.. When you want yummy snack without breaking the diet

Og med ‘diet’ så mener jeg det sunne kostholdet mange av oss gjerne foretrekker i ukedagene, men som ikke alltid er like lett å holde. Jeg vet selv når søt- eller saltsuget setter inn, det er uutholdelig! Men her forleden kom jeg over denne oppskriften, og siden har jeg lagd den tre ganger. Kikerter med krydderet du elsker smaker helt nydelig, og kan til nøds faktisk erstatte posen med chips! Dessuten er kikerter supersunt og rikt på både jern, folat og magnesium. Det er også fem ganger så høyt proteininnhold i det som i poteter! Perfekt hverdagssnacks når du skal rigge deg til i sofakroken med litt kos ♥

// And with ‘diet’ I mean the healthy habits we all are struggling for in the hectic weekdays. I know when the sweet- or salt tooth kicks in, it’s unbearable! But here the other day I came across this recipe of roasted chickpeas and since I’ve made it like three times already. It’s super healthy, tasty and filled with lots of good nutrition like iron, folate and magnesium. The little chickpeas are also packed with more than 5 times protein than potatoes! Mmmm..

♥ ♥ ♥

Krydre ønsket mengde kikerter i en bolle, og bland dem rundt i olje slik at krydderet fester seg. Jeg stekte mine på et bakepapir på 180 grader i ca. 20 minutter og synes det var mer enn nok i forhold til hva som sto i oppskriften. Jeg brukte salt, paprikapulver, chilipulver og vegeta fra den lokale innvandrerbutikken. Helt nydelig kombinasjon – men bruk ditt eget favorittkrydder! Kikertene er også digg som erstatning av kjøtt i tacoen.

// Season the chickpeas (as many as you’d like of course) with your favorite spices, and mix them around in a bowl with some oil to make the spices stick. Then, bake the chickpeas in the oven on 180 degrees celcius for about 20 minutes until they get golden. I personally prefer using salt, paprika powder, chili powder and vegeta on mine! It’s an yummy combination. But of course, use whatever you prefer. Chickpeas are also a great alternative for meat in taco’s!

Previous Post
Next Post

16 thoughts on “Ovnsristede kikerter

  • Susannecasandra
    Dette så kjempe godt ut:)
    Er så glad får at jeg begynte å lese bloggen din , du kommer altid med så bra oppskrifter. Disse må jeg prøve 🙂

  • Åå, dette skal jeg prøve ut! Det så faktisk kjempegodt ut 🙂 Dessuten har jeg lyst til å spise mindre kjøtt i hverdagen, så det er på tide at jeg hiver meg på disse kikertene, og ser om jeg kan venne meg til det i blant annet tacoen. Jeg har kuttet ut nesten alt av kjøtt, utenom kylling og fisk. Det er i det minste en start! 🙂 Ha en strålende kveld, vakre!

  • Dette er en av mine favoritt snacks for når jeg er litt små sulten! Pleier å ha salt, grillkrydder, paprikakrydder og løkpulver på 🙂 super godt.

  • Kristine
    bruker du kikerter i lake eller bløtlegger du dem selv? Disse så liksom litt tørrere ut enn de på boks…

  • Iselin
    Hvor er spisebordet ditt fra? 🙂 Er du fornøyd med det? Kommer det lett riper i det?
    Du har fått det kjempe fint i leiligheten, elsker stilen!

    • Jeg er superfornøyd med spisebordet. Det er fra HAY 🙂 Trodde det skulle bli fort stygt, men har ikke fått én ripe i det, overraskende nok. Anbefales!

  • Live
    Hei 🙂 Jeg synes den Alexander Wang kåpen du har er så utrolig fin! Hvordan synes du den er i størrelsen? Synes du den er normal i størrelsen? Og har du plass til en tykk genser med den størrelsen du har? 🙂

  • Åh, dette er så digg! Kikerter er virkelig undervurdert, både som snacks og i mat 😀 Så takk for at du minnet meg på dette igjen, tror jeg må steke opp et par pakker som jeg kan ha liggende.
    Ønsker deg en super lille-lørdag!

  • Hanna
    Jeg lager disse ofte. Det er knall godt med en blanding av hvitløkskrydder, salt og pepper. 🙂

Comments are closed.