Med kvikklunsj og appelsin! Mmm ?
•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Jeg er veldig glad i å bake, og påsken er en god unnskyldning til å kose seg litt ekstra med den beste samvittigheten. Jeg kom tilfeldigvis over denne oppskriften på påskekringle da jeg scrollet i feeden på Facebook her forleden, og da bare måtte jeg hive meg rundt! Den ble en stor suksess i familiebesøket (derfor jeg bare har bilde av halve, haha). I påsken er appelsiner og Kvikklunsj-sjokoladen et must i alle sine tursekker, og hvor perfekt er det ikke å bruke dette i bakst? Resultatet ble helt nydelig! Vi skal hive på oss skiene igjen i dag, og da skal resten av kringlen definitivt pakkes i tursekken..!

Påskekringle

3.5 dl melk
100 g smør
1 pakke fersk gjær
90 g sukker
2 ts kardemomme
650 g hvetemel
egg til pensling

Fyll

100 g smør romtemperert
60 g sukker
2 stk Kvikklunsj (hakket)
2 stk appelsin (kun skallet, finrevet)

Slik gjør du

1. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. Blandingen skal være ca 25-30 grader. Ha melet i bakebollen og smuldre inn gjæren.

2. Tilsett sukker og kardemomme og bland alt godt sammen. Hell over væsken. Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt deigen i 15 minutter til deigen blir helt glatt og smidig. (Ikke dropp eltingen, den er avgjørende for godt bakverk!) Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.

3. Grovhakk to Kvikklunsj-plater, og riv skallet av to små appelsiner med et rivjern. Bruk kun det ytterste skallet, og ikke noe av det hvite. Spar cirka 1/3 av appelsinskallet til topping etter kringlen er stekt.

4. Elt deigen sammen og rull den til en tykk pølse som igjen kjevles ut til et rektangel. Smør deigen med mykt smør og dryss over et jevnt lag med sukker, hakket Kvikklunsj og revet appelsinskall. Rull deigen sammen som en rullekake.

5. Bruk en stor kniv og splitt rullen i to på langs, men la 2 cm være igjen slik at den henger sammen i den ene enden.

6. Tvinn de to lengdene forsiktig sammen og form det hele til en krans. Løft kransen forsiktig over på et stekebrett kledd med silikonmatte eller bakepapir. Bruker du silikonmatte/bakeduk er det enklest å løfte rullen over på matten før den splittes og tvinnes). Pass på at skjøten er godt sammenklistret.

7. Dekk kransen med plastfolie og etterhev i ca 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg og dryss over litt perlesukker om ønskelig. Stek kransen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Pynt med melisglasur og revet appelsinskall ?Nyt siste dagen i ferien!

Previous Post
Next Post

6 thoughts on “P å s k e k r i n g l e

 • Kristin
  Hei Eirin!

  Tusen takk for en superinspirerende blogg- du er fantastisk!
  Og så mange deilige oppskrifter du deler!
  En liten kommentar bare: jeg ble så inspirert og bakte sitronfromasjen du delte oppskrift på.
  Men noe må være galt i oppskriften, det ble enorme mengder krem! Tror kanskje ikke du mente 5 dl kremfløte?? Kan du ha ment 2,5 eller 3?
  Det ble enormt mye og jeg endte opp med 2 svære boller, sikkert nok til å mette 20 mennesker ? videre ble ikke fromasjene stive, sikkert fordi det ble for mye krem i forhold til gelatin i blandingen.
  Veldig kjekt at du deler oppskrifter men lurt å dobbeltsjekke mengdene først – for litt dumt for dem som bruker oppskriftene å «feile» når de skal lage dem for feks påskegjester ?

  Stå på- digger bloggen din!!!?

 • Åh nam, dette må testes! <3

 • Siw Merethe
  Så deilig og glad for at det ikke var et sponset innlegg!!! Nok av det hos deg!!

 • Elin
  Ser ut som du har hatt en utrolig fin påske!

 • Åå, denne så fantastisk ut! Jeg tror jeg må kjøpe meg en Kvikk Lunsj i dag.. Jeg har vært i Milano i påsken, så jeg føler jeg har gått litt glipp av den typiske «påske-følelsen», haha! Ser ut som du har hatt en perfekt påske – det er du virkelig fortjent! <3 Klem

  • Så deilig!! Da synes jeg du skal kjøpe deg en velfortjent Kvikklunsj! Eller multi-pack. Det hadde jeg gjort ? KLEM! <3

Comments are closed.