv hårfjerning i bikiniområdet. Jeg elsker at man får et apparat som tar for seg alle områder man ønsker å behandle, og at det i tillegg er trådløst gjør det enkelt.

Lyspulsene i Philips Lumea er ikke like sterke som de som benyttes i salonger. Derfor gir ikke metoden permanent hårfjerning, men behandlingen må gjentas med jevne mellomrom. Philips Lumea avgir lette lyspulser mot hårrøttene. Lyset absorberes av melaninet (pigmentet) i håret og omdannes til lysenergi (varme). Varmen stimulerer hårsekken til å gå i hvilemodus. Resultatet er at håret faller av og hindrer ettervekst slik hårvekst gradvis minker.

De 2-3 første gangene bør behandlingen gjentas annenhver uke, og deretter hver fjerde til åttende uke for et langvarig resultat. Man vil allerede etter de første behandlingene merke forskjell, og opptil 75% hårreduksjon etter de fire første behandlingene. Jeg har nå gjennomført to behandlinger, og merker stor forskjell. Det vokser rett og slett ikke ut like mye hår lengre (spesielt under armene), og jeg klarer nesten ikke vente til neste behandling. Jeg kan med hånden på hjertet gå god for denne IPL-maskinen, og jeg er veldig positivt overrasket. Den kom ‘right in time’ for sommeren.

 

Blue-cotton-dress3

Gjør det vondt?

Dette var noe jeg fryktet, da jeg generelt forbinder hårfjerning med ubehag. Svaret er nei, det er absolutt ikke vondt. Huden blir kanskje litt varm og den ‘prikker’ gjerne litt etter behandling, men det er ikke smertefullt i det hele tatt så lenge du utfører behandlingen riktig.

Kan alle bruke Philips Lumea Prestige IPL?

Nei, dessverre. Som med andre lyspulsbaserte behandlinger avhenger behandlingseffekten av melaninnivået i håret. Melanin er fargepigmentet i håret som absorberer IPL. Lyspulsbehandlinger er ikke effektivt på lys blondt, hvitt/grått eller rødt hår som på (naturlig) mørk blondt, brunt eller svart hår, da hårstråene i disse fargene ikke har nok melanin. IPL-behandling egner seg heller ikke for personer med naturlig mørk hudtone.

Kan man barbere seg underveis?

Mens man er under behandling kan man likevel barbere seg, og det vet jeg er noe mange setter pris på – inkludert meg selv nå som vi går mot varmere tider og viser frem leggene oftere. Faktisk så må man barbere seg før behandling, slik at lysstrålene går dypere ned i hårsekkene. Dermed kan du føle seg fresh, selv under behandlingsperioden. NB! Det anbefales ikke  å bruke hårfjerningskrem fremfor barberhøvel da dette kan irritere huden.

D53A97021

...

Jeg ser frem til å fortsette behandlingen, og om det er av interesse kan jeg selvfølgelig dele min erfaring om hvordan det gikk om noen uker. Jeg er veldig spent, but so far so good! Dere får tak i Philips Lumea Prestige IPL hos ulike forhandlere, blant annet hos skjønnehtsmekka på nett, Blush.no.

D53A0148

Jeg har på meg kjole fra Zara.

Advertisement

Previous Post
Next Post

33 thoughts on “Testing Philips Lumea Prestige IPL

 • Hannah
  Hei!

  Jeg elsker sandalene dine fra Isabel Marant! Jeg lette også iherig etter dem ifjor, men var ikke så heldig som deg å lykkes. Nå har jeg funnet noen som selger dem og lurer på hvordan de er i størrelsen? Normale? store? små?

  PS: kjøpte boken din igår! Du er en sann insipirasjon, også for meg på 22 år!

  Klem

  • Hei Hannah! Jeg synes de er helt normale i størrelsen 🙂 Er så glad i mine! Utrolig lekre! Glad du liker boken, forresten. Det er kjekt å høre. Stor klem

  • Susannecasandra
   Hannah kan jeg spør hvor du har funnet sandalene ?

 • Susannecasandra
  Denne maskinen høres helt perfekt ut !:)
  Å denne kjole var kjempe fin:)
  Ha en fortsatt fin torsdag 🙂

 • amalie
  Kan du lage en video av hvordan man gjrø det, sier litt om hvor mye tid det tar, om du ser forskjell osv, etter noen uker? 🙂

 • Jenny
  Hei! Så spennende! Jeg vil gjerne høre mer om hvordan resultatet blir om noen uker 🙂

 • Maria
  Åå, jeg hadde akkurat sett på den på elkjøp, men var litt usikker på om jeg ville kjøpe den. For å si det sånn, er ikke usikker lenger! Men det er en ting jeg lurer på. Er det mulig å epilere og ikke bare barbere under behandlingen?

 • DINA
  Hei, Eirin!

  Jeg lurte på at er det slik at hvis man er fra Kina, fungerer den ikke?

  • Nå er jeg ikke helt med. Tenker du utifra farge på hårene? Den fungerer på mørk blonde, lysebrune, brune og svarte hår 🙂 Maskinen fungerer ikke på blonde, grå eller røde hår. Jo mørkere hår, jo bedre effekt.

 • M
  Hvilken størrelse kjøpte du i kjolen? Nydelig! Ha en fin dag 🙂

 • Cecilie
  Kan den brukes når man soler seg? 🙂

  • Hei Cecilie! Her er nyttig informasjon fra Philips:

   Vent minst 24 timer før du soler deg etter hver behandling. Selv etter 24
   timer bør du kontrollere at det behandlede hudområdet ikke viser tegn til rødhet. Bruk solkrem med solfaktor 50+ på de behandlede områdene 48 timer etter behandlingen når huden utsettes for sol. Etter denne perioden kan du bruke den vanlige solfaktoren.
   – Vent minst 48 timer etter soling før du bruker Lumea. Utfør en hudtest 48 timer etter soling for å fastsette riktig innstilling for lysintensiteten.
   – Ikke bruk Lumea på solbrent hud.

 • I D A
  Hei Eirin. Jeg syns du har en veldig spennende og interessant blogg.
  Men en ting jeg syns er dumt er når du skriver slike innlegg som dette og kan påvirke kunder som går til hudpleiesalonger med kommentarer «det ikke akkurat er billig» . Nei, det er kanskje ikke «akkurat billig» men man skal jo tjene penger på yrker som hudpleie også, og ikke bare på yrker som blogger. Jeg stiller også et lite spørsmålstegn når du for ganske nøyaktig 1 mnd siden skrev innlegg om hjemmevoks. Hvor du forresten kommenterte «Jeg vet ikke med dere, men jeg har aldri vært og vokset meg profesjonelt noen gang – foruten på overleppen. Jeg har aldri sett vitsen med det når det enkelt kan gjøres hjemme på 1-2-3». Jeg syns det er undøvendige kommentarer med at du ikke ser vitsen. Og lurer også på hvordan du kan gå 100 prosent god for et produkt som du helt klart ikkr kan ha testet over veldig lang tid.

  Håper du kan komme med noe svar her

  • Hei Ida! Takk for det, det er hyggelig å høre 🙂 Helt ærlig, grunnen til at jeg sier at jeg ikke skjønner vitsen med å betale dyre summer i salong når man kan gjøre det hjemme selv for en mye mindre slant – det er fordi jeg mener det. Er ikke noe mer å si på det. Vi alle ønsker jo å spare inn midler der vi kan. I hvert fall jeg! Fikk på følelsen av at du eller noen du kjenner gjerne jobber med dette i salong, og det er absolutt ikke meningen å være kjip. Det skal sies! Jeg er bare ærlig. Det må også sies at jeg veier både for og imot produktet – «Lyspulsene i Philips Lumea er ikke like sterke som de som benyttes i salonger. Derfor gir ikke metoden permanent hårfjerning». Dette er jo gjerne noe folk ønsker, og velger salong fremfor produkt. Det er helt individuelt fra person til person, slik det burde være 🙂 Vi må alle få være ærlige over oss selv, ikke minst ta våre egne beslutninger.

   Til siste spørsmålet ditt – som jeg beskriver ganske tydelig i innlegget så er jeg i en testperiode, og så langt er jeg med hånden på hjertet skikkelig, skikkelig fornøyd. Jeg har nå gjennomført halve behandlingen før jeg skal kunne oppnå 75% mindre hårvekst (dette er nok selvfølgelig individuelt, but so far so good) og er veldig positivt overrasket. Grunnet mine positive erfaringer med produktet, føler jeg at det er trygt å si at jeg kan gå god for det. Blir jeg noe annet skal jeg heller informere om det – som du kanskje har lagt merke til i annonsene mine så er jeg ikke redd for å stille kritiske spørsmål til produktene jeg tester ut, om jeg føler at jeg har grunn for det. Er det en ting som er viktig for meg, så er det å være ærlig. Jeg har flere ganger sendt ting i retur og avslått samarbeid fordi produktene rett og slett ikke lever opp til forventningene.

   Puh, dette ble langt. Ha en fin kveld, Ida 🙂 Klem!

 • Linn
  Hei Eirin. Har så lyst på den. Men den er så dyr. Fikk du den gratis ?
  Hvilke områder har du brukt den på ?

 • Helle
  Hei!
  Lurer på om man kan bruke selvbruning mens man bruker denne?

 • Hanna
  Hei! Har veldig lyst til å teste ut denne, og selv om den er dyr så vet jeg at jeg personlig kommer til å spare inn de pengene da jeg bruker på å gå i salonger og vokse meg. Dersom den funker selvsagt!
  Men jeg lurer på om du trenger et ekstra filter for bikinilinje? Jeg ser at denne modellen er en del dyrere en lumea advanced, og den eneste forskjellen jeg kan se er dette ekstra filteret for bikinilinje. Vet du om det er store forskjeller på modellene? Står at advanced også kan brukes på bikinilinje..

  Digger bloggen og deg! Sann inspirasjon!

 • Valeria
  Heisann! Jeg ser du sier man må barbere seg på området man skal bruke maskinen på før bruk, og lurer på om dette er et must? For meg virker veldig unaturlig og kanskje litt skummelt å måtte barbere seg på overleppe/ansikt/armer.

 • K
  Hei! Kunne du skrevet mer om dette produktet når du har testet det ut en stund? Hvordan resultatet har blitt osv? Ha en fin kveld 🙂

 • Ballerina
  Hei! Har du fortsatt å bruke produktet? Kan du si noe om hva du syns nå, etter flere behandlinger?

 • Marie
  Hej! En svensk läsare som skriver nu 🙂 är väldigt sugen på att köpa denna produkt och undrar om du skulle kunna berätta när du använt den mer och om du fortfarande är positiv till produkten? 🙂 ha en fin kväll och super bra blogg och ett super bra inlägg om produkten 🙂

 • Mari
  Hei! Jeg vill først og fremst si at jeg elsker bloggen din. Jeg lurer bare på om du fremdeles er like fornøyd med IPL maskinen? Vurderer sterkt å kjøpe meg en. Fortsett det gode arbeidet, bloggen din er så fin og ikke minst inspirerende!

Comments are closed.