God søndag, hjerter! Slept good? På denne deilige fridagen liker jeg å bli i joggisen, skru opp musikken, bruke litt ekstra tid på kjøkkenet og prøve ut nye oppskrifter. I dag ble det hjemmelagde granola cups som jeg har hatt i tankene lenge, og resultatet ble bedre enn jeg hadde håpet. Jeg elsker granola, og disse er perfekt å lage en god ladning av i dag slik at frokosten er reddet til den kommende uken. Det er sunt, fiberrikt og metter lenge! Også det viktigste av alt; det smaker knallgodt for både store og små.
· 6 granola cups ·
1 ss chiafrø · 2 ss gojibær · 2 ss fibramel · 1 ss kokosmasse · 2 ss skivede mandler
· 100 g store havregryn · 1/2 ts kanel · 2 ss smeltet smør · 2 ss honning · 1 egg
Slik gjør du: Forhåndsvarm ovnen til 160 grader. Bland sammen alt det tørre (ingredienser kan endres) og ha deretter i det våte. Bland alt godt sammen og ha over i muffinsform smurt med formspray. Stekes i 12 minutter og avkjøles på rist.
Kan nytes med en god dæsj gresk yoghurt, honning og bær! Også kaffe eller te på siden da, selvfølgelig.. Haha! Men nå må jeg se å hive meg rundt og vaske leiligheten før familiebesøk står på tapetet. Håper alt er fint med dere! Ha en deilig søndag ♥
Er på ferie med ei venninne i Miami nå og har noen spørsmål;
1) Hvordan kommer vi i kontakt med promotører?
2) Jeg er 20 år, er det fortsatt mulig for meg å komme inn ved bruk av promotør? hvordan var dette når dere var der? Ha en fin dag! Klem Fanny
Klem
Klem
Lurer litt på hva du ser på som sunt/ usunt? På skolen så forteller mine venner meg at syltetøy uten tilsatt sukker( men med sukkererstatning) er farlig, men hjemme så får jeg ikke annet! Veldig frustrerende fordi jeg klarer ikke finne ut hva som er sunt eller ikke!
Håper du får en kjempe fin slutt på denne uka med familiebesøk 🙂
– Vårild
Dette fokuset på sunnhet, fitness, trening, sommerkroppen og supermat gjør meg så vanvittig frustrert. Nå er jeg heldigvis gammel nok til å kunne reflektere rundt det, og er vanvittig takknemlig for at jeg ikke er tenåring i dagens kultur.
Jeg forstår hvorfor du blir forvirret over hva som er sunt, usunt, hva en skal spise osv, når alle sier ulikt.
Men en ting jeg tenker er viktig å ha i bakhodet er at bloggere ikke er kostholdseksperter. Ikke kritikk til Eirin, men hun er en vanlig jente uten noe mer en interesse for kosthold. Å være interessert gjør en ikke til en ekspert, det som er viktig er å høre på helsemyndighetene, ikke bloggere.
At man må spise sunt hele tiden, kun proteiner, supermat, ingen snop/»drittmat» osv, det sender ut feil signal til alle de forvirrede tenåringene der ute som ser opp til bloggerne..Og det gjør meg så ufattelig trist, for et slikt forhold til mat er i mine øyne UTROLIG trist. Og tragisk, med tanke på at 1/3 av kloden ikke har nok tilgang på mat.. Så mitt råd til deg Vårild, er at du kan spise alt, men med måte. Man kan ikke henge seg opp i hva som er sunt og usunt til en hver tid, DET er usunt. Jeg er 23 år, har spist et vanlig kosthold hele livet, og er frisk som en fisk. Det er det som teller! Jeg håper du kan ta dette til deg, og prøve å se litt annerledes på det. Man trenger ikke spise cottagecheese, chiapudding, kokosvann og sukrin for å være sunn. All mat er sunn mat, men med måte 😉 Det vil si, du kan spise hvilket som helst syltetøy med god samvittighet, og slappe av med det 🙂 Håper du biter merke i dette du også, Eirin 🙂
Ha en fin kveld 🙂
xo, Jodie http://www.jodiecaughey.com