fbpx

 

Jeg er en karrierekvinne at ♥, og har så lenge jeg kan huske hatt store ambisjoner om å få ting ting til. Skape min egen arbeidsplass, være min egen sjef, leve av drømmene mine.. Denne høsten går startkanonen for noe jeg har drømt om å skape siden jeg var liten, og jeg føler jeg svever om dagene! Noen av dere etterspurte innlegg om ambisjoner og karriere da jeg spurte dere om hva dere ønsket å se mer av her inne, og i dag tenkte jeg å dele et lite innlegg med tips, kanskje ‘reminders’. Vi har alle ulike ambisjoner og drømmer, men det er likevel en fellesnevner av tips som appellerer til enhver GIRL BOSS..!

. . .

Typisk dårlig vane for mange. Been there thought a heeell lot about that! Da jeg fylte 22 var det som om en byrde slapp i sjelen. Endelig sluttet jeg å bruke energi på og prøve å få folk jeg ikke kjenner til å like meg. Truth is, not everyone will! Det viktigste er at du fokuserer på de menneskene som faktisk kjenner deg og kan uttrykke en mening om deg, for noen andre som ikke kjenner deg påvirker deg ikke uansett. Ikke bruk tid på noe du ikke kan påvirke! Karrierekvinner har store personligheter og ambisjonene kan ofte virke avskrekkende, og det er det ikke alle som tolererer. Slik vil det alltid være! Vær hyggelig mot andre og tro mot deg selv. Fokuser på veien til målene dine og kanskje viktigst av alt.. For å kunne kreve respekt må man fortjene det!

En sunn livsstil og regelmessig trening fører til at man holder oppe energien lengre om dagene, får bedre rutiner, er mer kreativ, sover bedre og ikke minst – man blir ekstra motivert til livet generelt. Men det er også viktig med sunne omgivelser! Da tenker jeg på alt fra å ha det rent og ryddig hjemme, til å ha sunne og gode relasjoner med alle du omgås med i hverdagen. Alt fra kollegaer til kjæresten! Hold ting ryddig og rent, enkelt og greit.

Det sier seg selv at man ikke alltid kan lykkes i det man gjør! Det er to måter å se nederlag på, og som skiller suksess fra failure. Enten graver man seg ned og gir opp, eller så kan man grave seg opp igjen fra hullet å ta lærdom av det. De to siste årene har vært en emosjonell berg og dalbane for meg når det kommer til prosjektene jeg holder på med, og jeg har både vunnet men også feilet på veien. Nettopp fordi jeg har klart å redde meg ut av nederlagene, sitter jeg i dag igjen med en følelse av at jeg kan takle absolutt alt jeg kan få kastet på meg i fremtiden. Jeg ville ikke vært foruten ett eneste nederlag! Helt ærlig? Det kommer dager hvor du vil føle deg som dritt, og andre hvor du vil føle deg som en hit. Jeg elsker denne kreative prosess-modellen. Take note!

For hvert år som går lærer jeg mer om hvilke mennesker jeg ønsker å ha i livet mitt og hvilke vennskap jeg vil pleie. Jeg foretrekker en minimal håndfull gode, forståelsesfulle, entusiastiske og støttende venner + mange bekjente, versus det motsatte! For å holde blikket mot målet må man fjerne seg selv fra negativ energi. Et vennskap handler om å gi og ta på alle plan. Omgås med mennesker som motiverer deg mot målet, istedenfor å styre deg bort!

Med en fantasifull hjerne som pøser ut ideer til alt mellom himmel og jord til enhver tid, er det klart at harddisken når maks til et visst punkt. Dager hvor jeg ikke skriver ned alle ideene som popper opp i hodet mitt ender det som oftest opp i breakdown eller kraftig hodepine når klokken bikker 21:00. Jeg sverger til påminnelser appen i iPhone – her kan man lage fine lister til alt, og huke av når ting er gjort! Week Cal på en annen side holder kontroll på agendaen min. Jeg har også en liten notatbok på nattbordet, slik at jeg kan skrive ned ideene mine når jeg legger meg. Da er jeg alltid mest kreativ, og hvis jeg prøver å huske på alt i hodet mitt istedenfor å skrive det ned i boken får jeg ikke sove. Flytt tankene fra en harddisk til en annen og frigjør minne! Sier seg selv.

Reflekter over dagen og forbered deg til morgendagen. Klargjør kaffemaskinen slik at du kun trenger å trykke på ‘start’ neste morgen, rydd raskt over leiligheten før du legger deg (da blir det aldri skippertak!), klargjør morgendagens to-do liste, gjerne antrekk, og skriv ned alt du må huske. Da kan du legge deg med ro i sinnet og sove godt. Spray gjerne litt ‘pillow mist’ over puten. Det virker avslappende og du våkner mer refreshed… Get up early! Xx

Dear international readers. Please use translate for this post!

38 Responses to 6 rules for every Girl Boss

 1. For et herlig og inspirerende innlegg, du er superwoman!
  Hvilken veske i samlingen din er favoritten din?

 2. Elsker at du er så inspirert i innleggene dine? Men lurte på om har sluttet med “10 ting jeg skal gjøre i”- spalten din??

 3. Hi Eirin!
  What a great blog post!
  I was wondering what size you have the black parka with studs on from zara?
  Cause normally their clothes is a bit small, but im not sure about this piece..
  Have a nice evening!

  • Hi Louise! Thank you so much 🙂 I have it in small! I know Zara runs a bit small in sizes.. It’s hard to know which size to get sometimes! This jacket is true to size though! Xx

 4. Et top notch innlegg for alle som vil starte sin egen karriere og business ? I boken din ? skriver du at det var en kjent blogger som delte linken til bloggen din i et innlegg. Du fikk et boost i lesertallene. Var det KA? Bare lurte ?

 5. Åh, takk for dette innlegget! Følt meg dårlig hele morgenen, nå føler jeg meg klar til å gripe dagen!!

 6. Hei 🙂 Du har blogget flere ganger om ulike facemist/fuktighetssprayer. Basert på alle du har brukt og prøvd – hvilken anbefaler du?

 7. Hei,

  Jeg jobber selv som adm. direktør i et lite selskap, men med relativt høy omsetning. Ca. 500 millioner i året. Tempoet er høyt, miljøet er internasjonalt og kravene store. Jobber kanskje 70 timer i uken i snitt.
  Er ikke meningen å fremstå som slem eller noe, men rådene her fremstår litt fordummende og veldig forenklet. Jeg heier på alle “girl bosses” (ikke at det er et uttrykk jeg setter høyt) , men hadde satt pris på mer substans i et slikt innlegg om du først skal fokusere på dette temaet. “Klargjøre kaffemaskinen” er ikke det som gjør forskjellen for meg i alle fall. Når det er sagt har jeg ikke god nok oversikt over selskapet du driver og utfordringene relatert til det.. Driver du mer en bloggen?

  • Hei Solveig. Det er klart at jeg kunne gått mer i dybden, men hele poenget med innholdet på denne bloggen er at det skal være forenklet, inspirerende og oppmuntrende. Lett og morsomt å lese, enkelt og greit! Hvis ikke kunne det nok fort blitt for tungt for mine lesere, hvor mange ikke er i den arbeidssituasjonen du er i – flest studenter og spirende gründere. Det siste tipset om å klargjøre ting til morgendagen er kun enkle tips som gjør hverdagen litt enklere og mer effektiv som jeg selv setter pris på å lese 🙂 Med andre ord, om du er ute etter noe mer utfyllende og som går mer i dybden er det kanskje ikke innlegget/bloggen for deg. Jeg driver med blogg, er forfatter og eier ett ENK og ett AS. Mer om det til høsten.

  • For noe sludder! Bruk av hersketeknikker er fullstendig uakseptabelt og hører ikke hjemme noe sted. Kjør på, Eirin! Jeg heier på deg!

 8. Hei! På instastory så jeg du hadde en oppbevaringsboks til kaffe som matcher kanna, hvor har du fått tak i den? ? Ønsker deg en fin helg!

 9. Hei! Gode tips, men jeg forstår ikke meg helt på begrepet “Girl Boss”, som du bruker. Ser det både på mobildeksler, duftlys og boktitler. Hva er meningen med det? Ser aldri ordet “boy boss” eller “man boss”. Synes selv at det ordet støtter opp manges antagelse og assosiasjoner med at sjefer kun er menn?

 10. Loved this post Eirin! 🙂 as a budding creative entrepreneur this was fun, helpful and inspiring. Just the thing I needed to read to perk me up! 🙂

  Thanks for sharing, your work ethic is super inspiring and I would love to see more posts like this!

  Also super excited to find out what you’ve been filming with the UK the other day on social media, as I am from the UK! ?
  xx

Follow @ Instagram