Brente mandler til jul

Ingen jul uten…

Jeg elsker brente mandler og det er et must hver eneste jul. Om dere har vært i New York tidligere har dere også sikkert kjent den deilige lukten på gaten fra de små bodene som lager det ferskt og selger det i brune papirposer? De kan man lukte på lang avstand og det er like fristende hver eneste gang! For noen dager siden sendte mormor meg en oppskrift hun hadde funnet i et ukeblad. Denne oppskriften er litt sunnere basert på Sukrin Gold, så disse mandlene kan knaskes på gjennom hele desember med god samvittighet. Nå sier jeg ikke at man ikke skal unne seg sukker i julen (tvert imot!), men det er greit med noen sunne alternativer i tillegg til alt det andre man hiver innpå synes jeg! Dessuten er de nesten like gode..

Brente mandler til jul

· Ingredienser ·

250 g mandler
1 dl Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør

Spre mandlene utover en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Dette kan sløyfes, men anbefales på det varmeste. Ha Sukrin Gold og vann i en kjele eller stekepanne, kok opp og tilsett deretter mandlene. La alt småkoke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge. De skal ikke brennes! Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på en smurt bakeplate. Skill mandlene fra hverandre med to gafler før de blir helt kalde.

Brente mandler til jul

Når mandlene er nedkjølt synes jeg det er fint og enten oppbevare dem på noen fine krukker eller i noen søte papirposer. De er også supre å gi i julegave til noen du er glad i! Hjemmelagde julegaver med kjærlighet er de beste spør du meg.. Riktig fin mandagskveld, skjønne ♥


Previous Post
Next Post

13 thoughts on “Brente mandler til jul

  • June
    Dette må jeg prøve! Hvor har du fått tak i papirposene? 😀

  • v
    Åhh mm, det så godt ut! Må prøves ? Lurer på hvor du har kjøpt den søte til/fra-lappen?

  • Eirin
    Hei Eirin! Elsker bloggen din – så rent og fint utseendet, kvalitet i innleggene, ja, akkurat en slik blogg som jeg liker! Har også noen spørsmål jeg håper du svarer på; Er gullbestikket ditt fra Bloomingville, og isåfall, hvordan holder det seg i vask? Så har jeg sett en lekker hvit høytaler på snapchatten din som jeg virkelig vil vite hvor er fra! Takk på forhånd 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Hei! Takk for det 🙂 Bestikket er fra Modern House og bør vaskes for hånd. Blir fort stygt ellers, dessverre! Høytaleren er fra merket Geneva og er knallgod!

  • Mks
    Du må prøve med litt kanel og vaniljesukker i? Det gjør virkelig at det blir smak av jul? Kos deg i NY

  • Hedda
    Ble så inspirert, at jeg satte igang med brente mandler til julegaver nå! Det er jo så koselig å gi, og ikke minst å få. Herlig ?
    Hvor er det fine til og fra-lappene fra? ❤

  • Så koselig, hyggelig å lage ting selv! 🙂

  • Lisa
    Hei!

    Kan du si noe om temperaturen i NY? Drar der i romjulen, og hørt det er veldig varmt der for tiden?

    • Eirin Kristiansen
      Temperaturen ligger på mellom 11-18 grader akkurat nå og den kommende uken 🙂

  • Jeg syns det er viktig a gi noe hjemmelaget til jul – det understreker liksom at det er virkelig tanken som teller 🙂 Jeg laget hjemmelaget fudge, lettere sagt enn gjort… 🙂

    • Eirin Kristiansen
      Så enig! Det høres deilig ut 🙂 Hjemmelaget fudge er det beste!!

Comments are closed.