Mange av dere spør mye etter Billy og hvordan det går, og det er så koselig! Jeg tenkte å gi dere en liten oppdatering og kan starte med å si at det går kjempefint. Jeg hadde helt ærlig forberedt meg på det verste nå i valepetiden, men så langt har det gått som en drøm. Han er i godt humør hele tiden, har noen klikkebyger innimellom hvor han spinner rundt til pusten tar han (haha) og sover veldig mye. Han er en gledesspreder! For dere som lurer så er han en hybrid mellom malteser og dvergpuddel – maltipoo ♥

· billy update ·

Dressur og renslighet..

Vi trener litt hver dag, og han har lært seg og både sitte å ligge på kommando. Han reagerer på navnet sitt, og kommer så fort jeg roper på han. Stueren er han enda ikke, men det går oppover for hver dag som går! Han har aldri hatt et eneste uhell i verken sengen, sofaen eller på tepper. Det er helt fantastisk og det virker som om han har skjønt at han ikke skal det. Ellers er han fæl til å bite da han naturligvis klør i tennene, men heldigvis ikke på noe annet enn hendene mine og lekene sine så langt..

Når vi er på tur..

Vi har vært mye ute på åpen mark med line, men nå kan den fint droppes uten at han stikker av. Det er jeg så glad for, for det er så herlig å se hvor glad og lykkelig han er når han spurter rundt på engenhånd i fri natur! I begynnelsen kunne han absolutt ikke gå i bånd, men så fort jeg fikk kjøpt sele gikk det som en drøm. Jeg er ute ca. 6-8 ganger for dagen slik at han får gått på do, og går lengre turer tre ganger for dagen. Når han har fått trent blæren sin og blitt stueren holder jeg meg til tre faste turer. Jeg må ut såpass ofte nå i starten slik at han ikke gjør noe uhell inne. Om han gjør er det jo min feil! Han skjønner ikke det selv enda.

· billy update ·

Personlighet..

Billy er fantastisk, og jeg har ikke angret en dag på at jeg fikk hund. Han beriker livet mitt (og alle rundt meg sitt) noe helt enormt og det er deilig med en liten venn som krever tur i frisk luft når hode blir tungt etter lange dager med jobb og skolearbeid inne. Han elsker alle mennesker, og er ikke blyg ett sted. Ikke ovenfor andre hunder heller, og går sammen med Linus uten noe problem. De leker og styrer på mens pappa løper etter utstyrt med Jiff og sørger for at ingen markerer inne. Hahah! For et syn.. Om noen uker skal vi begynne å bli med Linus på hundetreff annenhver uke, og det gleder jeg meg til. Viktig med sosialisering fra start!

Hjemme-alene-trening og bilkjøring..

I starten gjorde jeg dette med å være alene hjemme gradvis, men det gikk ikke lang tid før jeg følte meg trygg nok på at han klarte seg i tre-fire timer. Jeg drar og trener og handler som normalt uten at han er med. Når jeg kommer hjem er han glad (og søvnig da han stort sett sover, tror jeg) og vil nesten ikke ut av badet hvor han oppholder seg når jeg er borte. Det er blitt til hans egen lille trygge sone i huset. Badet mitt er relativt stort, men akkurat perfekt for han.. Ellers blir han med stort sett overalt, og er kjempeflink til å kjøre bil. Første turen var et mareritt, men nå er det ikke et pip å høre! Han sitter i baggen sin i passasjersetet med bilbelte for hund. Hver gang han får varme i setet legger han seg ned og sover. Haha! Han har det godt, og det har jeg også.. ♥

Previous Post
Next Post

42 thoughts on “· billy update ·

 • Thea
  åå, så utrolig koselig med hund! Smelt!
  Når kommer utgaven av shape-up som du er med i? gleder meg til å se, hihi

  Klem!

 • Astrid
  Høres ut som en hjerteknuser! 🙂 Kos deg mye med han!

 • Bell
  Åå, så fantastisk fine bilder av han! Regner med du tar masse bilder av han hele tiden, vanskelig å unngå når kjæledyr er så skjønne og gode =) Jeg gleder meg utrolug mye til å kjøpe meg en valp selv, det blir til sommeren. Er fortsatt usikker på rase.. Vanskelig å velge hva som blir riktig for meg og min samvoer og vår livsstil! Hvordan fant du fram til rasen maltipoo og selveste Billy? Klem <3

  • Eirin Kristiansen
   Takk, Bell! Jeg leste mye rundt på nettet om maltipoo (+ forskjellige raser før jeg bestemte meg), og ventet i månedsvis på at det skulle dukke opp en annonse på Finn. Til slutt gjorde det det, og slik fikk jeg kapret meg lille Billy 🙂

 • Ingrid
  Herremingud for en nydelig liten tass! En av de fineste hundene eg har sett. Har du noen gode nettsider å lese på om maltipoo? Og hvor lenge lever han ca? Elsker bloggen din!

 • Vilde
  Så godt å høre at alt går bra! 🙂 Pleier du ikke å ha han i bur når du ikke er hjemme? Grunnen til at jeg spør er fordi at jeg og kjæresten også har en liten valp (jente) og hun pleier å være i buret sitt når vi er borte. Grunnen til dette er at hun ikke er husrein ennå og vi er redd for at hun tisser inne når vi er ute, og at flekken setter seg i gulvet. Hun gjør nemlig aldri fra seg i buret, og trives der med pledd og leker.. I tillegg er vi redd for at hun skal gå bak tv´en og bite på noen ledninger og få støt.. Hele leiligheten vår er nemlig studio (altså et stort rom), så vi kan ikke lukke henne i et annet rom. Når hun er helt husrein og vi vet at hun har sluttet å tygge i ledninger skal hun såklart slippe å bli låst inne i buret sitt når vi er ute.. Er bare redd for det i starten 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Bur? Nei, det står i innlegget at jeg har Billy på badet. Problemene dere har som gjør at hunden deres må være i bur har ikke jeg. Det er verken ledninger eller tregulv på badet. Om han skulle hatt et uhell ødelgger det ikke flisene, og det er ingenting han kan skade seg på der inne. Det er det varmt og godt, bra størrelse for han å være i litt aktivitet, men samtidig ikke for stort til at han blir nervøs. Jeg personlig synes det er litt trist og i det hele tatt tenke på å stenge Billy inne i et lite bur over flere timer når jeg har muligheten til noe annet.. 🙂

   • Vilde
    Skjønner! 🙂 Hunden vår elsker heldigvis buret sitt og ligger der gjerne uansett, men jeg vil veldig gjerne la henne velge selv og fjerne døren på det, evt. kjøpe en hundeseng til henne istedenfor. Derfor gleder jeg veldig til hun er husrein, det begynner virkelig å komme seg nå. Ledninger har hun heller ikke bitt på på flere mnd, så det forhåpentligvis ikke så lenge til hun kan bestemme selv!

    • Eirin Kristiansen
     Det er jo kjempebra! Er en god vane å venne hunden til bur 🙂 Billy er fæl til å bite på meg og lekene sine, venter bare på at strømmen ryker! Haha, neida.. Lykke til videre og god søndag!

 • Rosalind
  Hei Eirin 🙂
  Jeg lurte på om du kunne anbefale en side som er billige flybilletter til New York. Skal reise i juli og vil ha fly billigst mulig 🙂 Tenkte siden du har reist der før og har litt erfaring 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Hei! Jeg bestiller alltid på finn. Bare til å følge med 😀

 • Ida
  Hei 😀 Lurte på um du kunne legge ut noen av dine favoritt smoothie oppskrifter ? 😀

 • Lene
  Aww, så utrolig koselig å lese! Billy virker som en fantastisk herlig valp. :))
  Gleder meg til den dagen jeg flytter for meg selv, da har jeg bestemt meg for at jeg også skal kjøpe meg en liten valp! Har hund her hjemme nå, men jeg gleder meg til jeg får en som er bare miin! 😀
  Kos deg videre med den skjønne hunden din! <3

 • Johanne
  Ååå, han er helt skjønn! Har en liten maltipoo gutt selv, og må si at det er en fantastisk raser. Når jeg leser dette ser jeg mange likhetstrekk fra min egen! Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte denne rasen 🙂
  Jeg lurte på om du kunne gi meg noe tips angående lydighet ute. Ofte når jeg er ute og har han løs vil han ikke alltid komme når jeg roper navnet hans. Til tider kan han være helt håpløs og jeg mister litt mot på om han kan gå uten bånd..
  Det andre har med bilkjøring. Han er virkelig ikke glad i dette. Har prøvd så mange forskjellige ting, men ingenting fungere.. Har du noen tips til meg?
  Må også bare si at du virker som en fantastisk person! Jeg blir virkelig inspirert av deg 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Så morsomt at du ser likhetstrekk! Jeg er helt enig med deg. Jeg er så fornøyd med han 🙂 Angående lydighet ute var Billy også slik i begynnelsen. Til slutt gav jeg han godbit hver gang han kom når jeg ropte, og etter litt trening kommer han hver gang fordi han assosierer det med noe positivt. Prøv det! Angående bilkjøring – har dere gjort dette fra han var liten? Billy har jo kjørt bil fra han kom til verden, nesten. Han ligger i baggen/buret i passasjersetet men pep mye første turen. Neste tur hadde jeg baggen åpen slik at hode tittet ut, og da sluttet han med en gang. Da følte han seg ikke så «innestengt» tror jeg. Gjemte også noen godbiter under teppet, slik at han brukte tid på å jakte på dem istedenfor og fokusere på bilkjøringen.. Håper du finner en ordning 🙂

   • Johanne
    Tusen takk for svaret og tipset angående lydighet! Det skal jeg bruke 🙂
    Bilkjøring – vi hentet han i nærheten av Bergen faktisk, og hadde en utrolig bra tur hjem. Ikke noe problemer og han sov mesteparten av turen. Etter det har det bare gått nedover.. Hundetrener sa at jeg burde ha han i bur, og uansett om jeg satt ved siden av ble dette umulig.. Han skjelver utrolig mye. Får helt vondt av ham! Skal prøve med godbit under teppe neste gang! Igjen; tusen takk for svar og tips 🙂

 • Helene
  Hei! Så søøøt! Men et tips fra en som på et tidspunkt hadde 3 små valper jeg skulle tissetrene, og pr dags dato har en guttevalp/unghund.. Ikke bruk jiff! Ikke bruk nodn form for spray når du vasker opp uhell eller generelt vasker gulv. De inneholder salmiakk, og salmiakk trigger markering.. Ond sirkel og bidrar bare til mer uhell og uhell på etterhvert faste steder :/ kos dere i valpetiden! Igjen, såååå søt ! Synd min kjære har satt foten ned og sier det holder med to :p

  • Eirin Kristiansen
   Men hva skal jeg vaske med da? Jeg må jo vaske :O Hehe

   • Helenr
    Vann.. Evt med litt(!) grønnsåpe, men helst vann..Hehe! Kanskje det finnes noe med blomsterlukt? Evt litt håndsåpe på kluten? Er bare fy fy med alle disse sprayene, og salmiakk:)
    Men trust me! Det funker:)

    • Eirin Kristiansen
     Ah, da skal jeg prøve det! Takker så mye 🙂 Da sparer jeg noen kroner på vaskemiddel også, HAHA!

     • Connie
      Jeg har for øyeblikket 4 hunder og har hatt 1 år på hundefag (videregående) og det som står her stemmer ikke etter min erfaring! Jeg bruker jiff mopp og spray og den funker som bare juling. Hvis du bare bruker vann får du ikke vekk lukten og da vil han hele tiden markere over det!

     • Eirin Kristiansen
      Var det jeg tenkte.. What to do :O

 • Bloggleser
  Kan du vise den baggen du bruker i bilen med belte?

 • Herregud så søt han er 🙂

 • Charlotte
  Hei 🙂

  Hvordan fikk du til å lære kommando ligg? Vi øver og øver på det her hjemme, men til ingen nytte. Han kan sitt, men ligg er helt uforståelig! Hehe. Tips mottas med stor takk 🙂

  • Eirin Kristiansen
   Holder godbiten på gulvet slik at han blir nødt for å ligge for og få tak i den 🙂 Sier ligg samtidig, og roser fælt når han gjør det. Når han skjønner ligg med godbit på gulvet – beveg godbiten opp til leggen din. Når han fremdeles mestrer det da, kan du prøve å stå oppreist. Øve litt hver dag 🙂

 • Stine
  Hei! Jeg ønsker meg veldig gjerne en hund selv, men lurer på hvor mye det koster sånn ca. med vetrinær osv. i måneden evt. året å ha hund? Er student, men jobber ved siden av og hadde fått hjelp hjemmerfra, men det hadde vært fint å ha en ca. pris bare! Ellers virker Billy som en fantastisk hund <3

 • Stina
  Hei! utrolig søt hund 🙂 lurer på hva dine tanker er når det kommer til løs hund på tur? ingen ting er mer herlig enn hunder som får løpe fritt og kose seg, men hva i møte med andre hunder?

  • Eirin Kristiansen
   Takk, Stina! Jeg bor et sted som er veldig landlig, svært skjermet for trafikk og folk generelt. Billy får med andre ord løpe rimelig fritt på åpne områder – men jeg har han i bånd om det er andre hunder i nærheten. Om det er hunder vi har møtt før som jeg stoler på synes jeg de skal få kose seg og løpe uten bånd. Det er så gøy å se hvor mye de koser seg da!

   • stina
    jeg er egentlig veldig enig i at hunder burde få gå fritt! grunnen til at jeg spurte er fordi jeg selv har opplevd så mange uønskede hendelser med hunder som går løs når jeg går tur med min egen hund. Dette har ført til at jeg ikke tørr å la henne gå løs 🙁 nå skal det sies at jeg ikke bor like landlig til, men liker å høre om andres tanker da jeg syns det er veldig trist å ha fått en hund som er så skeptisk til de fleste andre hunder. det er ikke alltid lett å være eier av småhunder! kos deg masse med pelsklumpen, det er utrolig hvor mye kjærlighet de firbeinte kan gi 🙂

 • Silje
  Såå søt han er!! Men la merke til du skreiv hybrid. Hybrid vil si en type art som ikke kan få avkom etter seg, altså sterilt. Som feks esel og hest kan få noe vi kaller muldyr som ikke kan få avkom og dermed er sterilt. Billy er vel ikke det?

  • Eirin Kristiansen
   Blandingshunder kalles også hybridhunder 🙂

 • Tonje
  Så søt han er 🙂 Men det Billy er nok ingen hybrid. Da må foreldrene hans være av ulik art, og jeg tror ikke det er noe ulv i lille Billy? Hehe. Billy er nok en god gammeldags blandingshund 🙂

  • Eirin Kristiansen
   En hybrid mellom to raser går fint an å si 🙂 Google it!

 • Thea
  Herreguuuud, han er så nydelig. Heldige du!! Jeg gleder meg såå mye til å få hund selv, nå heller det mest mot dvergpuddel. Men har Billy samme type pels som puddel, altså at den vokser hele tiden og at du må klippe ganske jevnlig? Og så lurte jeg på en annen ting, nå ser det ut til at jeg skal studere ganske lenge fremover, så hvordan synes du det er med hund som student? Når du er på skolen og lesing og sånn, leser du mest hjemme?
  Ellers må jeg bare si at du ser helt smashing ut på Shape Up coveret!! Ha en nydelig tirsdag, søta! Stor klem <3

 • Ida
  Hei!
  Jeg har også en liten valp, og er på jakt etter noen andre små valper å sosialiere den med. Den har lekt litt med en Jack Russel, men den er litt for stor og voldsom for min lille Tibetanske spaniel. Kanskje litt freidig å stpørre, men hadde vært kjempe gøy å møte deg og Billy en dag.

  PS bor i Loddefjord, så ikke så langt unna 😉

 • Kristin
  Åååh, så utrolig glad jeg blir når du skriver dette med at det faktisk er din feil at han tisser inne! for det er faktisk VÅR feil hvis vår lille valp tisser på stuegulvet! Du gjør alt rett når det kommer til å oppdra lille Billy, så han kommer til å bli en veloppdratt hund.
  Jeg håper du og den søte lille Billy får en utroolig fin framtid sammen <3 Jeg elsker bloggen din forresten, leser den hver eneste dag, men tar meg aldri tid til å kommentere.. Håper du har en utrolig fiiin dag videre!

Comments are closed.