
Jeg husker mitt første møte med granateple. Det var da jeg var liten og hadde en periode hvor jeg fikk pappa til å kjøpe alle de rareste fruktene man kunne finne i fruktdisken til meg, bare for å teste dem ut. Granateple var kanskje en av de mer fascinerende og jeg husker hvor frustrert jeg var for at vi måtte pille ut et og et frø, som var litt for tidskrevende til å være så godt! Nå på en annen side har jeg heldigvis lært meg hvordan jeg kan tømme eplet for hvert eneste frø på kort tid. Slik gjør du: Skjær granateplet opp i to deler, og brekk det opp i fire deler. Rens en og en bit i en bolle med vann, så vil frøene synke og restene av skallet flyte. Da spruter det heller ikke overalt, og man slipper alt griseriet det vanligvis medfører. Så enkelt!
Visste du at granateple er tidenes antioksidantbombe? Det sies at det inneholder 40 ganger mer antioksidanter enn i et eple, og 10 ganger mer enn i appelsiner. Det byr også på en rikelig mengde kalium og fiber samtidig som at det er godt for hjertet og stabiliserer blodsukkeret.
Jeg liker å spise granateplet som det er, gjerne mellom måltider. Da det er veldig søtt er det superdigg å blande med pasjonsfrukt som er litt syrlig på smak. Det er også superdigg å blande inn i en god salat, for å gjøre den litt mer spenstig! Fargen gjør den også mye mer innbydende… Jeg kjenner at jeg er litt ekstra varsom om dagen da det er typisk meg å bli syk når jeg kommer hjem fra USA med tanke på både tidsforskjell og lite søvn som tærer på immunforsvaret, for ikke å glemme den drastiske klimaendringen. Da gjør en skål med granateple kombinert med en god natts søvn godt!
xx
Klem <3