Åpen & ærlig

Selv det verste utgangspunktet kan
bli det beste utgangspunktet

Jeg skal ikke lyve når jeg sier at jeg var «back and forth» hundre ganger, før jeg valgte å ta med kronikken «Kjære pappa» i boken. I denne ville jeg på en side samle alt av inspirerende stoff fra hjertet og mine tanker, som inspirasjon for alle fine dere. Men jeg ønsket mer enn det. Jeg ønsket også å dele en åpen, ekte og ærlig Eírin, for dere til og bli bedre kjent med. Hvorfor jeg har de verdiene jeg har, hvorfor jeg tenker som jeg gjør, og hvorfor personligheten min er formet som den er.. Hvorfor jeg egentlig bare er meg – Eirin Kristiansen, 21 år fra Bergen. En helt «normal» jente med et kanskje ikke fullt så normalt utgangspunkt. Men jeg gjorde det til et alle tiders utgangspunkt i mitt eget hode og med troen på meg selv. Det funket.

Etterhvert som dere leser i boken og blir bedre kjent med meg, håper jeg dere skjønner hvorfor jeg har valgt å skape et inspirerende univers med fokus på livets gode gleder her inne. Med en tøff oppvekst fant jeg fort ut at det gjaldt å finne glede i selv de minste ting. Det negative gjorde meg positiv. Det er nettopp derfor jeg valgte å ta med teksten «Kjære pappa» i boken, i håp om å være til inspirasjon for alle som gjerne har gått eller går gjennom noe tøft, rett og slett for og overbevise om at man kan vri selv det verste om til noe positivt, og ikke minst ta lærdom fra det.

Åpen & ærlig

Jeg tror på skjebnen, og jeg tror på at det er en plan for oss alle. Det var aldri en dans på roser å vokse opp med en alkoholisert far, men det rustet meg godt og jeg lærte mye av det. Noen tider var tøffere enn andre, og det var mye sorg og tårer. Men likevel, uansett hvor dumt det høres ut, så er jeg glad for at jeg fikk akkurat den skjebnen. Hvis ikke tror jeg helt ærlig ikke at jeg hadde vært like sterk og målrettet som jeg er i dag. Alkoholisme er en sykdom. Pappa lærte meg mye uten å bruke ord – han lærte meg å ta ansvar for meg selv og aldri gi opp. Oppi alt har vi alltid stått hverandre nær, og jeg ville ikke byttet ut pappaen min med noen. Bak avhengigheten var han alltid der for meg og støttet meg i alt jeg gjorde, på godt og vondt.

Det er ganske tabu å skrive om oppvekst med alkoholmisbruk i familien – man skal liksom ikke snakke om det. Spesielt ikke om man er en offentlig person, og i manges øyne et «glansbilde». Jeg mener det er feil, og det er derfor jeg ønsker å dele. Jeg personlig finner mye mer inspirasjon i noen som i bunn og grunn er ekte og ærlig. Boken min er basert på mye inspirasjon, som kommer rett fra hjertet. Jeg håper dere lar dere inspirere litt ekstra av det, når dere kanskje kan relatere dere litt mer til meg ved at jeg åpner meg for dere. Tanken bak boken var å realisere en drøm om en personlig inspirasjonbok, som jeg selv alltid har ønsket meg. Jeg er så glad for at den har falt i smak hos så mange av dere – det betyr alt for meg ♥

...

Dette blir nok første og siste gang jeg kommer til å snakke om dette her på bloggen, men jeg følte for og nevne noen ord om det med tanke på at det allerede er spredd rundt i media. Dere kan lese kronikken i Aftenposten her, eller den fullstendige i boken min som kan kjøpes her. Klem E

Previous Post
Next Post

29 thoughts on “Åpen & ærlig

 • susannecasandra
  Dette var kjempe bra skrevet Eirín 🙂 synnes det er bra at du faktisk velgte å dele det sia da kan folk få insprasjon som du sier til å faktisk se at det går ann å snu om noe negativt over til posetivt 🙂
  leste kronikken i aftenposten i går synnes det var trist og bra skrevet, har lest det i boken også. da satt jeg og grein, hehe 🙂
  Du er så flink med det du gjør 🙂
  kan jeg spør hva du gjør i oslo ?
  ha en fin tirsdag videre 🙂

 • Jeg er takknemlig for at du deler og at du tør. Jeg føler meg rett og slett ikke så «alene» lengre, om du skjønner. Jeg unner deg alt godt i fremtiden <3

 • bell
  Sterkt og fint skrevet. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver, Selvom bakgrunnen ikke er helt det samme. Som barn vil man beskytte familien sin uansett hva, selvom man innerst inne skjønner at det ikke er riktig. Jeg heier på pappa’n din! Og koser meg over at dere har så fint og godt forhold i dag <3

 • Ida
  Du er fantastisk Eirín, og jeg beundrer deg for at du er du <3 Stor klem

 • A
  Jeg er så takknemlig for at du tok med den kronikken! Det var sterkt å lese, spesielt da jeg kjenner meg igjen i den. Takk for at du delte, det hjalp meg veldig. <3 <3

 • Ingeborg
  Takk for at du delar, Eirín! <3

 • Odannlr
  Fin kronikk! Og jeg syns det er dumt sånt er tabu, det gjør det vanskeligere at man alltid skal tie for de som kommer etter og opplever det samme, noe må åpne opp. Man er og (i de fleste tilfeller) fine mennesker selvom man sliter og burde respekteres uansett, og ikke føle skam

  Hva syns forresten din far at du deler det både i boken og at det kom på Aftenposten? Eller har du kanskje ikke spurt men heller fått tilgivelse enn tillatelse? 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Riktig. Pappa leste selvfølgelig gjennom alt før det ble avklart at det skulle være med i boken. Hadde det ikke vært greit for han hadde jeg aldri delt det. Han har også deltatt i intervjuer rundt dette, og synes det er greit. Viktig tema å belyse 🙂

 • Sara
  Kronikken var så rørende, men samtidlig fin – veldig fint at du deler din historie med oss, det setter jeg pris på. Veldig tøft gjort av deg! Ønsker deg alt godt videre Eirin – Gi en god klem til pappaen din også!

 • Kjæreste Eirin, du er så talentfull og så inspirerende, og rett og slett nydelig innenfra og ut. Tusen takk for at du er tøff og deler, det er vi mange som setter pris på. Jeg ønsker meg tre ting til bursdagen, og blandt ønskene er boken din, for du er virkelig en som inspirerer meg gjennom gode og dårlige dager. For et par år siden ble jeg syk, og jeg husker at selv på de verste dagene, hvor jeg måtte bli servert middag i sengen fordi kroppen verket så mye at jeg ikke klarte reise meg, så klikket jeg meg alltid innom bloggen din. Og det fikk meg til å sette pris på de små tingene, selv når det var vanskelig. Tusen takk <3

 • Sarah
  Jeg kjenner meg så godt igjen I det du skriver I kronikken. For meg var det ikke at hun var alkoholiker, men psykisk syk. Men kjenner igjen så mye av de valgene og det at man som barn prøvde så hardt for at personen skulle få det bedre. Tror også det har gjort meg sterkere. Stå på, flott bok ❤

 • Helt nydelig skrevet! jeg kan med hånden på hjertet si at jeg syntes det er flott at du deler – da føler jeg meg ikke så alene lenger. Det er som du sier, ting vi aldri nevner eller snakker om – men samtidig noe vi faktisk burde! stå på søte deg ! <3 ønsker deg en flott kveld!

 • Henriette
  Så fint av deg å dele dette, samtidig som det har vært vanskelig for deg å ta beslutningen.
  Dette vil nok være til hjelp for mange!

 • Ingeborg
  Takk for en veldig fin kronikk, Eirin <3

 • Helene
  Jeg husker deg så godt fra Flaktveit, da du hang med guttene i klassen min. Jeg så veldig opp til deg på den tiden fordi du alltid var så fin og alltid hadde nykrøllet hår. Det er rart å tenke på at du den gang også bar på en vondt hemmelighet. Du er sterk som tør å fortelle din historie, og det er godt for oss andre som også har hatt en utfordrende oppvekst å vite at vi ikke har vært alene. Alle har hatt opp og nedturer, og dessverre er noens nedturer dypere og mer humpete enn andres. Jeg har alltid følt at jeg har kommet sterkere ut av det, men ikke helt turt å snakke om det, for det er også litt tabu føler jeg; at man har klart seg – faktisk hevet seg over situasjonen og omstendighetene. Vi er sterke som utnytter situasjonen istedenfor å skygge under den! Stå på videre, fine du. Jeg ser fortsatt opp til deg <3

 • malin
  fint innlegg!
  når flytter du forresten inn i ny leilighet ? 🙂

 • O
  Jeg leste den delen som ble postet i Aftenposten og kjente meg på en måte igjen. ikke direkte, riktignok – men begge foreldrene mine har vokst opp med fedre som sliter med alkoholmisbruk, og jeg følte at ved å lese de du skrev, forstod jeg bedre hvordan de må ha hatt det. Det er riktignok forskjellig for alle. Uansett, det jeg ofte tenker på er at mange som ikke har noen nære som sliter med det, kan se på folk med alkoholproblemer som «egoistiske» (i mangel på bedre ord) eller, at de ikke ser hvor gode og fantastiske folk kan være, hvis vi ser bort fra hvordan de blir av alkoholen. Merker det her blir veldig dårlig forklart, men det jeg mener er at de jeg kjenner med alkoholproblemer ofte er noen av de snilleste personene jeg kjenner, de bare sliter med seg selv, og alkoholen er deres måte å takle det på, dessverre går det utover så mange rundt dem. Men likevel (både hos deg og hos meg) kan det føre til noe godt! Synes du er ufattelig modig som deler dette, og synes det er så bra, vi trenger mer åpenhet rundt dette!

 • Jeg vet hvordan det føles og vokse opp med en far som drikker 🙁
  Dessverre så har jeg gjort det selv, men jeg har hatt mamma som har «beskyttet» meg for det verste heldigvis.
  Men jeg vet godt hvordan det føles uansett og syns du er sterk som tør å snakke om dette <3

 • Anonym
  Heisann!
  Jeg satt ved siden at deg på flyet fra Oslo til Bergen i dag, men turde ikke si hei(vet du liker bedre de som hilser enn de som kikker/stirrer, så sorry)!
  Jeg smugtittet bort i et lite nanosekund og fikk akkurat sett at du skrev på dette innlegget! Jeg har ikke rukket å kjøpe boken din Enda, men det skal jammen gjøres, first thing tomorrow! Jeg leste kronikken i Aftenposten, og jeg kan ikke huske å ha grått så mye av noe jeg har lest, noen sinne. Tårene måtte tørkes før jeg kunne klare å lese videre. Det du skriver gjelder så veldig mange, kanskje ikke akkurat samme detaljene, men det er mange som kan forholde seg til teksten når det gleder forholdet mellom far og datter, uansett hvor på bærtur ting har vært. Det kan i hvert fall jeg. Jeg setter så utrolig stor pris på at du deler slike ting, og at du viser jenter (og gutter) at ingen er perfekt, uansett hvordan det ser ut utad, men at ting kan gå så veldig bra videre i livet likevel.

 • Mari
  Så fint av deg å dele <3 Heier på deg!

  Har forresten et spørsmål, hvilken gråfarge er det du har på veggen på soverommet ditt bak sengen? 🙂 Utrolig fin <3

 • B
  Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe boken din, egentlig kun for jeg så for meg at det bare var trening og god helse som var greia. Jeg er ikke helt der. Men når jeg så alle de fine kommentarene du hadde fått og jeg ikke hadde noen ting å gjøre på lørdag, bestemte jeg meg for å dra ned i byen og kjøpe den. Kan si det sånn at den var lest ut samme dag og ligger nå lett tilgjengelig på nattbordet, som både pynt og en bok jeg kan bla i når jeg trenger litt inspirasjon.
  FOR EN BOK!! Jeg er så glad jeg kjøpte den, og jeg kjenner jeg blir stolt liksom?! Jeg var en av de første som oppdaget bloggen din og har lest den siden. Nå skjønner jeg så godt hvorfor du er som du er. En fantastisk jente!
  Jeg unner deg alt godt og jeg elsker når det ligger et nytt innlegg fra deg i Bloglovin <3

 • Julie
  Utrolig takknemmelig for at du deler det!
  Er nok mange som vokser opp med foreldre som er alkoholikere, vil tro dette inspirerer de mye 🙂
  Du er utrolig sterk, blir like fasinert hver gang! Stor klem! <3

 • Ida
  Eirin, du fortsetter å inspirere! Tusen takk for den fantastiske personligheten du åpent viser! 🙂
  Jeg føler jeg på mange måter er veldig lik deg, jeg har alltid blitt så utrolig inspirert og bare positivt påvirket av din blogg. Jeg virkelig elsker at du klarer å formen bloggen til et forum for åpenhet, mote, livsstil, gleder i hverdagen og ellers ærlige innlegg. Det er like gøy å klikke innom her hver gang <3 Jeg heier på deg! Takk for det eksempelet du er og for den utrolig gode jenta du er for oss andre! Du er et sunt forbilde! 🙂

  Klem Ida

 • Mia Vidner
  Veldig sterkt av deg å dele noe sånt med oss! Du er en fantastisk person, og et stort forbilde for mange! Det er virkelig utrolig tøft av deg og dele noe sånt med oss! Nydelig skrevet! <3 Boken står øverst på ønskelisten min, og jeg kan ikke vente med å få hendene mine på den! Du er en stor inspirasjon for meg! Håper det går bra med faren din nå! Klem <3

 • Eirin Kristiansen
  Tusen takk for alle fine kommentarer dere har lagt igjen. Det betyr mye for meg! Både pappa og jeg har det veldig fint i dag.

  Klem til alle! Dere er fantastiske <3

 • Kari FM
  Kronikken din var så flott skrevet. Jeg kjente meg veldig igjen i det at jeg var veldig opptatt av at pappa skulle ha det bra. Sånn sett var mine følelser altfor åvirket av min fars følelser. Min far klarte aldri å bryte ut av mønsteret og døde i sin egen seng med dødelig mengde rus. Jeg har egentlig alltid hatt et vennskapelig forhold til min far jeg også, men ikke et sunt forhold. Det er vanskelig når barnet er den mest fornuftige. jeg hadde lite kontakt med han de siste årene for jeg ville skåne mine barn, men jeg tenkte mye på han. Synes så synd på han som ikke klarte å gjøre noe bedre ut av livet sitt. Godt å høre at din far har klart det. Takk for at du deler. Så viktig å få mer åpenhet rundt dette.

 • Fikk tårer i øynene av å lese kronikken din nå. For et fantastisk menneske du er, for en flott datter pappaen din har. Veldig, veldig sterkt å lese <3

Comments are closed.