DIY: Snølykter til desember

DIY: Snølykter til desember

Da jeg reiste til Bardufoss i fjor rett over jul for å hente Billy for første gang fikk jeg være hos den søte familien hans i noen timer før flyet og reisen vår hjem til Bergen sto for tur. Ikke bare var det som å komme til et magisk vinterland, men det var rett og slett bare såå koselig hjemme hos dem! Jeg fikk servert varme rundstykker, og kunne ikke la være å legge merke til de fine snølyktene de hadde på bordet mens jeg spiste. Til min overraskelde hadde de laget dem selv, og jeg fikk vite hvordan. Allerede da gledet jeg meg til å lage dem selv neste jul, og nå er den sannelig snart her!

/ Last year I went to Bardufoss right over Christmas to bring Billy (my dog) home for the first time. I got to spend some time with his family for a few hours before we had to travel home to Bergen again. Not only was it like coming to a magical winter wonderland, but their home was so incredibly cozy! They where so nice and served me warm bread with cheese and jam. While I was eating I couldn’t help but notice the cozy snow lanterns they had on the table. To my surprise the kids had made the lanterns themselves and they learned me how to do it as well. Supercute!

DIY: Snølykter til desember

DIY: Snølykter til desember

DIY: Snølykter til desember

1-2-3

For å lage en «snølykt» trenger du en vase (eller et syltetøyglass – det du måtte ønske), eggehvite og perlesukker. Ha eggehviten oppi og sørg for at den får fordelt seg godt og jevnt. Hell ut overflødig mengde. Til slutt tar du perlesukker oppi og sprer det rundt til det blir tett og fint. La det stivne, og vips så har du din egen snølykt som spriter opp den koselige og lune stemningen i hjemmet. Kanskje en idé til hjemmelaget julegave også?

To make snow lanterns you need a vase (or jam jars if you want), egg whites and sugar. Transfer the egg white to the jar and make sure it’s spread around evenly. Pour out the excess quantity. Last step is to have the sugar in the jar as well and shake it all around. Let it dry for an hour or two and voila – you have your very own snow lantern that will add some extra cozyness and warmth to your home. Maybe an idea for Christmas presents?

DIY: Snølykter til desember

Previous Post
Next Post

20 thoughts on “DIY: Snølykter til desember

 • Hannah
  Hei, så fine de var!
  Jeg lurte bare på en liten ting, jeg husker du skrev om aquadarma sin hudpleie serie. Jeg sliter selv med uren hud og har fått den serien anbefalt. Hvordan opplever du aquaderma`s hudpleie?
  Klem

  • Eirin Kristiansen
   Hei Hannah! Serien er veldig ren og det elsker jeg ved den. Men den er ikke fullt så fuktighetsgivende som jeg kunne ønsket meg på vinterstid. Så om du trenger mye fukt ville jeg kanskje prøvd meg på Kiehls sin hudpleie 🙂

 • Malin
  Hei E! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den hvite blusen du hadde på deg på filmen i samarbeid med Gevir? 🙂 klem

 • Silje
  Å, så koselig! De var skikkelig fine! Fint tips 🙂

 • Maria
  God morgen Eirin! 🙂 hvor har du kjøpt de glassene/lysholderene?
  Og hvor har du kjøpt det svarte bestikket, og det i gull? Det er så lekkert! 🙂
  Ønsker deg en god dag fine deg.. Du er inspirerende! Klem, Maria

 • Sarah
  Hei! Disse var superfine. Før jeg går til innkjøp av perlesukker, lurer jeg på en ting. Vil ikke sukkeret smelte? Alternativt kan man kanskje bruke elektriske telys… 🙂 Uansett, takk for tips!

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Nei, det gjør faktisk ikke det. Personlig synes jeg lyktene blir finere og finere jo mer lys man brenner i dem 🙂

 • Lena
  Hei Eirin!
  Jeg er på jakt etter rosa julekuler for mamma. Hvor har du fått tak i den på bildet her? 😀

 • Kikki
  Hei,

  Er det slik at du tar eggehvitene og perlesukkeret på utsiden eller innsiden av lyktene? ?

 • Emilie
  Så fine lykter! Takk for tips 🙂
  Lurer på om du og Cath fortsatt skal lage youtube-videoer? Ingen opplastning denne uken 🙁

  • Eirin Kristiansen
   Bare hyggelig 🙂 Ja, vi skal selvfølgelig fortsette med det! Men har ingen faste datoer. Vi er begge (spesielt Cath med boken sin om dagen) veldig opptatt før jul, men vi skal prøve å få ut en episode snart 🙂

 • Sara
  Bloggen din laster og laster når jeg leser den fra mobil de siste dagene/uka, får derav kun sett det første innlegget og ikke bladd meg nedover. Er det noe halt teknisk med bloggen? Fine lykter 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Hei Sara! Det har vært tekniske problemer, men alt skal være i orden nå. Fungerer fint på meg! Bruker Safari sin nettleser på iPhone om det kan hjelpe deg. Klem!

 • emilia
  Thank you so much for english texts!:)

 • Mari
  Så utrolig fine. Disse skal jeg lage! Jeg bare lurte på hvor du har kjøpt vasene du brukte?

  • Eirin Kristiansen
   Hei! De kjøpte jeg hos traktøren. Er egentlig oppbevaringsglass som kommer med trelokk 🙂

 • Malin
  Hei! Så utrolig fine de ble! Dette må jeg prøve selv, og kanskje det blir julegave til noen og! Takk for tips 🙂
  (Jeg er forresten ny leser, og elsker virkelig det jeg har sett av bloggen din så langt! Ser frem til å lese videre :))

Comments are closed.