Dere kjenner kanskje igjen følelsen når man nyter siste dagene av ferien, gjerne lat og solbrun med saltvann i håret på en rolig strand flere timers flytur unna hjemme. Lyden av bølgeskvulp og hva man skal velge til lunsj atter en gang er plutselig ens største bekymring. MEN, så kommer man gjerne på at det ikke er lenge til ferieboblen sprekker! Panikken slår inn. Tilbake til leilighet, hverdag, falmet brunfarge, forpliktelser og rutiner. Æsj. Hvordan gjøre overgangen så smooth som mulig, og kontrasten mildere? Denne sommeren knakk jeg koden, og det å komme hjem ble ikke så alt for verst likevel.

Den beste avgjørelsen jeg tok (og som dere kanskje kan planlegge dere til) var å sørge for at de første dagene hjemme kunne by på en blank agenda. Altså – ingen gjøremål, oppgaver eller forpliktelser. Dette gav meg tid til å hvile etter reisen, pakke ut, vaske klær og bare komme tilbake i ‘mojo’en’ igjen.

Hjemme på kvelden? 

#1 Ta en lang dusj, skrubb av deg reisen, påfør deilige kremer fra topp til tå, å få deg en god natt med søvn 🌙

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Neste dag ↓

#2 Pakk ut, sorter alt i hauger og sett deretter på en vask med skittentøy.

#3 ⋮ .. Mens vaskemaskinen går, benytt anledningen til å rydde i klesskapet! Sørg for at de fineste skattene dine kommer godt frem, da vil du automatisk bli mer inspirert til å kle deg de kommende dagene. Rock den brunfargen! Kanskje du kjøpte noe fint på reisen også? Dessuten, ryddig hjem = ryddig sinn!

#4 ⋮ Vask leiligheten! Ingenting føles bedre enn å være i rene omgivelser. Skru opp musikk på full guffe, knyt håret opp i en ‘dott’ og sving deg! Det er kanskje et tiltak, men er du som meg så blir du fort giret når du er i gang. Kanskje ommøblere litt mens du først er i gang? Forandring fryder etter ferie!

#5 ⋮ Rydd opp i diskplass. Med tanke på at jobben min er på MacBooken, byttet jeg bakgrunn, vasket over dataen, og flyttet alt av gamle bilder og dokumenter som jeg ikke lengre trenger over på en harddisk. Første dag tilbake i jobb var som et friskt pust med en ryddig arbeidsplass!

#6 ⋮ Rydd også i skuffer og skap. Dagen etter jeg kom hjem tømte jeg baderomshyllen for skrot og rot. Den var så full at jeg kunne ikke lengre se hva jeg hadde! Jeg lever etter less is more akkurat her, og tar kun vare på produktene og duppedingsene jeg bruker fast gjennom hele uken. Etter du er ferdig? Plasser friske blomster ved vasken, og tenn et deilig duftlys. Da får du spafølelsen hver gang du går inn på badet – nesten som på ferie!

#7 ⋮ Benytt gjerne muligheten til å vaske godt gjennom kjøleskapet mens det enda er tomt etter ferien, og fyll det godt opp igjen med fristende og fargeglade matvarer gjør at du føler deg bra fra innsiden. Dessuten, det er vel ikke til å stikke under stol at du har savnet norsk mat litt i ferien? Jeg dro rett og kjøpte meg en brunost, av alle ting. Dette cravet jeg, til tross for at jeg sjeldent spiser det når jeg ellers er hjemme. Det er rart med det, eller hva? Haha!

#8 ⋮ Ikke start rett på harde treningsøkter og “straff” deg selv bare fordi du har skeiet ut. Da’ah! Det har du jo fortjent, og det er sånn det skal være! Begynn med rolige turer utendørs mens sommeren enda er her – gjerne med en venninne du ikke har sett siden du reiste. Senk skuldrene og bare nyt!

#9 ⋮ Stå opp litt tidlig, å få mer ut av dagene. Ferien din er kanskje ikke over enda, men personlig elsker jeg å komme meg opp tidlig likevel. Da føler jeg at den varer enda lengre! Man trenger ikke nødvendigvis å gå ut og gjøre noe spesielt. Lag deg en kopp kaffe, behold pysjen på og sig ned i sofaen med en god bok, eller et tilfeldig program som kaller på deg når du skrur på Tv’n! Millionaire Matchmaker går mye om dagen, og jeg er hektet. Igjen.

#10⋮ Planlegg neste reise. Er budsjettet litt stramt? Planlegg en roadtrip i Norge, eller dra på telttur mens du enda har fri! Vi snuser litt på tanken om å ta en roadtrip og leie hytte på Brusand i Hå. Her er det nydelig sandstrand og magiske naturomgivelser, kun en liten kjøretur unna besteforeldrene mine.

Previous Post
Next Post

16 thoughts on “10 ting å gjøre for en myk og fin overgang – fra ferie til hverdag ✨

 • Tone
  Mange gode tips her!
  Et lite tips til deg er at obligasjoner på langt nær er det samme på norsk og på engelsk. Jeg tror du mener «forpliktelser» 😉

  • Isabell
   Haha, jeg la merke til det samme med obligasjoner 😄 “Obligasjon er et rentebærende gjeldsbrev som sier at utsteder skylder innehaveren penger” 😄✌🏼

 • Maria
  Åå, dette innlegget likte jeg! Håper du har hatt en fin ferie fine deg ✨💕

 • E
  For et deilig og inspirerende innlegg! Håret ditt ser forresten helt fantastisk ut her <3 Forresten.. Hvordan føner du håret ditt? Bruker du rundbørste eller noe? Jeg har ca samme lengde som deg, men føler det blir litt "flatt". Og har du forresten tips til oljete hodebunn? ;D Gleder meg til daglig inspirasjon igjen! Klem

  • Tusen takk, god du er! 😍 Jeg føner håret mitt med hode ned mot gulvet for masse volum! Bruker rundbørste av og til, men ikke så ofte nå lengre. Da gjør jeg dette etter jeg har fønet håret tørt. Når det kommer til oljete hår er jeg veldig glad i Batiste tørrsjampo!! Klem

 • Alle de rydde greiene pleier jeg og gjøre før vi reiser. Er ingenting som og komme hjem til et ryddig hjem. Gjøre også overgangen litt letere.
  Men enig i alle de andre tingene. Pleier også gjerne å komme hjem noen dager før ferien er ferdig bare for og slappe av litt hjemme. Hjelper det også.

 • TAKK! Jeg elsker de små tipsene dine, de er gull verdt i hverdagen <3 Ønsker meg mat- og treningsinspo!

 • Mia
  Den kjolen var utrolig nydelig, kledde deg godt! Hvor er den fra? 🙂

 • Ingvild
  Jeg skal på Norges ferie, men det står stilt.. hva skal jeg ha med meg på turen? Jeg trenger inspirasjon og jeg spør deg til deg råds 🙂

 • Susanne casandra
  Her var det mange gode tips jeg og kjæresten er i Barcelona å har brukt gaiden din 🙂 er det lave superga du bruker på disse bildene ?:)

 • Kristin
  Hvor er kjolen fra? 🧡

Comments are closed.