fbpx
Annonse / antrekket mitt er sponset.

· W e l c o m e  O c t o b e r ·

Herregud, september gikk fort! Tenk at i dag er vi i oktober allerede. For å sette ting i perspektiv og kanskje overraske deg litt – visste du at det bare er 12 mandager igjen til selveste julaften? Haha! Jeg liker alltid å regne meg frem til ting på den måten.. Vel, i dag er det ikke bare mandag og ny uke, men også en helt ny måned. Hvor perfekt er ikke det til å starte med blanke ark og forme måneden akkurat som du drømmer om? Her er 10 ting jeg vil gjøre i oktober.

· 10 THINGS I WANT TO DO THIS MONTH ·
•  •    •    •  •  •    •    

1. Finne nye vegetaroppskrifter! Jeg merker at når M er ute på jobb kjøper jeg ikke inn kjøtt. Jeg tror faktisk jeg hadde blitt vegetarianer hvis ikke vi hadde vært sammen. Han spiser det, men jeg føler meg ofte kvalm og tung i kroppen når jeg har spist kjøtt og lager ofte mat med andre alternativer. Så, nå vil jeg spørre dere om hjelp! Har dere noen gode oppskrifter til meg? Hvis det er med bønner eller linser blir jeg ekstra glad, for det elsker jeg. Tuusen takk!

2. Melde meg inn i et gym i Marbella. Jeg ble tipset om Burn50 av dere fordi det skal minne om Barry’s, og dette skal jeg teste ut først! Jeg håper jeg liker det. Men, jeg har litt panikken for å dra dit alene første gangen i tilfelle det er heeelt horribelt tungt, så jeg får vente til M er hjemme og kan bli med som moralsk støtte. Haha! Føler jeg nevner han ofte for tiden, og det må være irriterende. Men, han er en så stor del av livet mitt at det blir så naturlig for meg. Spesielt da han er den eneste jeg kjenner og lever med her i Marbella! Gleder meg dog veeeldig til Cath, Tonje og Amalie kommer på besøk neste måned 💕

3. Oppdatere spillelistene mine! Jeg spyr av listene mine akkurat nå. Vi hørte de om og om igjen i bilen da vi kjørte til Marbella. På tide å gi dem en real detox og fylle på med ny inspirasjon! God musikk er aaalt. Det får meg til å føle så mye! Akkurat nå går Be alright – acoustic – Dean Lewis på repeat hos meg. Den er så fin at jeg kunne begynt å gråååte. Men men. Utenom Spotify koser jeg meg med Idol. Herregud, det er så koselig!

4. Kutte ned på sukker, drikke mer vann – oftere. Før jeg flyttet hit dro jeg og kjøpte kilovis med smågodt i frykt for å savne det. Ingenting er som Candy King og det har de ikke her! (Hvis de har, vil jeg ikke vite det. Tror jeg 😂) Vel, det er kanskje det dummeste jeg kunne gjort. Den gode tanken var at det skulle vare lenge, men jeg har nesten spist opp alt. Litt hver dag! Nå er det stopp. I dag er det ikke bare mandag og ny uke, men ny måned! En perfekt mulighet til å starte med blanke ark. Ja til en freshere og sunnere måned! Og ikke minst skal jeg bli flinkere til å drikke vann. Vi drikker ikke vann fra springen her, og det er litt tungvint. Men men. Alt er en vanesak! Noen som vet om man kan drikke vannet her forresten? Jeg er litt usikker jeg..

5. Feire bursdagen til Billy 23. oktober! Én gang til… Altså, tenk at jeg gav han en fullstendig feiring forrige måned og kunne ta feil av dato? HAHA 😂

6. Innrede ferdig leiligheten samt skaffe meg et NIE nummer som er et juridisk krav for bosatte i Spania. På onsdag kommer som nevnt siste levering med møbler – og da sier jeg meg ferdig. Gleder meg til å få på plass alt! Nå føles det litt tomt, og jeg har ikke TV engang. Det blir litt stille på kveldene uten, og jeg savner en god filmkveld hvor jeg ikke må se på dataen. Heldigvis har mamma sendt ned TV til meg nå, hihi. Da skal det bli kosekvelder gitt!

7. Begynne å planlegge hvordan vi skal ha det nye huset. Herregud så spennende det blir! Vi skal endre litt planløsninger, bytte gulv, tak, kjøkken, lage et ekstra bad ++. Noen som kjenner til noen flinke håndverkere og arkitekter i Bergen? Ta kontakt med meg på [email protected]! Da blir jeg GLAD 🙏🏼

8. Være min egen bestevenn og fortelle meg selv at jeg er bra nok. Tenke over hva jeg sier til meg selv – ville jeg sagt det til min beste venn? Garantert ikke. En depresjon knekker en fullstendig, og jeg føler jeg må lære å leve på nytt. Jeg må lære å kjenne meg selv på nytt. Alt er nytt. Og det er skikkelig tøft til tider. Og når man får tilbakefall? Da er det som å ta ti skritt frem og tjue tilbake. Jeg hadde en knekk i forrige uke, og det er maange uker siden sist. Det kom som et slag i tryne! Jeg sto inne på Ikea for meg selv og var fin i formen – plutselig begynte jeg å svette, pusten ble tyngre, og det føltes som en dusj av tristhet skyldte over meg. Tårene trillet, og jeg nærmest løp ut i bilen. Jeg gråt som et barn hele veien hjem uten å vite hvorfor. Det som er det mest frustrerende med en depresjon? Det er at man ikke har svar på noe. Hadde man hatt en konkret grunn til hvorfor man var lei seg, da kunne man i hvert fall tatt tak i problemet. “Ikke spør meg om hvordan jeg har det, for jeg vet ikke. Jeg vet ikke, jeg vet ikke!” er alt jeg kan svare når alt er mørkt. For det er akkurat sånn det er. Høres sikkert rart ut for dere som ikke har vært der selv (bank i bordet). Vel, dagen etterpå var alt bedre! Det var fint å oppleve at jeg kom meg ut av ‘mørket’ fortere enn tidligere. Før kunne jeg stengt meg inne i dagesvis, men denne gangen gikk det fort over. Det er ett steg i riktig retning. Jeg føler jeg har mer kontroll, og livet smiler oftere enn det har gjort på lenge. Jeg ser lyset igjen. Nå skal jeg jobbe med å være snillere med meg selv!

Det er alltid skummelt å være åpen om ting som personlig føles som et nederlag. Noen dager tenker jeg at jeg burde holdt det for meg selv, men åpenhet rundt slike tema er også viktig. Spesielt glad blir jeg når jeg når ut til gode lesere som gjerne er i samme situasjon. Det gjør alt verdt det.

9. Lære meg spansk! Altså, ikke flytende på en måned selvfølgelig. Men litt og litt! Jeg jobber med det litt hver dag, og nå kan jeg i hvert fall de små grunnleggende setningene som får en enkel samtale til å fungere med postmannen, haha. Det er skikkelig mestringsfølelse!

10. Sette av tid til en ordentlig me-time dag. Rett og slett gjøre noe for meg! Bestille manikyr og pedikyr, kanskje en facial og massasje. Det er fint å gjøre slike ting innimellom. Viktig å jobbe for at de rundt deg har det bra, men aldri glem deg selv. Har du det bra har de som er glad i deg det enda bedre 🙏🏼

56 Responses to 10 ting jeg vil gjøre i oktober

 1. For et koselig innlegg! Gøy å høre hvordan reisen din i livet er 😀

  Som middagstips bør du prøve å lage denne gryten:
  Stek gul løk og hvitløk mykt i en stor kjele, tilsett deretter gulrøtter i skiver og blomkål i små buketter før du heller over en boks kokosmelk, bittelitt vann og blander inn en god dose red curry paste. La det småputre litt før du tilsetter kikerter mot slutten! Super nam!
  Som lunsj kan jeg også anbefale å lage salat med søtpotet stekt i ovnen med digg urtekrydder, ruccola, tomat, agurk, rødløk og masse fetaost!

 2. Hei Eirin! Elsker bloggen din og du inspirerer meg hver eneste dag. Går igjennom en tung tid akkurat nå og jeg har før denne tiden drømt å flytte ned til Spania for en 3-4 måneders periode. Lurer på hvilke sider dere var på for å finne den perfekte boligen?

 3. I januar i år satt jeg og bladde gjennom Instagram… plutselig kom jeg over en bok som “hverdagslykke” jeg ble nyskjerig og undersøkte nærmere. Jeg angrer ikke.. for det gikk ut på og å:
  Skrive 3 ting du er takknemlig for i dag
  Hva har du gjort i dag
  Hva har du lært i dag
  Etter at jeg begynte med dette, ble dagene mine bedre og jeg ble mindre lei meg. Det har blitt terapi for meg. Bare et tips til en dårlig dag. Jeg lagde min egen bok, i stedet for og kjøpe boken..
  Så det andre..
  Jeg vil ikke ha drukket fra vasken, jeg har vært i Tyrkia på ferie og vi kjøpte kun vannflasker, likevel fikk jeg ansiktslammelse i 1 måned (Utrolig vond opplevse , maten ble polarbrød, har aldri vært så lei av polarbrød som da😂 .. ønsker deg en fin uke 😊🌸

 4. Heisann.
  Så koselig å lese😊 har selv bodd i spania, en liten plass som heter La Cala.
  Det er ikke farlig å drikke vannet, men det er litt mye klor i det, og da smaker det ikke godt:(
  Vi kjøpte vann som vi drakk, og brukte det i springen til matlaging, tannpuss ol.
  Sjekk ut veganmisjonen, hu lager masse godt;)

  Må du ha NIE nummer? Har du skiftet adresse i folkeregisteret til Spania? Trodde ikke du trengte det kun for en liten periode..?🤔

  Koselig å høre hva du finner på, kjenner meg igjen i masse:)

  • Hei Maiken 😀 Takk for at du deler, det setter jeg pris på! Angående NIE-nummer. Dette må (i hvert fall) vi ha for å kunne leie her nede, og ikke minst bestille wifi, enkelte varer osv. Noen krever det, andre ikke. Klem ♥️

 5. De har et par svenske butikker i Nueva Andalucia med både snop, brunost, ostepop og annet digg som man begynner å savne etter en stund! 😉

 6. Jeg spiser nesten ikke kjøtt og har oppdaget osten halloumi. Du skjærer den i skiver og steker den noen minutter på hver side. Er helt hektet på salat med halloumi, pasta, mango/druer, agurk, sukkererter, soltørket tomat +++! Takk for masse god inspirasjon til interiør, mat, klær, trening og det å være sin egen bestevenn. Du er et forbilde! Ha en fantastisk fin uke <3

 7. Nydelig og inspirerende blogg! Så gøy at du vil spise mer vegetarisk. Plantekost både smaker og føles bra! Derfor et tips: Appen Oh She Glows! Har den på telefonen og den er både innholdsrik, vakker og brukervennlig. Alle mål og temperaturer er på engelsk, men det er jo lett å regne om. Favoritten så langt er «glowing spiced lentil soup» (linser, hakkede tomater, løk, kokosmelk og gode krydder mm). Det jeg liker best, er at dette er sunn vegetarmat uten sukker eller hvitt hvetemel. Håper den kan være til nytte!

 8. Du inspirerer med disse punktene hver måned.. Det å sette seg mål og ting man ønsker å gjøre hjelper virkelig på dersom man har en dårlig/vanskelig dag!
  Bare det å sette av tid til seg selv hjelper mye i løpet av en måned <3
  Tips i forhold til måltid: Istedenfor kjøttdeig, bruk linser som alternativ! Stek de og hell over vanlig tacokrydder, såå godt!

  Håper du trives i vakre Marbella! Tror man av og til trenger å komme seg litt bort fra de helt trygge omgivelsene. Prøve noe nytt, lære, feile og oppfylle drømmer. Ser frem til å følge bloggen din mot høsten og vinteren, med koselige og nyttige tips, innkjøp, sminke og personlige innlegg! Du er god <3 Stoor klem

 9. Hei Eirin! Angående vann fra springen. Jeg anbefaler deg å kjøpe en vannmugge med filter. Den rengjør vannet og gjør det drikkbart! Pluss at du kan fylle den opp, la den stå i kjøleskapet og da har du alltid kaldt og godt vann tilgjengelig. Finnes også flasker med filter, de får du for eksempel kjøpt på sportsbutikker.

  Tips og hilsen fra meg!

 10. Fine Eirin! Håper du får det bedre fremover! Sender mange gode klemmer og tanker din vei❤️
  Angående vegetariansk mat så bør du sjekke ut The Happy Pear på YouTube. Sååå gode retter! Kan spesielt anbefale Shepherds Pie og Chickpea Curry, men alle rettene vi har prøvd har vært knallgode!

  Du er så inspirerende og modig! Heier virkelig på deg!

 11. Takk for at du skriver så godt!! Har bodd i Spania i årevis og vannet går helt fint å drikke, men anbefaler deg å kjøpe Brita-filter og rensekanne på Carrefour, eller bestille det på amazon. Vannet smaker mye bedre da! Kos deg i Spania💕

 12. Hei Eirin ❤️ Jeg lurte på hvordan du har klart å virke såpass positiv på bloggen mens du har gått gjennom denne tunge perioden? Sliter selv mye med angst og har perioder hvor alt bare er tungt. Kommer meg greit gjennom hverdagen, men syns det er så vanskelig å fremstå positiv. Og jeg tror det er en veldig bra ting å kunne virke positiv, selv om ting er vanskelig. Fake it to you make it er veldig sant har jeg troen på! Så lurte på om du hadde noen tips der? ❤️

  • Hei Henriette ♥️ Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan svare på dette, men jeg tror faktisk karrieren og bloggen min er det som får meg til å klare og være positiv. Selv på de mørkeste dagene er og vil alltid bloggen være min ‘drømmesone’ hvor jeg kan være positiv. Rømme litt fra det som er vondt, rett og slett. Jeg tror bare jeg har en evne til å ‘poisitivisere’ ting når jeg prater. Men det er ikke nødvendigvis slik jeg har det inni meg. I journalen min står det ‘masken’. Det sier kanskje litt, og er ikke alltid positivt. Men jeg har alltid vært et ‘det går bra’ menneske utad, selvom jeg kanskje føler noe annet. Shit, dette gav ingen mening.

 13. Nesten en lettelse å kjenne seg igjen i det du skriver om en mørk sky fylt av sorg, vondter og en tung følelse av tristhet, uviten om hvorfor, og hva dette innebærer. Man føler seg så ofte alene om disse tankene, og en følelse av ingen forstår hva det er og hvorfor det er slik. Samtidig som de utenforståtte ikke greier å akseptere at man selv ikke greier å sette ord på hva det er, og hva dette dereier seg om. Man bare føler en strøm av aggresjon, gråt og et flust med andre følelser på en å samme tid. Vondt og frustrerende til tider.
  Godt å se at man ikke er alene om dette, gir meg et håp.

 14. Så koselig innlegg! <3 Og gratulerer med huskjøp, så utrolig gøy for dere! Blir sikkert fint å skape et hjem som er deres, hvor dere skal bo i mange år sammen <3

  Utrolig trist å høre om depresjonen din, og syntes det er så fint at du deler! Unner deg så inderlig at du får det bedre.. det er bra at du jobber med det, setter deg selv først og setter ting på karrierefronten litt på vent. Du er jo tross alt fortsatt ganske ung, og det du har fått til så langt er utrolig beundringsverdig!

 15. Gratulerer med nytt hus! Bor selv i et helt nyrenovert hus fra 1760(!) i Sandviken, de husene har sjel💕💕

 16. Du är så fin! <3 Insida och utsida, älskar att läsa dina listor och få ta del lite mer av dina tankar. Och att du nämner M är inget dåligt, jag tycker det bara är mysigt att få ta del av ditt liv och när han är en del av det så är det självklart att han hör till. På köpet liksom, på ett bra sätt! 🙂 Jag hoppas verkligen att du är din bästa vän, tänk att ha en vän som du! Du verkar ju fantastisk (och jag fattar att alla har bra och dåliga sidor och att allt inte syns i bloggen), men i grunden så verkar du vara en så väldigt klok, trygg och bra människa så att du får ha en vän som dig ska du vara stolt över. Kram!

 17. Hei Eirin <3

  Ville bare legge igjen en kommentar å si at jeg synes du gjør en helt fantastisk jobb! Blir alltid så inspirert vær gang jeg går innom bloggen din eller du legger ut noe på instagram. Jeg vil også at du skal vite at du ikke er aleine <3 Har selv slitt veldig mye i perioder med depresjon og har hatt så mange episoder hvor jeg har hatt det kjempe bra også plutselig velter alle disse negative tankene inn i hode fra ingen sted og uansett hva man gjør så går de ikke bort… Jeg vil bare at du skal vite at det blir bedre, man må bare lære seg å kjenne og spesielt fange opp de forskjellige triggerne slik at alt ikke blir helt svart vær gang man kjenner at de onde tankene kommer. Noe som virkelig har hjulpet meg det siste året er at jeg alltid har med meg en liten notatbok som jeg kun bruker vis jeg merker at jeg begynner å miste kontrollen. Da setter jeg meg rett å slett ned og skriver ned alt og da mener jeg alt som kommer inn i hodet mitt og det hjelper veldig å bare få tankene sine ut av hode å ned på papir for da klarer på et eller annet vis å se det med helt nye øyne. Uansett så ordner ting seg alltid og nå skal du bare nyte livet ned i Spania for det fortjener du! Stor klem 🙂

  • Silje, vil bare gi deg en stor klem! Betyr så mye for meg at du deler, du aner ikke. Og det tipset skal jeg absolutt ta til meg! Jeg elsker jo å skrive ned alt annet på papir, så hvorfor ikke skrible ned tankene også. Ikke dumt <3 Du er en engel!

 18. Dette er et av de beste innleggene jeg har lest på lenge 😍 digger åpenheten din og er enig med deg i at det er sååå viktig! Takk for at du tør 😘 jeg syntes Camilla Pihl har delt mange gode vegetaroppskrifter på bloggen sin i det siste. Lykke til videre med både Spania og Bergen. Ønsker deg alt godt 🙏🏼

 19. Tusen takk for at du er åpen om, og deler, de mindre gode og tunge periodene i livet ditt! Jeg sliter selv med depresjon, og bloggen din har fungert som et lite, positivt avbrekk med inspirasjon blant de ellers tunge tankene. Når jeg nå får vite at du har slitt med noe av det samme, gjør det at jeg føler en slags ny og sterkere tilknytning til deg som person. Jeg synes det står respekt av det og du er et så godt forbilde<3 Takk for at du i tillegg til å inspirere kan få meg til å føle at jeg ikke står helt alene i dette. Du er fantastisk! Klem.

 20. Hei! Jeg ville bare gi beskjed om at bloggen din ikke fungerer skikkelig i nettleseren Safari. Problemet har vedvart ganske lenge nå, og det er trist å ikke kunne sjekke innleggene dine i farten på tlf. Stå på forresten, og lykke til med ny leilighet og nytt hus! 🙂

  • Hei Irene! Takk for at du gir beskjed, det hjelper veldig på! Har sendt over tilbakemeldingen din til teknisk, og de skulle ta en titt på det 😀 Tusen takk! God klem ♥️

Follow @ Instagram